تحلیل و بررسی نقاط روزانه سفارشهای خرید و فروش بازار جفت ارزهای عمده

هرچند روز گذشته یورو تا سطح ۱٫۰۹۵۰ کاهش یافت اما دوباره بدلیل خوش بینی ها از احتمال توافق یونان در دقایق آخر قدرت ماندن در زیر سطح ۱٫۱۰۰۰ را نداشت و طولی نکشید که به محدوده نوسان خود در روزهای اخیر مابین خطوط ۱٫۱۲۵۰ و ۱٫۱۱۳۰ بازگشت. عملیات مرتبط با تسویه آخر ماه میلادی نیز مقداری نوسانات بازارها را تحت کنترل خود قرار داده است. 

در حال حاضر قیمت یورو در مقابل دلار آمریکا در نزدیکی سطح ۱٫۱۲۴۳ (خط میانگین متحرک ۲۰۰ ساعته گذشته) با مقاومت اولیه مواجه است و مقاومتهای بعدی به ترتیب بر روی ۱٫۱۲۵۲ و ۱٫۱۲۵۶ (اطراف خط میانگین متحرک ۲۱ و ۱۰ روزه گذشته) تشکیل شده اند.

این رفتار موئد آن است که معامله گران تا پیش از اعلام خبر اشتغال آمریکا در روز پنجشنبه و نتیجه همه پرسی یونان در روز یکشنبه چندان علاقه ای به ریسک بالا ندارند و ترجیح می دهند تا اعلام این اخبار منتظر بمانند. در حرکت نزولی یورو نیز اولین سطح مهم بر روی ۱٫۱۱۶۸ (خط میانگین متحرک ۱۰۰ ساعته گذشته) و پس از آن سطوح پیوت روزانه ۱٫۱۱۴۵ و ۱٫۱۱۳۵ قرار دارند.

به باور ما یورو همچنان متحمل فشارهای نزولی است و سقوط اخیر آن نشان می دهد حرکت اولیه صعودی آن در بالای سطوح مقاومت اشاره شده بی ثبات بوده است و احتمال برگشت مجدد قیمت به پایین سطوح ۱٫۱۱۳۰ (خط فیبوناچی ۵۰ درصدی از ۱٫۰۸۱۹ به ۱٫۱۴۴۰)، ۱٫۱۱۲۵ (خط میانگین متحرک ۵۵ روزه) و ۱٫۱۱۱۵ (سقف ابر ایچیموکوی روزانه) وجود دارد.

در سایر تحولات، برای قیمت جهانی اونس طلا در سه ماهه سوم سال ۲۰۱۵ پیش بینی می کنیم تا زمانیکه قیمت آن پایین سطح مقاومت ۱۲۲۵ تثبیت شده است، سطح حمایت ۱۱۵۴ را بشکند و پس از آن تا سطح حمایت ۱۰۸۶ کاهش یابد که این موضوع را بررسی امواج الیوت و سطوح فیبوناچی نشان داده اند.

در نمودار پایین اولین سطح حمایت قیمت یعنی ۱۱۵۴ بر روی خط فیبوناچی ۶۱٫۸ درصدی از موج افزایشی ۶۸۰٫۸۰ (پایین ترین سطح روز ۲۴ اکتبر ۲۰۰۸) به ۱۹۲۰٫۳۰ (بالاترین سطح سال ۲۰۱۱) قرار گرفته است.

این سطح حمایت ۱۱۵۴ توسط سطح دیگری در نرخ ۱۲۰۰ (خط فیبوناچی ۳۸٫۲ درصدی از موج افزایشی بلند مدت ۳۴٫۹۵ – پایین ترین سطح سال ۱۹۷۰) به ۱۹۲۰٫۳۰ مورد حمایت قرار گرفته است که این سطوح چندین بار باعث اصلاح قیمت از ماه جولای ۲۰۱۳ به بعد شده اند.

برغم این حرکات اصلاحی اما اونس طلا توانسته به نرخهای جدید و پایین تری کاهش یابد که این موضوع نشاندهنده تثبیت روند نزولی است که می تواند حتی در بلند مدت هدفهای نزولی ۹۷۸ و ۷۵۵ را برای اونس طلا نشانه بگیرد که این سطوح در نمودار ماهیانه به ترتیب بر روی خطوط فیبوناچی ۶۱٫۸ درصدی و ۵۰ درصدی قرار دارند.

در نمودار ماهیانه مشخص است که قیمت اونس طلا در اولین حمله خود نتوانست با قدرت پایین سطح حمایت ۱۱۵۴ تثبیت شود اما ممکن است در تلاش کنونی خود موفق به شکست و تثبیت کامل پایین سطح ۱۱۵۴ شود و بعد از آن باید منتظر فرود قیمت اونس طلا به سطح حمایت بعدی ۱۰۸۶ باشیم. قدرت این سطح حمایت ۱۰۸۶ و واکنش احتمالی قیمت به این سطح، چندان مشخص نیست اما تا حد زیادی می توان گفت اگر این سطح در طی ۱ الی ۲ ماهه آینده شکسته شود سیگنال فروش قوی صادر خواهد کرد.

در نمودار روزانه چنین به نظر می رسد که قیمت اونس طلا در محدوده خنثی بین سطوح ۱۱۶۷ و ۱۲۲۵ در نوسان است که هر یک از این سطوح به ترتیب بر روی خطوط فیبوناچی ۱۴٫۶ درصدی و ۵۰ درصدی از موج نزولی ۱۳۰۶٫۲۰ (بالاترین سطح روز ۲۲ ژانویه) به ۱۱۴۲٫۸۶ (پایین ترین سطح روز ۱۷ مارس) تشکیل شده اند.

بررسی سطوح فیبوناچی در نمودار روزانه نشان می دهد با توجه به آنکه افزایش قیمت از سطح ۱۱۴۲٫۸۶ در قالب موج B صورت گرفته است، قیمت در موج نزولی C به پایین محدوه خنثی کاهش داشته باشد.

لازم به ذکر است در حرکت افزایشی شکست سطح مقاومت ۱۲۲۵ زمانی تایید خواهد شد که قیمت به بالای سطح مقاومت ۱۲۳۲ برسد که آن وقت می بایست در سناریوی نزولی تجدید نظر کرد و همانطور که اشاره شد شکست قاطعانه ۱۲۳۲ سیگنال خرید به سوی سطح ۱۳۰۶ در بازه زمانی میان مدت صادر خواهد کرد در غیر این صورت قیمت جهانی اونس طلا همچنان در روند نزولی به سوی هدفهای ۱۱۵۴ و ۱۰۸۶ قرار دارد و اونس طلا در سراشیبی سقوط قرار گرفته است و می بایست به این سقوط در سه ماهه سوم سال جاری تن دهد.

نمودار روند تغییرات تایم فریم ماهیانه قیمت جهانی اونس طلا

اونس طلا

نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت جهانی اونس طلا

اونس طلا