تحلیل و بررسی نقاط روزانه سفارشهای خرید و فروش بازار جفت ارزهای عمده

همانطور که روز گذشته گفتیم یلن رئیس بانک فدرال ایالات متحده در گزارش خود به کمیته خدمات مالی به وضوح اعلام کرد که سیاست های پولی از پیش تعیین شده نیست و افزایش نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا تدریجی خواهد بود و در صورت لغزش در رشد اقتصادی آمریکا، کاهش در مسیر نرخ بهره مناسب است.

عدم قطعیت از اوضاع چین نگرانی های را از رشد اقتصاد جهانی بوجود آورده است و انتظار داریم در سخنرانی امروز خود در برابر کمیته بانکداری سنا آمریکا حرفهای روز گذشته خود را تکرار کند.

به گفته ی یلن، اخیرا شرایط اقتصادی آمریکا حمایتی از رشد نکرده است و اگر این تحولات تداوم داشته باشد، بر رشد فعالیت های اقتصادی و بازار کار آمریکا تاثیر خواهد گذاشت.

عدم اطمینان نسبت به چشم انداز اقتصادی چین و سیاست نرخ ارز نیز به تشدید نگرانی ها در مورد چشم انداز اقتصاد جهانی دامن زده است و این سخنان حکایت از جدی بودن خطر رکود اقتصاد جهانی دارد و به اعتقاد ما نوسانات یورو نیز تحت تاثیر جریان ریسک گریزی باقی خواهد ماند.

در جفت ارز یورو – دلار آمریکا با توجه به شکست سطح ۱٫۱۲۶۵ (خط فیبوناچی ۷۶٫۴ درصدی از ۱٫۱۴۹۵ به ۱٫۰۵۲۳) راه برای افزایش به سوی سطوح ۱٫۱۳۷۰ و ۱٫۱۴۰۰ فراهم خواهد شد و اگر سطح ۱٫۱۴۰۰ هم شکسته شود موجب افزایش به سطح ۱٫۱۴۹۴ (بالاترین سطح ماه اکتبر سال ۲۰۱۵) خواهد شد.

در واکنش به جریان ریسک گریزی و سقوط بازارهای سهام بین الملل بلافاصله دلار آمریکا در مقابل ین ژاپن به پایین سطح ۱۱۳٫۰۰ نزول کرد و به نظر می رسد که در کوتاه مدت و حتی میان مدت نیز تاثیر خود را داشته باشد. در واقع یلن در سخنان روز گذشته خود تقریبا آنچه که قبلا گفته بود را تکرار کرد و دیگر بازار به این قطعیت رسیده که افزایش در میزان نرخ بهره بانک فدرال تدریجی خواهد بود.

در هر حال همچنان نگرانی ها در رابطه با وضعیت اقتصاد جهانی ادامه دارد و به نظر می رسد که دوران جریان ریسک گریزی و تقاضا برای ین ژاپن، فرانک سویس و یورو آغاز شده است که این موضوع را می توان از کاهش شدید قیمت های سهام در بازارهای بورس بین الملل مشاهده کرد.

همانطور که روز گذشته گفتیم ارزش ارزهای مثل ین ژاپن ، فرانک سویس و حتی یورو بیشتر متاثر از تحولات اقتصاد جهانی و پدیده وارونگی معاملات انتقالی (unwinding carry trade) بوده تا عوامل بنیادین اقتصادی و به نظر می رسد که این روند ادامه داشته باشد و در زوج ارز دلار آمریکا – ین ژاپن در سطوح فعلی ترجیح می دهیم بیشتر وارد پوزیشن فروش با هدفهای پایین سطح ۱۱۲٫۰۰ و ۱۱۱٫۰۰ شویم.

براساس آنچه که در تحولات اخیر بازار مشاهده می فرمایید زوج ارز USDJPY هم اکنون به نرخهای پایین ۱۱۳ کاهش یافته است که در ۱۵ ماهه گذشته بی سابقه بوده و به نظر می رسد با توجه به احتمال کاهش رشد اقتصاد جهانی و جریان ریسک گریزی این روند ادامه داشته باشد و ریزش قیمت به سطوح ۱۱۱ و ۱۱۰ چندان دور از ذهن نمی نماید. فی الواقع در کوتاه مدت دوران تضعیف ین ژاپن به پایان رسیده است و یکی از برندگان اصلی بحران مالی اخیر ین ژاپن بوده است.

اقدام سرمایه گذاران به خروج از معاملات انتقالی برای کسب سود از مابه التفاوت نرخ بهره یا همان استراتژی مبتنی بر استقراض ارزهای کم بازده از جمله ین ژاپن ، فرانک سویس و یورو که کشور آنها (ژاپن، سویس و اروپا) با مازاد حساب جاری مواجه است و خرید ارز و دارایی های پربازده نظیر دلار آمریکا، پوند و دلار استرالیا که کشور آنها (آمریکا، انگلیس و استرالیا) با کسری حساب جاری مواجه است و برای تامین کسری متکی به سرمایه خارجی می باشند، موجب تقویت شدید ین ژاپن در برابر یورو و دلار آمریکا و سایر ارزهای پربازده شده است و این روند همچنان ادامه دارد.

مسئله مهم دیگر طلاست و همانطور که در چارت پایین مشخص است قیمت اونس طلا با رسیدن به بالای سطح ۱۲۰۷ فاصله خود را با عدد ۱۲۴۴ (خط فیبوناچی ۷۶٫۴ درصدی از ۱۳۰۶ به ۱۰۴۵) بسیار کم کرده است و شکست آن سیگنال خرید تا سطوح ۱۲۵۰ و ۱۲۷۰ (خط فیبوناچی ۸۶٫۴ درصدی) صادر خواهد کرد و انتظار داریم سطح ۱۲۴۴ نیز با قدرت شکسته شود.

مسئله کاهش رشد اقتصاد جهانی و تحولات چین به اندازه ای جدی است که یلن روز گذشته در نطق گزارش نیم سال خود در کمیته خدمات مالی کنگره آمریکا نسبت به اوضاع اقتصاد جهانی و چین ابراز نگرانی کرد که جالب توجه است و انتظار داریم امروز نیز صحبت های روز گذشته خود را تکرار کند. کاهش ارزش دلار آمریکا و کم رنگ تر شدن انتظارات بازار از افزایش نرخ بهره بانک فدرال رزرو آمریکا به خاطر کاهش رشد اقتصاد جهانی و نوسانات اخیر بازارهای سهام از دلائل اصلی افزایش ارزش اونس طلا می باشند که همچنان پابرجا هستند.

نمودار روند تغییرات تایم فریم ماهیانه قیمت جهانی اونس طلا

اونس طلا