تحلیل و بررسی نقاط روزانه سفارشهای خرید و فروش بازار جفت ارزهای عمده

برای شاخص جهانی ایندکس دلار آمریکا (DXY) که ارزش آن را در برابر پایه سبدی متشکل از ارزهای عمده بازار اندازه گیری می کند، براساس آنچه که دیروز بدان اشاره کردیم پیش بینی می کنیم قیمت آن بزودی به سوی سطح مقاومت ۹۷٫۰۶۸ افزایش یابد و چنانچه این سطح با قدرت شکسته شود سیگنال خرید دیگر تا سطوح مقاومت بعدی ۹۷٫۶۵ و ۹۸٫۰۲ صادر خواهد کرد که این موضوع را شکسته شدن سطح مقاومت ۹۶٫۵۱ نشان داده است.

براساس آنچه که در چارت پایین دیده می شود این اهداف افزایشی هر یک به ترتیب بر روی خطوط فیبوناچی ۱۰۰ درصدی و ۱۱۴٫۶ درصدی از موج افزایشی c یعنی سومین موج از چرخه سه موجی از سطح ۹۱٫۹۱۹ (پایین ترین سطح ۳ مه) قرار دارند. همانطور که در چارت پایین می بینیم در هفته جاری با توجه به الگوی پرچم سه گوش (Pennant) این موج از قدرت و توانایی زیادی برای افزایش تا سطح ۹۷٫۰۶۸ (خط فیبوناچی ۱۰۰ درصدی) برخوردار است.

از منظر تحلیل تکنیکال با توجه به کف بالا و پایین بین روزهای ۳ مه و ۲۳ ژوئن هدف شارپی بر روی سطح ۹۹ پیش بینی می شود که این به معنای شکست سریع سطح مقاومت ۹۷٫۰۶۸ (خط فیبوناچی ۱۰۰ درصدی) و افزایش بیشتر قیمت شاخص دلار آمریکا در میان مدت می باشد. در این صورت برای قیمت آن نرخهای ۹۷٫۶۵ و ۹۸٫۰۲ را در هفته آینده می توان پیشاپیش انتظار داشت که در نمودار زیر، روند احتمالی حرکت آتی آن و هدف بعدی مشخص شده اند.

در زوج ارز یورو – دلار آمریکا قیمت آن همچنان پایین سطح مقاومت اولیه ۱٫۱۰۸۵ (خط میانگین متحرک ۲۰۰ روزه) تثبیت شده است و هم اکنون تحت فشارهای نزولی به پایین سطح ۱٫۱۰۵۰ قرار گرفته است. با توجه به روند نزولی قیمت و تثبیت آن پایین این سطوح، احتمال کاهش مجدد قیمت به پایین سطح ۱٫۱۰۰۰ (پایین ترین سطح ۸ جولای) وجود دارد. این هفته عمده توجهات یورو به جلسه بانک مرکزی اروپا (ECB) در روز پنجشنبه معطوف است.

اهداف نزولی بعدی یورو در مقابل دلار آمریکا بعد از سطح ۱٫۱۰۰۰ به ترتیب بر روی ۱٫۰۹۶۸ ، ۱٫۰۹۰۶ و سطح ۱٫۰۸۲۱ (پایین ترین سطح ۱۰ مارس) دیده می شوند. از منظر تحلیل تکنیکال حرکت قیمت یورو در مقابل دلار آمریکا همچنان تحت کنترل فروشندگان است زیرا در طی چند هفته اخیر قیمت آن پایین سطوح مقاومت ۱٫۱۱۶۶ ، ۱٫۱۱۸۷ و ۱٫۱۲۲۳ (خط میانگین متحرک ۵۵ روزه و ۲۱ هفته گذشته ) تثبیت شده است.

