تحلیل و بررسی نقاط روزانه سفارشهای خرید و فروش بازار جفت ارزهای عمده

یورو- دلار آمریکا

دیروز قیمت این زوج ارز نتوانست خود را به بالای سطح مقاومت ۱٫۰۹۵۰ برساند و فروشندگان یورو در مقابل دلار آمریکا قیمت این زوج ارز را دوباره پایین سطح ۱٫۰۹۰۰ کشاندند و هر چند یورو در واکنش به اظهارات ماریو دراقی ریس بانک مرکزی اروپا که اعلام کرد نباید نرخ بهره اروپا برای مدت زمان طولانی در سطوح پایین باقی بماند تا نزدیکی سطح مقاومت ۱٫۰۹۵۰ اصلاح کرد اما برای امروز همچنان با سطوح مقاومت ۱٫۰۹۴۱ (خط میانگین متحرک ۲۰۰ ساعته گذشته) و ۱٫۰۹۵۰ (خط میانگین متحرک ۱۰ روزه) مواجه است. سطوح مقاومت بعدی به ترتیب بر روی ۱٫۰۹۸۰ ، ۱٫۰۹۹۰ ، ۱٫۱۰۰۰ و ۱٫۱۰۴۰ (بالاترین سطح ۲۰ اکتبر) ، ۱٫۱۰۶۴ (خط میانگین متحرک ۲۱ روزه) و ۱٫۱۰۶۵ (خط کیجون سن) قرار دارند. از این رو تا زمانیکه قیمت آن پایین این سطوح قرار دارد معامله گران را برای ادامه حرکت نزولی به سوی سطوح ۱٫۰۸۵۰ ، ۱٫۰۸۱۵ (پایین ترین سطح ۱ فوریه) و ۱٫۰۷۴۰ وارد بازار خواهد کرد که در گزارش تحلیلی دیروز بدان اشاره شد.

پوند – دلار آمریکا

ارزش پوند در مقابل دلار آمریکا تحت تاثیر سخنان مارک کارنی ریس بانک مرکزی انگلیس مقداری به نرخهای بالای ۱٫۲۲۰۰ اصلاح کرد اما با سطح مقاومت اولیه ۱٫۲۲۵۰ مواجه است. سخنان کارنی کمی موجب کمرنگ تر شدن انتظارات بازار برای کاهش نرخ بهره بانک مرکزی انگلیس در جلسه هفته آینده شد و مارک کارنی اعلام کرد بانک مرکزی نسبت به سقوط اخیر %۱۸ پوند بعد از همه پرسی انگلیس بی تفاوت نیست و این موضوع را در جلسه هفته بعد در نظر خواهد گرفت. این سخنان موجب شد تا ارزش پوند از سطح ۱٫۲۰۸۰ به بالای سطح ۱٫۲۲۵۰ اصلاح کند و هم اکنون دوباره به سوی سطح ۱٫۲۲۰۰ کاهش یافته است. گمانه زنی ها از اینکه بانک مرکزی انگلیس بزودی نیازی به محرکهای پولی بیشتر ندارد نیز فعلا قیمت را بالای سطح ۱٫۲۲۰۰ نگه داشته است اما از نظر تحلیل تکنیکال خطوط میانگین متحرک ۱۰ و ۳۰ روزه گذشته کماکان سیگنال فروش در نزدیکی سطوح مقاومت صادر کرده اند. از این رو برای امروز شکسته شدن سطوح حمایت ۱٫۲۱۵۰ و ۱٫۲۱۳۰ به معنی شروع روند نزولی پوند به ترتیب به سطوح ۱٫۲۱۰۰ و ۱٫۲۰۸۰ خواهد بود، مخصوصا اگر از نظر تحلیل فاندامنتال دادگاه عالی انگلیس تصمیم بگیرد که دولت قبل از اجرایی کردن فراینده بند ۵۰ معاهده لیسبون (خروج انگلس از اتحادیه اروپا) نیازی به کسب اجازه از نمایندگان مجلس را ندارد و این موضوع می تواند دوباره پوند را بیشتر تحت فشارهای نزولی قرار دهد. امروز آمار مقدماتی تولیدات ناخالص داخلی انگلیس (GDP) در ساعت ۱۲:۰۰ به وقت تهران اعلام می شود و برای امروز نیز سطوح مقاومت زیادی در بالای ۱٫۲۲۷۰ قرار دارند.

