تحلیل چشم انداز روزانه قیمت نفت خام و برنت دریای شمال

برای قیمت نفت خام سبک آمریکا همانطور که در تحلیل گذشته بدان اشاره کردیم دلیلی برای تغییر تحلیل دیروز وجود ندارد و همچنان پیش بینی می کنیم قیمت آن در طی ۱ الی ۳ ماهه آینده تا سطوح ۲۸٫۹۷ و ۲۷٫۰۷ و برای قیمت نفت برنت دریای شمال تا سطوح ۳۲٫۲۴ و ۲۸٫۳۱ دلار/بشکه کاهش یابند.

همانطور که در نمودار ماهیانه پایین قیمت نفت خام سبک آمریکا مشخص است این سطح بر روی خط فیبوناچی ۷۶٫۴ درصدی از موج نزولی C یعنی سومین موج از چرخه سه موجی از سطح ۱۴۷٫۲۷ (بالاترین سطح جولای ۲۰۰۸) و خط فیبوناچی ۸۶٫۴ درصدی از موج افزایشی ۱۰٫۳۵ به ۱۴۷٫۲۷ تشکیل شده است.

در چارت پایین کاملا به وضوح مشخص است که قیمت نفت برای مدت چند ماه بالای سطوح ۴۳٫۸۴ و ۴۲٫۶۶ در نوسان بود تا اینکه کندل ماه گذشته زیر این محدوده بسته شد که این خود بیانگر شکست کامل این سطوح است.

علاوه بر این سطح ۳۷٫۰۵ (پایین ترین سطح روز ۷ دسامبر) پایین تر از سطح ۳۷٫۷۵ (پایین ترین سطح روز ۲۴ اوت) می باشد که این بیانگر از سرگیری روند نزولی بلند مدت است که در چارت پایین مشاهده می فرمائید.

در حرکت صعودی تنها به شرط شکسته شدن سطح مقاومت ۴۳٫۸۴ و افزایش قابل توجه به بالای این سطح سناریوی نزولی را با چالش مواجه می سازد. با این حال با توجه به ساختار امواج الیوت از موج نزولی فعلی در چارت روزانه، افزایش قیمت نفت به بالای سطح ۴۳٫۸۴ نامحتمل است.

همانطور که در چارت روزانه مشاهده می کنید حرکت کاهشی از سطح ۶۱٫۵۷ (بالاترین سطح روز ۲۴ ژوئن) در قالب پنج موج شکل گرفته است و این موج iii جزو موجهای نزولی شدید است که می تواند قیمت نفت را تا سطح ۲۶٫۰۹ (خط فیبوناچی ۱۰۰ درصدی) پایین بکشاند.

در نمودار روزانه حداقل می توان انتظار داشت که این موج نزولی به سوی سطح ۳۵٫۵۸ (خط فیبوناچی ۶۱٫۸ درصدی) کاهش یابد و این سطح به خاطر آنکه رقم خیلی پایینی برای نفت است هر گونه حرکت اصلاحی برای نفت به بالای سطح مقاومت ۴۳٫۸۴ را با مشکل جدی مواجه می سازد که در چارت روزانه مشخص است.

بنابراین به نظر می رسد محدوده فعلی قیمت نفت موقعیت خوبی برای فروش نفت در میان مدت (طی ۱ الی ۳ ماهه) باشد و با در نظر داشتن حد استاپ در بالای سطوح مقاومت ۴۱٫۴۳ و ۴۳٫۸۴ می توان برای ورود به پوزیشن فروش به ترتیب با حد تارگت های ۳۵٫۵۸ ، ۳۱٫۹۵ و پس از آن سطوح ۲۸٫۹۷ و ۲۷٫۰۷ دلار/بشکه تصمیم گرفت که این اهداف را در چارت ماهیانه و روزانه پایین مشاهده می فرمائید.

همانطور که اشاره کردیم کاهش بهای نفت دلائل مختلفی دارد و از آنجایی که نفت به دلار قیمت گذاری می شود افزایش ارزش دلار سبب می شود تا این کالا برای خریداران با دیگر ارزهای بین المللی به نظر گران تر برسد و در نتیجه تقاضا پایین آمده و قیمت را نیز کاهش می دهد. بطور کل کالاهایی که به دلار قیمت گذاری می شوند با ارزش این ارز نسبت عکس دارند که مشهود ترین آنها طلا و نفت است.

