تحلیل ویژه چشم انداز قیمت نفت خام و برنت دریای شمال در ۱ الی ۳ ماهه آینده
برای قیمت نفت خام سبک آمریکا در سه ماهه سوم سال جاری پیش بینی می کنیم اگر قیمت آن در طی ۲ الی ۴ هفته بتواند از سطوح مقاومت ۴۹٫۸۳ و ۵۱٫۶۲ دلار/بشکه با قدرت عبور کند سیگنال خرید تا سطوح ۴۵۷٫۴۰ و ۶۲٫۶۵ صادر خواهد کرد که این اهداف در نمودار ماهیانه پایین مشخص هستند اما اگر به هر دلیلی نتواند از سطوح مقاومت ۴۹٫۸۳ و ۵۱٫۶۲ عبور کند احتمال یک حرکت اصلاحی به سوی سطح ۴۱٫۸۵ با توجه به سقف دو قلو ساخته شده در حوالی سطح مقاومت ۵۱٫۶۲ (بالاترین سطح ۸ ژوئن) چندان هم بعید نخواهد بود.
در چارت پایین این سقف دو قلو قیمت نفت نشاندهنده تکمیل شدن حرکت زیگزاگی شکل قیمت از سطح ۲۶٫۰۵ (پایین ترین سطح ۱۱ فوریه) می باشد که این الگو از سه موج کوچک تشکیل شده است که موج سوم یعنی موج c به اندازه طول موج اول یعنی موج a حرکت داشته است که سطوح فیبوناچی در چارت پایین به وضوح نشان داده است. واگرایی کاهشی اندیکاتور مک دی MACD در نمودار روزانه بیانگر خسته شدن روند افزایشی قیمت نفت است که منجر به شکسته شدن خط روند افزایشی رسم شده از سطح ۲۶٫۰۵ نیز شده است.
از نظر تحلیل تکنیکال حرکات قیمت نفت آمریکا از سطح ۲۶٫۰۵ تقریبا متقارن بخشی از حرکات قیمتی از سطح ۳۷٫۷۵ (پایین ترین سطح ۲۴ اوت ۲۰۱۵) به ۲۶٫۱۹ (پایین ترین سطح ۱ ژانویه) می باشد که الگوی سر و شانه معکوس را نشان می دهد. شانه سمت راست بین محدوده ۳۸٫۸۴ تا ۴۱٫۸۵ قرار گرفته است که این سطوح در چارت روزانه بر روی خط فیبوناچی ۵۰ درصدی و ۳۸٫۲ درصدی از موج افزایشی ۲۶٫۰۵ به ۵۱٫۶۲ وجود دارند.
از آنجایی که شانه سمت چپ تقریبا دو ماه طول کشید تا تکمیل شود احتمال اینکه شانه راست هم برای تکمیل خود همین مدت یعنی دو ماه طول بکشد، زیاد است و این بدان معناست که تارگت ۴۱٫۸۵ به این زودی ها لمس نمی شود و نیاز به زمان دارد. به باور ما محتمل ترین سناریو ممکن آن است که قیمت نفت آمریکا قبل از لمس سطح ۴۱٫۸۵ برای مدتی بین محدوده ۴۵٫۵۹ و ۴۹٫۸۳ در روندی خنثی و رنج قرار گیرد که هر یک از این سطوح به ترتیب بر روی خطوط فیبوناچی ۲۳٫۶ درصدی و ۷ درصدی دیده می شوند.
در چارت ماهیانه به وضوح مشخص است که حرکت اصلاحی کنونی صرفا یک حرکت برگشتی و پول بک به سوی نزدیکی محدوده ۴۳٫۸۴ و ۴۲٫۶۶ می باشد که این سطوح هر یک به ترتیب بر روی خطوط فیبوناچی ۶۱٫۸ درصدی از موج نزولی C از سطح ۱۱۴٫۸۳ (بالاترین سطح مه ۲۰۱۱) و خط فیبوناچی ۷۶٫۴ درصدی از موج افزایشی ۱۰٫۳۵ (پایین ترین سطح دسامبر ۱۹۹۸) به ۱۴۷٫۲۷ قرار دارند.
انتظار داریم بعد از تکمیل شدن این موج برگشتی قیمت نفت آمریکا دوباره در مسیر افزایشی قرار گیرد و تا سطوح ۵۷٫۴۰ و ۶۲٫۶۵ دلار/بشکه صعود کند و در سه ماهه سوم سال جاری این احتمال قوی وجود دارد که پس از انجام یک حرکت اصلاحی کوتاه بار دیگر شاهد ادامه روند افزایشی قیمت نفت آمریکا باشیم. در نمودار زیر، روند احتمالی حرکت آتی و هدف بعدی آن مشخص شده است.
نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت نفت خام سبک آمریکا
نمودار روند تغییرات تایم فریم ماهیانه قیمت نفت خام سبک آمریکا
برای قیمت نفت برنت دریای شمال بازار لندن پیش بینی می کنیم قیمت آن در سه ماهه سوم سال جاری چنانچه بتواند به بالای سطح ۵۱٫۲۴ دلار/بشکه (بالاترین سطح ۲۲ ژوئن) برسد باعث افزایش آن به ترتیب تا سطوح ۵۲٫۸۶ (بالاترین سطح ۹ ژوئن) و ۵۳٫۳۸ می شود در غیر این صورت ممکن است قبل از آغاز روند صعودی مقداری به سوی سطوح ۴۳٫۳۵ و ۴۰٫۲۸ اصلاح کند و بعد از آن دوباره در مسیر افزایشی قرار گیرد و فرصت خوبی را برای ادامه حرکت صعودی در سه ماهه سوم سال جاری ایجاد نماید.
همانطور که در چارت پایین مشخص است این سطح مقاومت ۵۳٫۳۸ بر روی خط فیبوناچی ۶۱٫۸ درصدی از موج نزولی ۶۹٫۶۳ (بالاترین سطح ۶ مه ۲۰۱۵) به ۲۷٫۱۰ (پایین ترین سطح ۲۰ ژانویه) تشکیل شده است. ناتوانی قیمت نفت برنت در عبور از این سطح مقاومت به معنای تکمیل شدن اولین موج افزایشی آغاز شده از سطح ۲۷٫۱۰ می باشد که می تواند در این مدت موجب برگشت و اصلاح قیمت آن تا حدود ۴۳٫۳۵ (خط فیبوناچی ۳۸٫۲ درصدی) شود.
این موج افزایشی قیمت نفت برنت توسط سطوح فیبوناچی دیگری از موج نزولی ۱۱۷٫۳۴ (بالاترین سطح اوت ۲۰۱۳) به ۲۷٫۱۰ تحت کنترل این سطوح قرار دارد و بررسی این سطوح فیبوناچی هدفی پایین تر از سطح ۴۳٫۳۵ یعنی سطح ۴۰٫۲۸ (خط فیبوناچی ۱۴٫۶ درصدی) را نشان می دهد که تنها به شرط شکست سطح حمایت ۴۳٫۳۵ زمینه را برای لمس سطح ۴۰٫۲۸ فراهم می آورد.
از نظر تحلیل تکنیکال این موج نزولی قیمت نفت برنت از سطح ۵۲٫۸۶ به عنوان یک حرکت برگشتی و پول بک به سوی سطح حمایت ۴۲٫۱۱ در نظر گرفته می شود که در چارت ماهیانه مشخص شده است. بررسی امواج الیوت از این موج افزایشی بیانگر تکمیل شدن حرکات زیگزاگی شکل است که قبل از استمرار افزایش ممکن است برای تجمیع انرژی مقداری به سوی سطوح ۴۳٫۳۵ و ۴۰٫۲۸ اصلاح داشته باشد.
این موضوع را واگرایی کاهشی در اندیکاتور مک دی MACD نشان داده است و به نظر می رسد روند افزایشی قیمت آن اندکی خسته شده است و نیاز به یک استراحت و برگشت دارد و بعد از آن حرکت صعودی با قوت بیشتری به نفع قیمت نفت برنت ادامه خواهد یافت.
در چارت پایین حرکات قیمت نفت برنت از روز ۲۸ اوت ۲۰۱۵ به این سو بیشتر شبیه یک الگوی سر و شانه معکوس می باشد که شانه سمت راست آن با رسیدن قیمت به سطح ۴۳٫۳۵ تکمیل خواهد شد. در چارت پایین مشخص است که شانه سمت چپ تقریبا دو ماه طول کشید تا تکمیل شود و انتظار داریم که تکمیل شانه سمت راست هم همین مدت زمان به طول بیانجامد.
این بدان معناست که قیمت نفت برنت در سه ماهه سوم سال بین محدوده ۴۳٫۳۵ تا ۵۳٫۳۸ در نوسان خواهد بود و بعد از تکمیل شدن این حرکت اصلاحی در نزدیکی سطوح حمایت ۴۳٫۳۵ یا ۴۰٫۲۸ احتمال شدت گرفتن روند افزایشی برای رسیدن به نرخ ۵۱٫۲۴ و پس از آن سطوح بالای ۵۲٫۸۶ و ۵۳٫۳۸ دلار/بشکه بسیار بالا است که در چارت پایین مشاهده می فرمایید.
نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت نفت برنت دریای شمال بازار لندن
نمودار روند تغییرات تایم فریم هفتگی قیمت نفت برنت دریای شمال بازار لندن
نمودار روند تغییرات تایم فریم ماهیانه قیمت نفت برنت دریای شمال بازار لندن