دلار آمریکا- ین ژاپن

در این جفت ارز همانطور که قبلا گفته شد قیمت همچنان در بالای سطح حمایت اصلی ۱۰۳٫۱۵ و ۱۰۳٫۰۰  تثبیت شده است و توانسته با قدرت خود را بالای سطح ۱۰۴٫۰۰ تثبیت کند و از آنجایی که در حال حاضر قیمت آن در بالای محدوده ابر پوششی ۱۰۳٫۵۲ – ۱۰۱٫۹۰ قرار دارد، چشم انداز تکنیکالی دلار آمریکا در مقابل ین ژاپن کماکان افزایشی پیش بینی می شود. در روز ۱۳ اکتبر قیمت به بالای سطح مقاومت ۱۰۴٫۴۶ (خط فیبوناچی ۶۱٫۸ درصدی از ۱۰۷٫۴۹ به ۹۹٫۵۵) رسیده بود و امروز با توجه به تثبیت کندل دو ساعته بالای سطح ۱۰۴٫۴۶ هدف بعدی به ترتیب بر روی سطوح ۱۰۵٫۰۰ و ۱۰۵٫۶۲ (خط فیبوناچی ۷۶٫۴ درصدی از ۱۰۷٫۴۹ به ۹۹٫۵۵) خواهد بود. لازم به ذکر است امروز سطح حمایت اولیه بر روی ۱۰۴٫۳۰ و ۱۰۴٫۰۰ قرار دارد که حمایت مهمی محسوب می شود. سطوح حمایت بعد از آن بر روی ۱۰۳٫۷۰ و ۱۰۳٫۵۰ تشکیل شده اند.

یورو – ین ژاپن

در این جفت ارز قیمت آن کماکان در زیر ابر مقاومت ایچیموکو ۱۱۴٫۶۵ و ۱۱۴٫۶۶ قرار دارد و از منظر تحلیل تکنیکال این احتمال قویا وجود دارد که تا نرخهای پایین سطح ۱۱۳٫۷۰ کاهش یابد و هر گونه حرکت اصلاحی محدود به سطح مقاومت ۱۱۴٫۶۸ خواهد بود که پیشتر بدان اشاره کردیم. پیش بینی ما برای امروز تا زمانیکه قیمت آن پایین سطوح مقاومت ۱۱۴٫۶۸ تثبیت شده است، کاهش یورو در مقابل ین ژاپن به پایین سطح ۱۱۳٫۷۰ است. خط تنکان سن بر روی ۱۱۳٫۸۹ و خط میانگین متحرک ۱۰۰ روزه بر روی ۱۱۴٫۹۴ قرار دارند. لازم به ذکر است قیمت این زوج ارز از اوایل ماه جاری در زیر سطح ۱۱۵٫۳۹ (خط فیبوناچی ۶۱٫۸ درصدی از ۹۴٫۱۲ به ۱۴۹٫۷۹) تثبیت شده است و این پنجمین ماه متوالی است که قیمت آن در پایین این سطح بسته می شود. سقوط شدید این جفت ارز در ماه ژوئن از سطح ۱۲۳٫۳۰ به ۱۰۹٫۳۰ همچنان بر قیمت این زوج ارز سنگینی می کند و در میان مدت و بلند مدت احتمال سقوط تا سطح ۱۰۷٫۲۶ (خط فیبوناچی ۷۶٫۴ درصدی از ۹۴٫۱۲ به ۱۴۹٫۷۹) در نمودار ماهیانه وجود دارد که در گزارش تحلیلی دیروز بدان اشاره کردیم.

