تحلیل و بررسی نقاط روزانه سفارشهای خرید و فروش بازار جفت ارزهای عمده

یورو- دلار آمریکا

در این جفت ارز همانطور که دیروز گفته شد قرار گرفتن قیمت یورو در مقابل دلار آمریکا در زیر سطح ۱٫۰۷۵۰ و شکسته شدن این سطح حرکت نزولی تایید بیشتری یافته است و احتمال سقوط به نرخهای پایین تر به ترتیب به سطوح ۱٫۰۶۴۶ و  ۱٫۰۶۳۸ (پایین ترین سطح ۲۷ نوامبر ۲۰۱۵) وجود دارد. برای امروز سطح مقاومت اولیه بر روی نرخ ۱٫۰۷۵۰ ، ۱٫۰۷۶۰ ، ۱٫۰۷۸۰ و ۱٫۰۸۰۰ قرار گرفته اند. باید توجه داشت که تمرکز بازار از موضوع خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به خطرات سیاسی از جمله رفراندوم ماه آینده قانون اساسی ایتالیا و انتخابات فرانسه ، آلمان و هلند در سال آینده معطوف گشته است که به نگرانی های جدیدی در مورد موج جهانی پوپولیسم (عوام گرایی) دامن زاده است. پوپولیسم آموزه و روشی سیاسی است در طرفداری کردن یا طرفداری نشان دادن از حقوق و علایق مردم عامه در برابر گروه نخبه. ارزش دلار آمریکا نیز به بالاترین نرخهای ۱۴ ساله گذشته در برابر سبد ارزهای اصلی افزایش یافته است که عمده ی دلیل این حرکت افزایشی ارزش دلار آمریکا، رشد نرخ بازدهی اوراق قرضه خزانه داری آمریکا و انتظارات تورمی در اقتصاد آمریکا بعد از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری امریکا می باشد. همانطور که دیروز گفته شد ترامپ بر افزایش هزینه ها و محدودیت های بیشتر در تجارت تاکید کرده است که هر دو آنها موجب رشد تورم در اقتصاد ایالات متحده آمریکا و به در نهایت افزایش نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا در ماه دسامبر می شود. این مساله نشان می دهد که تمایل کلی بازار، همچنان خرید دلار آمریکا و فروش یورو را دنبال می کند. امروز ساعت ۱۸:۳۰ به وقت تهران عمده توجهات بازار به شهادت یلن ریس بانک مرکزی آمریکا در کمیسیون مشترک اقتصادی کنگره ایالات متحده معطوف شده است و در این میان، بی شک،  سخنان یلن توجه خاص بازار را به خود جلب خواهد کرد. همچنان انتظار اکثریت بازار، افزایش نرخ بهره بانکی آمریکا در جلسه ماه دسامبر است.

پوند – دلار آمریکا

قیمت این جفت ارز همانطور که دیروز گفتیم در حال حاضر پایین سطح مقاومت ۱٫۲۵۰۰ قرار گرفته است و در طی چند روز اخیر بالای خط میانگین متحرک ۳۰ روزه گذشته ( ۱٫۲۳۵۰) تثبیت شده است. معامله گران با هر حرکت افزایشی به سطوح مقاومت ۱٫۲۵۰۰ و ۱٫۲۵۳۰ اقدام به فروش خواهند کرد و مقاومت بعد از سطح ۱٫۲۵۸۵ بر روی سطوح ۱٫۲۶۸۱ (خط بولینجر باند ۳۰ روزه) ، ۱٫۲۶۸۴ (خط میانگین متحرک ۵۵ روزه) و ۱٫۲۶۸۹ (سقف ابر ایچیموکو) تشکیل شده اند. مقاومتهای بعدی نیز به ترتیب بر روی سطوح ۱٫۲۷۶۰ (بالاترین سطح ۶ اکتبر) و ۱٫۲۸۴۰ (خط فیبوناچی ۳۸٫۲ درصدی از موج نزولی ۱٫۵۰۲۲ به ۱٫۱۴۹۱) قرار دارند. برای امروز چنانچه سطح ۱٫۲۳۷۶ شکسته شود سیگنال فروش تا سطح ۱٫۲۳۴۹ (خط میانگین متحرک ۲۱ روزه) و ۱٫۲۳۳۵ (پایین ترین سطح ۹ نوامبر) صادر خواهد کرد. از نظر تحلیل فاندامنتالی امروز آمار خرده فروشی انگلیس در ماه اکتبر بالاتر از حد پیش بینی ها اعلام شد و باید دید قیمت موفق به تثبیت بالای سطوح مقاومت روزانه خود یعنی ۱٫۲۵۲۸ و ۱٫۲۵۹۱ می شود یا نه. بیشتر توجه معامله گران به ریسک های مربوط به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا معطوف گشته است. تصمیم روز ۵ دسامبر دیوان عالی انگلیس در مورد رای پارلمان در خصوص برکسیت مهمترین رویداد بنیادی برای معامله گران پوند خواهد بود. لازم به ذکر است دیروز پس از گزارش اسکای نیوز (Sky News) مبنی بر آنکه دادگاه عالی انگلیس گفته است خروج انگلیس از اتحادیه اروپا دو سال به تاخیر خواهد افتاد و برای اجرای ماده ۵۰ معاهده لیسبون به قانون جامعی نیاز است این خبر هنوز نتوانسته است که قیمت پوند در مقابل دلار آمریکا را بالای سطوح مقاومت روزانه خود تثبیت کند.