در زوج ارز پوند – دلار آمریکا نیز عدم توانایی دیروز قیمت برای تثبیت در بالای سطح مقاومت ۱٫۳۳۰۰ احتمال شروع مجدد روند نزولی را فراهم کرده است. برای امروز انتظار می رود حرکت قیمت در موجهای اصلاحی با سطوح مقاومت مستحکم ۱٫۳۳۰۰ و ۱٫۳۳۲۰ و ۱٫۳۳۵۰ مواجه شود و در حرکت نزولی نیز شکسته شدن سطح ۱٫۳۱۹۰ زمینه را برای کاهش به ترتیب تا سطوح ۱٫۳۱۵۰ ، ۱٫۳۱۳۰ ، ۱٫۳۰۹۵ و ۱٫۳۰۱۸ فراهم می آورد.

امروز آمارهای تورم مصرف کنندگان انگلیس (CPI) منتشر شد و هر چند کمی بالاتر از حد پیش بینی ها بودند اما تاثیر چندانی بر پوند نداشت و اگر قیمت پوند به همین صورت در پایین سطوح مقاومت اشاره شده تثبیت شود، خود را برای عبور از سطح ۱٫۳۱۳۱ (پایین ترین سطح ۱۵ جولای) آماده خواهد ساخت و از این رو، احتمالاً فرصتهای ورود به پوزیشن فروش در محدوده نزدیکی سطوح مقاومت ایجاد شود. سطوح مقاومت پوند به ترتیب بر روی ۱٫۳۲۷۵ ، ۱٫۳۲۸۰ ، ۱٫۳۳۰۰ ، ۱٫۳۳۲۰ و ۱٫۳۳۵۰ شکیل شده اند.

در زوج ارز دلار آمریکا – ین ژاپن روند افزایشی کماکان پابرجاست اما از نظر تکنیکی، تا زمانیکه قیمت آن پایین سطح ۱۰۶٫۳۴ (خط میانگین متحرک ۵۵ روزه) قرار دارد، احتمال شروع حرکت اصلاحی وجود دارد که این حرکت با سطوح حمایت به ترتیب در سطوح ۱۰۵٫۶۰ ، ۱۰۵٫۵۰ ، ۱۰۵٫۳۰ ، ۱۰۵٫۰۰ و ۱۰۴٫۶۰ (پایین ترین سطح ۱۵ جولای) مواجه است.

در این زوج ارز تنها در صورت شکسته شدن قیمت در پایین سطح ۱۰۴٫۶۰ می بایست در فرضیه معاملاتی افزایشی تجدید نظر کرد زیرا تنها در این شرایط امکان اصلاح به سوی سطح ۱۰۳٫۶۳ و ۱۰۳٫۳۱ (خط میانگین متحرک ۲۱ روزه) را بوجود خواهد آورد. با توجه به آنکه این زوج ارز کاملا متاثر از جریان ریسک پذیری/گریزی قرار دارد، برای شروع حرکت صعودی، همچنان باید منتظر شکسته شدن سطح ۱۰۶٫۳۴ (خط میانگین متحرک ۵۵ روزه) ماند.

به باور ما در صورت توانایی قیمت این زوج ارز برای عبور از سطح مقاومت ۱۰۶٫۳۴ فرصتهایی مناسبی برای ورود به پوزیشن خرید با هدفهای ۱۰۶٫۸۱ ، ۱۰۷٫۹۱  و ۱۰۸٫۵۴ (خط میانگین متحرک ۱۰۰ روزه) بوجود خواهد آمد. در شرایط ریسک پذیری سرمایه گذاران با استقراض ین ژاپن و خرید ارزهای پربازده از اختلاف نرخ بهره کسب سود می کنند که این روش به معاملات انتقالی (Carry Trades) معروف است.

در تقویم اقتصادی امروز بازار ایالات متحده، اخبار چندانی را نشان نمی دهد و تنها در ساعت ۱۷:۰۰ به وقت تهران خبر مورد توجه بازار آمار مجوز ساخت و ساز مسکن و شروع خانه سازی خواهند بود. در چارت پایین نیز راه برای صعود بیشتر تا سطح مقاومت ۹۷٫۰۶ و پس از آن تا هدفهای ۹۷٫۶۵ و ۹۸٫۰۲  هموار شده است.

نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه شاخص جهانی ایندکس دلار آمریکا

شاخص دلار آمریکا