یورو پوند

قیمت این جفت ارز کماکان در بالای خطوط میانگین متحرک ۵ ، ۱۰ و ۲۰ روزه گذشته قرار گرفته است و در میان مدت و بلند مدت هدف این روند افزایشی به ترتیب بر روی سطوح ۰٫۹۴۰۳ ، ۰٫۹۴۱۳ (بالاترین سطح اکتبر ۲۰۰۹) در نظر گرفته شده است و تارگت بعد از آن در سطح ۰٫۹۴۹۱ پیش بینی می شود. در حرکت نزولی تنها تثبیت روزانه قیمت پایین سطوح ۰٫۸۹۰۷ (خط میانگین متحرک ۲۰ روزه) و پس از آن سطح ۰٫۸۸۸۰ در کوتاه مدت موقتا سناریوی افزایشی را با چالش مواجه می سازد. سطح حمایت اصلی بر روی ۰٫۸۸۲۰ (خط فیبوناچی ۲۳٫۶ درصدی از ۰٫۶۹۳۵ به ۰٫۹۴۰۳) قرار دارد که شکست این سطح کار بسیار دشواری به نظر می رسد. از این رو در مجموع به نظر می رسد که بازار جهت خود را می داند و کلیت داستان را برای روند اصلی این جفت ارز عوض نخواهد کرد و در ایده ال ترین شرایط تک موج (noise) کوتاهی به نمودار اضافه خواهد شد. بنابراین در بلند مدت نیز نمی توان انتظار کاهش این جفت ارز را داشت چون حتی اگر در کوتاه مدت هم تضعیف شود این کاهش ها را می توان به حساب امواج تکنیکی و اصلاحی گذاشت و از لحاظ بنیادین و تکنیکال در میان مدت و بلند مدت ادامه روند صعودی یورو در مقابل پوند به سوی نرخهای بالای ۰٫۹۴۰۳ ، ۰٫۹۴۱۳ و ۰٫۹۴۹۱ محتمل ترین سناریوی موجود است و همچنان نیز معتبر است.

دلار آمریکا – فرانک سویس

در این جفت ارز مهمترین دلیل اقبال معامله گران به خرید دلار آمریکا در مقابل فرانک سویس، انتظار برای اعلام افزایش نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا است که پیش بینی می شود، این تصمیم در نشست ماه دسامبر FOMC (کمیته سیاستگذاری بانک فدرال رزرو آمریکا) صورت گیرد و هم اکنون بیش از %۷۰ احتمال می رود که نرخ بهره آمریکا در ماه دسامبر یک پله افزایش یابد. از این رو تا زمانیکه قیمت بالای سطوح حمایت اولیه ۰٫۹۹۰۰ و ۰٫۹۸۸۰ تثبیت شده است احتمال صعود به ۰٫۹۹۶۰ و سطح برابری ۱٫۰۰۰۰ وجود دارد. چشم انداز حرکت همچنان صعودی است و در این مسیر، هدف رسیدن قیمت به نرخ های بالای ۰٫۹۹۶۰ است. در صورت شکسته شدن سطح ۰٫۹۹۶۰ ، حرکت افزایشی دلار آمریکا با شدت بیشتری به سوی ۰٫۹۹۹۱ (خط فیبوناچی ۶۱٫۸ درصدی از ۱٫۰۳۲۸ به ۰٫۹۴۴۵) و سطح برابری ۱٫۰۰۰۰ در مقابل فرانک سویس ادامه خواهد یافت. ظهور چنین دیدگاهی نشانه های علاقمندی بازار به تقویت دلار در مقابل فرانک سویس را بیشتر خواهد کرد. لازم به ذکر است سطوح حمایت به ترتیب بر روی ۰٫۹۸۰۰ (خط فیبوناچی ۳۸٫۲ درصدی از ۰٫۹۵۳۸ به ۰٫۹۹۶۲) ، سطح ۰٫۹۷۹۸ (خط میانگین متحرک ۳۰ روزه) و ۰٫۹۷۸۸ (خط میانگین متحرک ۲۰۰ روزه) تشکیل شده اند. در صورت ادامه تقویت شاخص دلار آمریکا در هفته جاری می توان گفت که اکنون هدف برابری که سطح روانی این زوج ارز است، دست یافتنی است و تا فتح این قله، این جفت ارز همچنان چند قدم فاصله دارد.