دلیل دیگر می تواند خودداری اوپک از کاهش تولید باشد و واقعیت آن است که مقامات اوپک اعتقادی به کاهش سطح تولیدات ندارند و بالا نگه داشتن سطح تولیدات را به خاطر حفظ سهم خود در بازار می دانند. در حالیکه تقاضا از سمت کشورهای مختلف علی الخصوص چین در حال کاهش است این ادعای اوپک جای بحث دارد اما در نتیجه چندان تفاوتی حاصل نمی شود ، سیاست مقامات اوپک کاهش تولید نیست و بازار باید با این مسئله کنار بیاید که این کنار آمدن ظاهرا خود را در کاهش بهای نفت خام سبک آمریکا نشان داده است.

نمودار روند تغییرات تایم فریم ماهیانه قیمت نفت خام سبک آمریکا

نفت خام

نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت نفت خام سبک آمریکا

نفت خام

برای قیمت نفت دریای شمال بازار لندن همانطور که در تحلیل گذشته بدان اشاره کردیم دلیلی برای تغییر تحلیل دیروز وجود ندارد و همچنان پیش بینی می کنیم قیمت آن در طی ۱ الی ۳ ماه آینده تا سطوح ۳۲٫۲۴ و ۲۸٫۳۱ دلار/بشکه کاهش یابد که این سطوح در نمودار ماهیانه به ترتیب بر روی خطوط فیبوناچی ۸۶٫۴ درصدی از موج افزایشی ۹٫۵۵ (پایین ترین سطح ماه دسامبر ۱۹۹۸) به ۱۴۷٫۵۰ (بالاترین سطح ماه جولای ۲۰۰۸) و خط فیبوناچی ۸۶٫۴ درصدی از موج نزولی بزرگ C تشکیل شده اند.

همانطور که در چارت پایین مشخص است این سومین موج از چرخه سه موجی بزرگ از سطح ۱۴۷٫۵۰ می باشد و از چندین ریز موج کوچک تشکیل شده است که موج ۵ در حال ریزش قیمت نفت برنت به سوی سطوح ۳۲٫۲۴ و ۲۸٫۳۱ است. همانطور که در چارت پایین مشخص است تثبیت قیمت پایین سطوح حمایت ۴۳٫۳۷ و ۴۲٫۱۱ (خطوط فیبوناچی ۷۶٫۴ درصدی) تاییدی در جهت ادامه سیر نزولی قیمت نفت برنت به سوی سطوح ۳۲٫۲۴ و ۲۸٫۳۱ خواهد بود.

به همین خاطر پیش بینی می کنیم نه تنها قیمت نفت برنت سطح ۳۶٫۲۰ (پایین ترین سطح دسامبر ۲۰۰۸) را لمس کند بلکه احتمال ریزش بیشتر قیمت نفت برنت به پایین این سطح نیز وجود دارد. در حرکت صعودی تنها به شرط شکست سطح مقاومت ۴۳٫۳۷ (خط فیبوناچی ۷۶٫۴ درصدی) و افزایش قابل توجه به بالای این سطح می بایست در سناریوی نزولی تجدید نظر کرد.

بررسی دقیق تر ساختار امواج الیوت در موج ۵ که در چارت هفتگی مشخص است هر گونه حرکت صعودی به بالای سطح مقاومت ۴۳٫۳۷ را بعید می داند و همانطور که در چارت هفتگی دیده می شود خود موج ۵ در قالب پنج موج کوچک شکل گرفته است که موج نزولی iii در حال ریزش قیمت نفت برنت به سوی سطوح ۳۷٫۱۲ و ۳۳٫۱۲ می باشد که این سطوح به ترتیب بر روی خطوط فیبوناچی ۶۱٫۸ درصدی و ۷۶٫۴ درصدی قرار دارند و هدف نزولی بعد از آن سطح ۲۶٫۶۵ (خط فیبوناچی ۱۰۰ درصدی) می باشد که در چارت هفتگی دیده می شود.

بنابراین با دید میان مدت اگر به نمودار قیمت نفت برنت نگاه کنیم تا زمانیکه انرژی قیمت نتواند منجر به شکسته شدن رو به بالای سطح مقاومت ۴۳٫۳۷ شود نباید به فکر ورود به پوزیشن خرید باشیم اما با ایجاد چنین انرژی کاهشی و خروج رو به پایین قیمت نفت برنت از رنج باند اخیر خود یعنی سطوح ۴۳٫۳۷ و ۴۲٫۱۱ دلار/بشکه آنگاه باید به فکر اهداف پایین تر قیمت نفت برنت باشیم که در چارت ماهیانه و هفتگی مشخص شده است.

نمودار روند تغییرات تایم فریم ماهیانه قیمت نفت برنت دریای شمال بازار لندن

نفت برنت

نمودار روند تغییرات تایم فریم هفتگی قیمت نفت برنت دریای شمال بازار لندن

نفت برنت