تحلیل ویژه چشم انداز قیمت جهانی اونس طلا در ۱ الی ۳ ماهه آینده
پیش بینی جهت بازار اونس طلا همواره یکی از مشکل ترین امور است تا جایی که بسیاری آن را امری دشوار دانسته اند. هرچه بازار کارا تر و دینامیک تر باشد این کار مشکل تر است و قطعا بازار اونس طلا به عنوان کارا ترین بازار دست خود را به این سادگی رو نخواهد کرد. مسئله هنگامی دشوار تر می شود که بازه های زمانی بلندتری را مد نظر قرار دهیم.
شاید بتوان با تخمین قابل قبول از روز و هفته آتی سخن گفت اما هنگامی که صحبت از ماه و سال می شود باید اندکی احتیاط کرد. بنابراین در این مقاله قصد ما الزاما پیش بینی دقیق وضعیت بازار اونس طلا در سه ماهه سوم سال نیست چرا که چنین عملی چندان عملی به نظر نمی رسد.
بلکه همانطور از عنوان این نوشتار بر می آید تنها نگاهی خواهد بود به وقایع تکنیکال و هدفهای بعدی قیمت و به عبارتی به این سوال پاسخ خواهیم داد که در طول سه ماهه سوم سال ۲۰۱۶ بازار اونس طلا احتمالا به چه اعداد مهمی دست پیدا خواهد کرد و نقاط حمایت و مقاومت مهم قیمت چه نرخهای هستند؟
از نظر تحلیل تکنیکال اگر بخواهیم صحبت کنیم به باور ما قیمت اونس طلا در طی ۱ الی ۳ ماه آینده هدفی در حدود ۱۴۸۳ تا ۱۵۲۶ را نشانه گرفته است که این اهداف را بررسی سطوح فیبوناچی و امواج الیوت ویو در نمودار پایین به وضوح نشان داده است. در چارت پایین افزایش قیمت اونس طلا از سطح ۱۰۴۵ (پایین ترین سطح ۳ دسامبر ۲۰۱۵) توسط دو خطوط فیبوناچی کنترل شده است.
در نمودار زیر اولین رسم خط فیبوناچی از کاهش ۱۹۲۰٫۳۰ (بالاترین سطح سال ۲۰۱۱) و دومین رسم خط فیبوناچی از افزایش قیمت از سطح ۲۵۱٫۷۰ (پایین ترین سطح اوت ۱۹۹۹) به ۱۹۲۰ تشکیل شده اند. در نمودار روزانه به وضوح مشخص است که قیمت اونس طلا توانسته با قدرت به بالای سطوح مقاومت ۱۲۵۲ و ۱۲۸۲ افزایش یابد و بالای آن تثبیت شود که این سطوح به ترتیب بر روی خطوط فیبوناچی ۲۳٫۶ درصدی از موج نزولی و ۳۸٫۲ درصدی از موج افزایشی مشخص هستند.
مقاومت بعدی بر روی سطح ۱۳۷۹ (خط فیبوناچی ۳۸٫۲ درصدی از موج نزولی) وجود دارد که این سطح محل برخورد قیمت به خط روند نزولی رسم شده از سطح ۱۹۲۰٫۳۰ به این سو می باشد که به اعتقاد ما این منطقه یعنی حوالی سطح مقاومت ۱۳۷۹ را تبدیل به مقاومت مهم و جدّی برای اونس طلا در طی ۱ الی ۳ ماهه آینده خواهد کرد که عبور از آن سیگنال خرید قوی تا محدوده ۱۴۸۳ و ۱۵۲۶ صادر خواهد کرد.
از این رو همچنان بر این باوریم که روند حرکت کماکان افزایشی است و از این رو تحولات قیمت اونس طلا را با حرکت صعودی دنبال می کنیم و شکسته شدن سطح مقاومت ۱۳۷۹ فرصتهایی برای ورود به پوزیشن خرید جدید با هدفهای ۱۴۸۳ و ۱۵۲۷ فراهم خواهد کرد که هر یک از این به ترتیب بر روی خطوط فیبوناچی ۵۰ درصدی از موج نزولی و خط فیبوناچی ۲۳٫۶ درصدی از موج افزایشی قرار دارند. به باور ما در طی این مدت شکست سطح مقاومت ۱۳۷۹ بسیار محتمل و قابل پیش بینی است زیرا این موضوع را افزایش شارپی قیمت از سطح ۱۰۴۵٫۸۵ به وضوح نشان داده است.
همانطور که در چارت دوم دیده می شود این افزایش قیمت در قالب پنج موج شکل گرفته است که موج پنجم یعنی موج (۵) امتداد بیشتری یافته است و طبق بررسی سطوح فیبوناچی هدف این موج تا سطح ۱۴۵۷ (خط فیبوناچی ۱۰۰ درصدی) پیش بینی می شود که براساس افزایش از سطح ۱۰۴۵٫۸۵ به ۱۳۰۳٫۶۰ (بالاترین سطح ۲ مه ۲۰۱۶) و سقف فرضی موج (۳) در نظر گرفته شده است. بررسی سطوح فیبوناچی نیز به هدف مشابه ۱۴۵۴ اشاره دارد.
در حرکت نزولی تنها نفوذ قیمت به پایین سطح ۱۲۶۰ (خط فیبوناچی ۲۳٫۶ درصدی) و ۱۲۵۰ (پایین ترین سطح ۲۳ ژوئن ۲۰۱۶) می بایست در سناریوی افزایشی به هدفهای ۱۴۸۳ و ۱۵۲۶ تجدید نظر کرد. با این حال همانطور که در نوشته های تحلیل فصلی پیشین مطرح کردم ما در حوالی خط مقاومت ۱۲۸۲ بسر می بردیم و از آنجاییکه این خط اهمیت روانی بسیار زیادی دارد، طبیعتا شکست آن پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا جای تعجب ندارد و چنین رفتار های عجیبی از بازار چندان غیر عادی نیست.
به باور ما هر موجی که در بازار به راه می افتد به علت خریدهای سنگینی است که نهادهای بزرگ اقتصادی و صندوق های بزرگ سرمایه گذاری جهانی (اسپایدر) می کنند و موج روز جمعه نیز نشان می دهد که خرید سنگینی در واکنش به خبر خروج انگلیس از اتحادیه اروپا انجام شده است.
این مسئله خود گواه آن است که جریان پر قدرتی در بازار وجود دارد که اعتقاد دارد که قیمت اونس طلا در سه ماهه آینده می تواند بالای سطح مقاومت ۱۲۸۲ دوام بیاورد و این جریان ظاهرا به دنبال فرصتی برای خرید اونس طلا می گشت که روز جمعه پس از اعلام خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و به تعویق افتادن انتظارات افزایش نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا وارد بازار شدند و قیمت اونس طلا را به شدت تقویت کردند.
بنابراین در حال حاضر قیمت اونس طلا بیشتر متاثر از مسائل بنیادی و روانی پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا است و احتمالا این وضعیت افزایشی پس از شکسته شدن سطح مقاومت ۱۳۷۹ با هدفهای ۱۴۸۳ و ۱۵۲۶ در سه ماهه سوم سال جاری حفظ شود که این اهداف را در چارت پایین مشاهده می فرمایید.
نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت جهانی اونس طلا
نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت جهانی اونس طلا