دلار استرالیا – دلار آمریکا

در این جفت ارز دیروز پس از اعلام قوی آمار قیمت مصرف کنندگان استرالیا که با افزایش %۰٫۷ بالاتر از حد پیش بینی ها %۰٫۵ اعلام شد مقداری تا سطح مقاومت ۰٫۷۷۰۹ افزایش یافت اما دوباره به پایین خطوط میانگین متحرک ۱۰ ،۲۱ و ۵ روزه رسیده است. اعلام قوی آمار قیمت مصرف کنندگان این کشور هر گونه گمانه زنی ها از کاهش زودهنگام نرخ بهره بانک مرکزی استرالیا (RBA) را کم رنگ تر کرده است و از این رو در حرکت افزایشی امروز تنها چنانچه سطح مقاومت ۰٫۷۶۵۰ با قدرت شکسته شود موجب تقاضا و افزایش قیمت این زوج ارز به سوی سطوح ۰٫۷۶۸۵ و ۰٫۷۷۰۰  می شود. امری که در صورت تحقق می تواند بار دیگر به حرکت صعودی تا سطح ۰٫۷۷۳۵ و ۰٫۷۷۵۶ (بالاترین سطح ۱۰ اوت) و ۰٫۷۷۷۴ (بالاترین سطح ۲۲ آوریل) و حتی بیشتر منجر شود. اما برای امروز با توجه به شکست سطوح حمایت ۰٫۷۶۵۰ و ۰٫۷۶۲۵ (خط میانگین متحرک ۲۱ روزه) این احتمال وجود دارد که قیمت آن به ترتیب تا سطوح ۰٫۷۶۰۹ (خط میانگین متحرک ۵۵ روزه) و ۰٫۷۵۸۰ (پایین ترین سطح ۱۷ اکتبر) کاهش یابد.

دلار نیوزلند – دلار آمریکا

قیمت این جفت ارز به زیر خطوط میانگین متحرک ۲۱ و ۱۰۰ روزه گذشته کاهش یافته است و همانطور که دیروز گفتیم می بایست به همین صورت در پایین این خطوط مخصوصا سطح مقاومت ۰٫۷۱۹۳ (خط میانگین متحرک ۱۰۰ روزه) و ۰٫۷۲۰۰ تثبیت شود تا سیگنال فروش به سوی خط میانگین متحرک ۱۰ روزه گذشته صادر کند. هدف نزولی در نزدیکی سطوح ۰٫۷۱۰۰ و ۰٫۷۰۷۸ (پایین ترین سطح ۱۷ اکتبر) قرار دارد و با توجه به تثبیت قیمت این جفت ارز پایین سطح حمایت ۰٫۷۱۹۳ (خط میانگین متحرک ۱۰۰ روزه گذشته) محرک های قابل توجهی برای شروع روند نزولی به سوی خط میانگین متحرک ۱۰ روزه گذشته به شمار می رود .از سوی دیگر افزایش شاخص دلار آمریکا به بالاترین نرخهای ۹ ماهه گذشته ، احتمال ادامه کاهش ارزش دلار نیوزلند را بوجود آورده است. در چنین وضعیتی فروشندگان دلار نیوزلند در صورت تثبیت قیمت پایین سطح ۰٫۷۱۰۰ با اعتماد به نفس بیشتری با هدفهای ۰٫۷۱۰۰ ، ۰٫۷۰۷۸ (پایین ترین سطح ۱۷ اکتبر) و ۰٫۷۰۱۱ (خط میانگین متحرک ۱۰۰ هفته گذشته) وارد بازار خواهند شد که پیشتر بدان اشاره کردیم.

