تحلیل و بررسی نقاط روزانه سفارشهای خرید و فروش بازار جفت ارزهای عمده

امروز در زوج ارز یورو – دلار آمریکا حرکت افزایشی قیمت با ۱۰ پیپ فاصله به هدف از قبل تعیین شده یعنی سطح ۱٫۱۳۰۰ رسید و اکنون می بایست در انتظار بازگشت قیمت به نرخهای پایین تر بود تا فرصتی مجدد برای ورود به پوزیشن های فروش در نزدیکی سطوح مقاومت ایجاد شود.

دلیل اصلی افزایش اخیر یورو به بالاترین سطح ۲ ماهه گذشته رشد بازدهی اوراق قرضه آلمان بوده که توانسته تنها در دو روز اخیر به میزان ۲۰ واحد افزایش یابد و به سطح ۰٫۳۸۶ درصد برسد که همین موضوع باعث شده اختلاف نرخ بازدهی اوراق قرضه اروپا با آمریکا به نفع یورو بیشتر شود.

در چنین شرایطی انتظار داریم که افزایش میزان بازدهی اوراق قرضه کوتاه مدت اروپا افزایش یافته و در مقابل یورو اندکی تقاضا شود و بیشتر به این دلیل است که یورو در طی روزهای گذشته روند افزایشی به خود گرفته است و باید توجه داشت که نرخ بازدهی اوراق قرضه بلند مدت اروپا تغییری محسوسی نداشته است و از این رو باید نسبت به استمرار صعود اخیر یورو به دیده شک و تردید نگاه کرد.

با این حال باید گفت اگر عامل فاندامنتال دیگری به جز اختلاف نرخ بازدهی اروپا با آمریکا بوجود نیامده بود، این حرکت صعودی یورو دوام چندانی نداشت. سطح ۱٫۱۲۸۰ طی روزهای گذشته مقاومت مستحکم باقی مانده و برای امروز فرصتی مجدد برای ورود فروشندگان ایجاد کرده است و بالاتر از آن نیز نزدیکی سطوح ۱٫۱۲۹۲ (خط فیبوناچی ۲۳٫۶ درصدی از ۱٫۳۹۹۵ به ۱٫۰۴۵۷) و ۱٫۱۲۹۶ (خط میانگین متحرک ۱۰۰ روزه گذشته) مانع بزرگی برای ادامه حرکت افزایشی یورو خواهند بود.

با این حال، تمرکز فعلی بازارها به وضعیت یونان و اتحادیه اروپا معطوف است و روز ۱۱ مه برای یورو و منطقه یورو بسیار حساس و مهم خواهد بود زیرا نشست سران اروپا با یونان مجدد برگزار می شود و مشخص خواهد شد که تصمیم اروپا برای کمک به یونان چه خواهد بود.

در سایر تحولات، برای قیمت جهانی اونس طلا پیش بینی می کنیم که قیمت آن در سه ماهه دوم سال میلادی ۲۰۱۵ سطح حمایت ۱۰۸۶ را لمس کند و چنانچه این سطح شکسته شود، زمینه را برای کاهش بیشتر قیمت به سوی سطح ۹۷۸ فراهم آورد.

در نمودار ماهیانه واضح و روشن است این حمایت بر روی خط فیبوناچی ۵۰ درصدی از موج افزایشی ۲۵۱٫۷۰ (پایین ترین سطح ماه اوت ۱۹۹۹) به ۱۹۲۰٫۳۰ (بالاترین سطح سپتامبر ۲۰۱۱) قرار گرفته است که در سه ماهه دوم سال میلادی ۲۰۱۵ به عنوان سدّ مهم حمایتی قیمت در برابر ریزش احتمالی اونس طلا به سوی حمایت بعدی یعنی سطح ۹۷۸ (خط فیبوناچی ۵۰ درصدی از موج بزرگ افزایشی ۳۴٫۹۵ – کمترین سطح سال ۱۹۷۰- به ۱۹۲۰٫۳۰) عمل خواهد کرد.

همانطور که در نمودار زیر مشخص است بالای سطح حمایت ۱۰۸۶ یک ساپورت و حمایت کلیدی دیگر در نرخ ۱۲۰۰ واقع است که این سطح محل برخورد قیمت به خط فیبوناچی ۳۸٫۲ درصدی از موج بزرگ افزایشی می باشد.

با توجه به اینکه حمایت مهم و مستحکم ۱۲۰۰ چندین بار لمس و شکسته شده است ، بنابراین در کوارتر دوم سال جاری کماکان چشم انداز حرکت اونس طلا برای ما نزولی است و اهداف حرکت نزولی به ترتیب نرخهای ۱۰۸۶ و حتی ۹۷۸ هستند که در نمودار زیر مشخص هستند.

اگر به دقت به نمودار زیر توجه کنیم متوجه می شویم حمایت جزئی که در ۱۱۵۴ (خط فیبوناچی ۶۱٫۸ درصدی از موج افزایشی ۶۸۰٫۸۰ – پایین ترین سطح ماه اکتبر ۲۰۰۸ به ۱۹۲۰٫۳۰) قرار دارد قبلا باعث اصلاح اونس طلا گردیده که این حرکت اصلاحی در حوالی مقاومت ۱۳۰۱ (خط فیبوناچی ۵۰ درصدی) به پایان رسیده است.

از آنجایی که دوباره قیمت در حال ریزش به سوی ۱۱۵۴ می باشد، احتمال اینکه این سطح با قدرت شکسته شود بسیار زیاد است. با توجه به اینکه پیشتر حمایت ۱۵۲۷ (خط فیبوناچی ۲۳٫۶ درصدی) موقتا مانع از سیر نزولی جاری شده بود، این احتمال نیز وجود دارد که در سه ماهه دوم سال جاری چنانچه قیمت اونس طلا طبق تحلیل فوق با کاهش مواجه شود، حمایت قیمت در اطراف سطح ۱۰۸۶ بتواند برای مدتی مانع از کاهش بیشتر قیمت گردد و حتی به اصلاح قیمت بیانجامد که البته این حرکت اصلاحی بیشتر از سطح ۱۱۵۴ نخواهد بود.

نمودار روند تغییرات تایم فریم هفتگی قیمت جهانی اونس طلا

اونس طلا