تحلیل و بررسی نقاط روزانه سفارشهای خرید و فروش بازار جفت ارزهای عمده

همانطور که دیروز اشاره کردیم بانک مرکزی آمریکا (FOMC) در جلسه روز چهارشنبه نرخ بهره برای چهارمین ماه متوالی تغییری نکرد اما در بیانیه نیز اشاره بیشتری به کاهش رشد اقتصادی و کندتر شدن سرعت بهبود بازار کار شده بود تا تورم و ۶ نفر هم رای به افزایش یک پله نرخ بهره و ۱۱ نفر هم رای به دو پله افزایش نرخ بهره در سال جاری دادند.

در حالیکه در نشست ماه مارس ۱ نفر رای به یک پله و ۱۶ نفر رای به دو پله افزایش نرخ بهره در سال جاری داده بودند و این چرخشی آشکار در سیاست فدرال رزرو است و براساس انتظارات بازار احتمال افزایش نرخ بهره در چهار جلسه باقی مانده سال جاری کاهش یافت. چندی بعد از این نشست نیز یلن ریس بانک فدرال در سخنرانی خود این مفاهیم را تکرار کرد و اگر هفته آینده نیز در شهادت خود در جکسون هول شاهد تکرار این سناریو باشیم عدم افزایش نرخ بهره در ماه جولای امری مسلم تلقی می شود.

با توجه به نگرانی ها از خروج احتمالی انگلیس از اتحادیه اروپا پس از نظر سنجی جدید موسسات افکار سنجی بریتانیا که در طی چند روز گذشته منجر به کاهش شدید پوند در بازارها شده است، انتظار داریم تا زمانیکه قیمت یورو در مقابل دلار آمریکا پایین سطوح مقاومت ۱٫۱۳۰۴ ، ۱٫۱۳۰۸ (خط میانگین متحرک ۵۵ روزه گذشته) و ۱٫۱۳۳۶ قرار دارد، امتداد بیشتر حرکت نزولی یورو بتواند موجب سقوط بیشتر قیمت آن در مقابل دلار آمریکا تا سطح ۱٫۱۱۳۰ و پس از آن سطح کلیدی ۱٫۱۱۰۰ (خط میانگین متحرک ۲۰۰ روزه) گردد و با عدم توانایی در عبور از سطح مقاومت اصلی ۱٫۱۳۰۰ زمینه سقوط بیشتر یورو را فراهم نماید.

در زوج ارز پوند – دلار آمریکا نیز همانطور که دیروز بدان اشاره کردیم نتایج نظرسنجی‌های جدیدی که در کمتر از یک هفته از زمان برگزاری همه‌پرسی ۲۳ ژوئن منتشر شد، مؤید حمایت بیشتر مردم انگلیس از خروج کشورشان از اتحادیه اروپا موسوم به Brexit است اما دیروز به دلیل به تعویق افتادن کمپین موافقان و مخالفان خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در پی به قتل رسیدن یکی از نمایندگان پارلمان انگلیس، ارزش پوند در مقابل دلار آمریکا از نزدیکی سطح حمایت ۱٫۴۰۰۰ با افزایش روبرو شد و هم اکنون با سطوح مقاومت به ترتیب ۱٫۴۳۲۷ ، ۱٫۴۳۵۱ (خط میانگین متحرک ۱۰۰ روزه گذشته) مواجه است.

در طی چند روز اخیر هراس از خروج احتمالی انگلیس از اتحادیه اروپا، کاهش شدید پوند را از نزدیکی سطوح مقاومت به همراه داشته است و چنانچه دیروز اشاره کردیم قرار گرفتن قیمت پوند در پایین سطوح مقاومت ۱٫۴۳۲۷ ، ۱٫۴۳۵۱ (خط میانگین متحرک ۱۰۰ روزه) و ۱٫۴۴۰۹ (خط میانگین متحرک ۵۵ روزه) و ۱٫۴۴۴۴ (خط میانگین متحرک ۲۱ روزه گذشته) به معنای شروع حرکت نزولی برای پوند محسوب می شود.

برای هفته آینده با نزدیک شدن به همه پرسی انگلیس پیش بینی می کنیم با شکسته شدن سطح حمایت ۱٫۴۰۰۴ (پایین ترین سطح ۴ آوریل) حرکت نزولی پوند بیشتر تایید شود و چنانچه در همه پرسی روز ۲۳ ژوئن مردم انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا رای دهند، این حرکت نزولی بسیار قدرتمند خواهد بود و در صورت امتداد حرکت نزولی، احتمال فرود پوند تا نرخهای ۱٫۳۹۰۱ (پایین ترین سطح ۱ مارس) و ۱٫۳۸۳۶ و حتی پایین تر وجود دارد.