دلار آمریکا – دلار کانادا

در این جفت ارز دلیلی برای تغییر تحلیل روز گذشته وجود ندارد و خطوط میانگین متحرک ۵ ، ۱۰ و ۲۰ روزه گذشته سیگنال خرید با هدف اولیه ۱٫۳۴۰۰ و پس از آن سطح ۱٫۳۵۷۵ (خط فیبوناچی ۵۰ درصدی) صادر کرده اند. افزایش شاخص دلار آمریکا به بالاترین نرخهای ۹ ماهه گذشته موجب شده خریداران دلار آمریکا در مقابل دلار کانادا از این شرایط به نفع خود دوباره بهره گیرند. از نظر تحلیل تکنیکال اگر امروز قیمت این جفت ارز موفق به شکست و تثبیت کندل دو ساعته بالای سطح مقاومت مهم ۱٫۳۴۰۰ شود باید دوباره منتظر ماند و حرکت بازار را به سوی سطح ۱٫۳۴۶۱ دنبال کرد. حرکت اصلاحی قیمت نفت آمریکا به نرخهای پایین نیز ممکن است بر روند این جفت ارز تاثیر مثبت بگذارد و این حرکت نشان دهنده شروع روندی جدید – و افزایشی – برای دلار آمریکا در مقابل دلار کانادا به نرخهای بالای سطح ۱٫۳۴۰۰ است. سطوح حمایت به ترتیب بر روی ۱٫۳۳۷۰ و ۱٫۳۳۵۰ تشکیل شده اند. از نظر تحلیل بین بازاری نیز حرکت اصلاحی قیمت نفت به نرخهای پایین نیز به تقویت بیشتر دلار آمریکا در مقابل دلار کانادا کمک کرده است.

 شاخص دلار آمریکا

برای شاخص جهانی ایندکس دلار آمریکا (DXY) کماکان پیش بینی می کنیم قیمت آن در این هفته بتواند از سطح مقاومت ۹۸٫۹۳۶ عبور کند و تا سطح مقاومت بعدی ۹۹٫۷۰۱ افزایش یابد که این حرکت را قرار گرفتن قیمت در موج افزایشی C تایید کرده است.  همانطور که قبلا بدان اشاره کردیم این سطوح مقاومت هر یک به ترتیب بر روی خطوط فیبوناچی ۸۶٫۴ درصدی و ۱۰۰ درصدی از موج افزایشی C یعنی سومین موج از چرخه سه موجی از سطح ۹۱٫۹۱۹ (پایین ترین سطح ۳ مه) تشکیل شده اند و کانال افزایشی نیز در این موج به هدف ۹۹٫۷۰۱ اشاره دارد. برای این هفته افزایش قیمت به سطح ۹۹٫۰۰ تاییدی در جهت شکست کامل و قدرتمند سطح مقاومت ۹۸٫۹۳۶ می باشد و در حرکت نزولی نیز سطح حمایت بر روی ۹۸٫۳۷۴ دیده می شود که اگر شکسته شود منجر به کاهش جزئی قیمت به سطح حمایت بعدی ۹۷٫۵۵۳ می شود. در هر صورت برای این هفته انتظار داریم شاخص دلار آمریکا در برابر ارزهای اصلی روزهای خوشی را تجربه خواهد کرد و بیشتر مورد تقاضا قرار گیرد. لازم به ذکر است این هفته سفارشات کالاهای بادوام آمریکا، فروش خانه های معوقه و اعلام سایر گزارشهای اقتصادی، خصوصاً گزارش روز جمعه آمار تولیدات ناخالص داخلی آمریکا (GDP) مورد توجه خواهند بود. همچنان انتظار اکثریت بازار، افزایش نرخ بهره بانکی آمریکا در ماه دسامبر سال جاری است.

نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه شاخص جهانی ایندکس دلار آمریکا

شاخص دلار آمریکا