تحلیل و بررسی نقاط روزانه سفارشهای خرید و فروش بازار جفت ارزهای عمده

برای شاخص جهانی ایندکس دلار آمریکا (DXY) که ارزش آن را در برابر پایه سبدی متشکل از ارزهای عمده بازار اندازه گیری می کند، یورو ، ین ژاپن ، دلار کانادا ، پوند انگلیس ، کرون نروژ و فرانک سوئیس در حال حاضر شش ارز عمده تشکیل دهنده سبد مذکور هستند، کماکان پیش بینی می کنیم قیمت آن در هفته جاری به سوی سطح مقاومت ۹۷٫۰۶۸ افزایش یابد و چنانچه این سطح با قدرت شکسته شود سیگنال خرید دیگر تا سطوح مقاومت بعدی ۹۷٫۶۵ و ۹۸٫۰۲ صادر خواهد کرد.

براساس آنچه که در چارت پایین دیده می شود این سطوح مقاومت هر یک به ترتیب بر روی خطوط فیبوناچی ۱۰۰ درصدی و ۱۱۴٫۶ درصدی از موج افزایشی c یعنی سومین موج از چرخه سه موجی از سطح ۹۱٫۹۱۹ (پایین ترین سطح ۳ مه) قرار دارند. همانطور که در چارت پایین می بینیم در کوتاه مدت این موج از قدرت و توانایی زیادی برای افزایش تا سطح ۹۷٫۰۶۸ (خط فیبوناچی ۱۰۰ درصدی) برخوردار است.

از منظر تحلیل تکنیکال با توجه به کف بالا و پایین بین روزهای ۳ مه و ۲۳ ژوئن هدف شارپی بر روی سطح ۹۹ پیش بینی می شود که این به معنای شکست سریع سطح مقاومت ۹۷٫۰۶۸ (خط فیبوناچی ۱۰۰ درصدی) و افزایش بیشتر قیمت شاخص دلار آمریکا در هفته جاری می باشد. در این صورت برای قیمت آن نرخهای ۹۷٫۶۵ و ۹۸٫۰۲ را در روزهای آتی می توان پیشاپیش انتظار داشت که در نمودار زیر، روند احتمالی حرکت آتی آن و هدف بعدی مشخص شده اند.

امروز در تقویم اقتصادی آمریکا به غیر از سخنرانی چند تن از مقامات بانک فدرال (کاپلن و هارکر) اخبار خاصی منتشر نخواهد شد و از این رو جریان نوسانات همچنان در مسیر ریسک پذیری ادامه خواهد داشت. در این زوج ارز یورو – دلار آمریکا در تایم فریم روزانه قیمت آن هنوز نتوانسته خود را با قدرت در بالای سطح مقاومت ۱٫۱۰۸۹ (خط میانگین متحرک ۲۰۰ روزه) و ۱٫۱۱۲۵ (بالاترین سطح ۱۲ جولای) تثبیت کند و همانطور که گفته شد از سطح مقاومت ۱٫۱۱۲۵ با کاهش قیمت به پایین سطح ۱٫۱۰۵۰ مواجه شد.

با توجه به روند نزولی قیمت و تثبیت قیمت پایین خطوط میانگین متحرک ۲۱ روزه (۱٫۱۱۵۱) ، خط میانگین متحرک ۱۰۰ روزه (۱٫۱۲۲۸) و خط میانگین متحرک ۵۵ روزه ( ۱٫۱۲۴۳) در صورت تثبیت قیمت پایین این سطوح احتمال کاهش قیمت به ترتیب تا سطوح ۱٫۱۰۰۰ ، ۱٫۰۹۶۸ (پایین ترین سطح ۲۷ ژوئن) و پس از آن سطح ۱٫۰۹۰۶ (پایین ترین سطح ۲۴ ژوئن) وجود دارد. برخی از معامله گران نیز در انتظار شروع حرکت اصلاحی و اقدام به فروش در نرخهای بالای ۱٫۱۱۲۵ هستند و چنانچه کندل روزانه پایین سطح ۱٫۱۰۵۰ بسته شود منجر به کاهش یورو خواهد شد.

در زوج ارز پوند – دلار آمریکا نیز خانم ترزا می  رهبر حزب محافظه کار و به عنوان نخست وزیر انگلیس معرفی شده است و قصد دارد با تشکیل یک دولت جدید فرایند خروج این کشور از اتحادیه اروپا را ایجاد کند. با روی کار آمدن نخست وزیر جدید انگلیس، مقداری از بحران سیاسی این کشور کاسته شده است و روند ریسک پذیری بار دیگر به بازارها بازگشته است.

تحولات افزایش بازار سهام بین الملل نیز کماکان بر وضعیت این زوج تاثیر مثبت دارد و بسته شدن قیمت در بالای سطح ۱٫۳۳۶۰ (بالاترین سطح ۱ جولای) این احتمال را تقویت خواهد کرد که حرکت اصلاحی تا سطح ۱٫۳۵۳۳ (بالاترین سطح ۲۹ ژوئن) ادامه یابد.

از این رو، با توجه به تثبیت قیمت بالای سطح ۱٫۳۲۰۴ ترجیح می دهیم در انتظار حرکت اصلاحی بمانیم. سطوح حمایت امروز به ترتیب بر روی ۱٫۳۲۰۴ و ۱٫۳۱۸۷ قرار دارند. فردا اعلام نرخ بهره بانک مرکزی انگلیس (BoE)  خبر مهم این هفته برای پوند خواهد بود.

در زوج ارز دلار آمریکا – ین ژاپن نیز اخیراً دولت ژاپن سیاستهای محرک مالی جدیدی را برای دستیابی به اهداف کلان اقتصادی خود اجرا کرده است که گفته می شود بودجه ای به ارزش بیش از ۱۰ تریلیون ین برای احیا اوضاع اقتصادی ژاپن تخصیص داده خواهد شد و این خبر موجب تقویت جریان ریسک پذیری، افزایش بازارهای سهام بین الملل و کاهش ارزش ین ژاپن در بازارها شده است.

انتظار می رود بانک مرکزی ژاپن نیز در پایان ماه جاری اقدام به جای کاهش بیشتر نرخ بهره به زیر صفر درصد، به خرید اوراق قرضه اقدام نماید. در زوج ارز دلار- ین ژاپن حرکت افزایشی به سوی سطح ۱۰۵٫۰۰ پیش رفته است و برای امروز اگر سطح مقاومت ۱۰۵٫۰۰ با قدرت شکسته شود باعث استمرار حرکت اصلاحی و افزایشی به سوی سطح ۱۰۶٫۴۳ (خط میانگین متحرک ۵۵ روزه) می شود.

نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه شاخص جهانی ایندکس دلار آمریکا

شاخص دلار آمریکا