روز گذشته نیز بانک مرکزی ژاپن میزان نرخ بهره را بدون تغییر همان رقم منفی %۰٫۱- و ضریب پایه پولی خود را در همان رقم ۸۰ تریلیون ین (معادل ۷۵۳ میلیارد دلار آمریکا) ثابت نگاه داشت و در بیانیه خود برنامه محرک اقتصادی جدیدی را معرفی نکرد که همین امر موجب افزایش شدید ارزش ین ژاپن در بازارها گردید. برای امروز سطوح مقاومت زوج دلار آمریکا – ین ژاپن به ترتیب در سطوح ۱۰۴٫۸۷ و ۱۰۵٫۰۰ قرار دارند.

از سوی دیگر نرخ بازدهی اوراق قرضه ۱۰ ساله خزانه داری آمریکا به کمترین نرخهای خود از سال ۲۰۱۲ به این سو کاهش یافته است که این مساله زوج دلار آمریکا در مقابل ین ژاپن را در یک روند کاملاً نزولی قرار داده است و به نرخهای پایین ۲ ساله گذشته کاهش یافته است که آغاز یک حرکت نزولی قدرتمند به ترتیب به سوی سطوح ۱۰۳٫۲۴، ۱۰۲٫۷۲ و ۱۰۲٫۰۲ (پایین ترین سطح ۱۱ اوت ۲۰۱۴) خواهد بود.

در سایر تحولات همانطور که دیروز بدان اشاره کردیم برای قیمت جهانی اونس نقره در طی ۲ الی ۴ هفته آینده پیش بینی می کنیم قیمت آن با توجه به شکست سطح مقاومت ۱۶٫۱۱ تا محدوده ۱۸٫۱۲ و ۱۸٫۸۴ افزایش یابد که این حرکت صعودی را بررسی سطوح فیبوناچی در نمودار پایین نشان داده است.

همانطور که در نمودار مشخص است این سطح مقاومت بر روی خط فیبوناچی ۷ درصدی از موج کاهشی ۴۹٫۵۱ (بالاترین سطح آوریل ۲۰۱۱) به ۱۳٫۶۰ (پایین ترین سطح دسامبر ۲۰۱۵) قرار داشت که با قدرت شکسته شد. سطح مقاومت بعدی بر روی سطح ۱۸٫۱۲ (خط فیبوناچی ۷۶٫۴ درصدی از موج افزایشی ۸٫۴۲ – پایین ترین سطح اکتبر ۲۰۰۸ به ۴۹٫۵۱) قرار دارد.

از منظر تحلیل تکنیکال در نمودار پایین محدوده حمایت ۱۴٫۳۸ تا ۱۴٫۰۱ (خط فیبوناچی ۷۶٫۴ درصدی و ۸۶٫۴ درصدی) منجر به تشکیل حرکت افزایشی فعلی شده است. این سطح حمایت ۱۴٫۰۱ به همراه سطح حمایت دیگر یعنی سطح ۱۴٫۳۸ (خط فیبوناچی ۷۶٫۴ درصدی از موج افزایشی بلند مدت ۳٫۵۳ – پایین ترین سطح ۱۹۹۳- به ۴۹٫۵۱) که مماس با خط روند افزایشی رسم شده است مانع از کاهش بیشتر قیمت اونس نقره در طی چند ماهه گذشته گردیده است.

هر چند در چشم انداز تکنیکال نقره هنوز زود که بگویم حرکت نزولی از سطح ۴۹٫۵۱ کاملا تکمیل شده است اما حداقل احتمال تثبیت قیمت اونس نقره بالای این سطوح حمایت یا احتمال تشکیل یک حرکت اصلاحی و افزایشی به سوی سطح ۱۸٫۱۲ وجود دارد که در نمودار پایین مشاهده می فرمایید.

ذکر این نکته ضروری است که در حرکت صعودی چنانچه سطح مقاومت ۱۸٫۱۲ با قدرت شکسته شود احتمال افزایش قیمت به سطح ۱۸٫۸۴ وجود دارد که این سطح در چارت پایین محل برخورد قیمت به خط فیبوناچی ۱۴٫۶ درصدی از موج نزولی ۴۹٫۵۱ می باشد.

از این رو بازار به حرکت تکنیکی خود ادامه می دهد و همچنان با پتانسیل بالا در انتظار افزایش قیمت اونس نقره به سطوح مقاومت مشخص شده در نمودار پایین باقی مانده است. امری که در صورت تحقق، می تواند به انجام حرکت افزایشی اونس نقره برای رسیدن به محدوده های قیمت ۱۸٫۱۲ و ۱۸٫۸۴ کمک کند که در چارت زیر به وضوح مشاهده می فرمایید.

نمودار روند تغییرات تایم فریم ماهیانه قیمت جهانی اونس نقره

اونس نقره