دلار آمریکا- ین ژاپن

این جفت ارز همچنان در نرخهای بالای ۱۰۹٫۰۰ (بالاترین سطح ۵ ماهه گذشته) خود را تثبیت کرده است و همانطور که قبلا گفتیم تا زمانی که نشانه آشکار از بازگشت قیمت ندیده ایم همچنان توصیه معاملاتی ما برای این جفت ارز خرید با هدف اولیه ۱۱۰٫۰۰ است. اگر کندل روزانه بالای این سطح بسته شود موجب افزایش بیشتر به سوی سطح ۱۱۱٫۴۵  و پس از آن سطوح ۱۱۲٫۴۳ و ۱۱۵٫۵۹ می شود. بنابراین با بیشتر شدن تفاوت نرخ بازدهی اوراق قرضه ۵ ساله آمریکا با ژاپن، خریداران این جفت ارز از این شرایط به نفع خود بهره خواهند گرفت و این سناریو بیشتر معقول به نظر می رسد. سطوح حمایت زیادی در پایین ۱۰۸٫۵۰ وجود دارند. با توجه به تحلیل بین بازاری معامله گران بیشتر به دنبال آن هستند که بتوانند باز هم به خرید دلار آمریکا در مقابل ین ژاپن اقدام کنند و این مساله نشان می دهد که تمایل کلی بازار، همچنان خرید دلار آمریکا در مقابل ین ژاپن را با هدف نرخهای بالای ۱۱۰ دنبال می کند. لازم به ذکر است هم اکنون انتظار بازار آن است که در نشست ماه دسامبر، نرخ بهره بانکی آمریکا بعد از یک سال به میزان یک پله (%۰٫۲۵) افزایش یابد و این انتظارات بعد از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به شدت افزایش یافته است.

یورو – ین ژاپن

قیمت این جفت ارز به بالای سقف ابر ایچیموکو صعود کرده است و همانطور که پیشتر گفتیم در این جفت نیز تا زمانی که نشانه آشکار از بازگشت قیمت ندیده ایم همچنان توصیه معاملاتی ما برای این جفت ارز خرید با هدف ۱۱۸٫۴۵ و ۱۱۸٫۹۳ است که بر روی خط میانگین متحرک ۲۰۰ روزه قرار دارد و اگر کندل روزانه بالای سطح ۱۱۷٫۵۰بسته شود موجب افزایش بیشتر به سوی سطح ۱۱۸٫۹۳ و ۱۱۹٫۰۰ می شود. بنابراین با توجه به قرار گرفتن قیمت در بالای خط تنکان سن (۱۱۵٫۱۷) خریداران این جفت ارز از این شرایط به نفع خود بهره خواهند گرفت و این سناریو بیشتر معقول به نظر می رسد. سطوح حمایت زیادی در پایین ۱۱۶٫۸۰ وجود دارند و حرکت اصلاحی دیروز در نزدیکی سطح حمایت ۱۱۶٫۲۴ متوقف شد. معامله گران بیشتر به دنبال آن هستند که بتوانند باز هم به خرید یورو در مقابل ین ژاپن اقدام کنند و این مساله نشان می دهد که تمایل کلی بازار با شکسته شدن سطح ۱۱۷٫۵۰ همچنان خرید یورو در مقابل ین ژاپن را با هدف های ۱۱۸٫۴۵ ، ۱۱۸٫۹۳ و ۱۱۹٫۰۰ دنبال می کند که دیروز نیز بدان اشاره کردیم.

یورو پوند

قیمت یورو در مقابل پوند به پایین ابر ایچیموکو کاهش یافته است و سطح حمایت ۰٫۸۷۰۱ با قدرت شکسته شده است که این سطح بر روی خط فیبوناچی ۳۸٫۲ درصدی از ۰٫۷۵۶۶ به ۰٫۹۴۰۳ قرار داشت و از دیدگاه تحلیل سری سطوح فیبوناچی در کوتاه مدت و میان مدت احتمال ریزش قیمت تا سطح ۰٫۸۴۸۴ (خط فیبوناچی ۵۰  درصدی) وجود دارد. همانطور که قبلا بدان اشاره کردیم باید توجه داشت که تمرکز بازار از موضوع خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به خطرات سیاسی از جمله رفراندوم قانون اساسی ایتالیا و انتخابات فرانسه و آلمان در سال آینده معطوف گشته است که به نگرانی های جدیدی در مورد موج جهانی پوپولیسم (عوام گرایی) دامن زاده است. پوپولیسم آموزه و روشی سیاسی است در طرفداری کردن یا طرفداری نشان دادن از حقوق و علایق مردم عامه در برابر گروه نخبه. بنابراین تا زمانیکه قیمت این جفت ارز در پایین ابر ایچیموکو قرار دارد باید منتظر ماند و حرکت کاهشی این جفت  ارز را به سوی سطح ۰٫۸۴۸۴ دنبال کرد. برای امروز سطوح مقاومت در نزدیکی منطقه ۰٫۸۶۳۰ و ۰٫۸۶۵۰ تشکیل شده اند.

دلار آمریکا – فرانک سویس

در این جفت ارز دلیلی برای تغییر تحلیل دیروز وجود ندارد و با توجه به شکست سطح برابری ۱٫۰۰۰۰ سیگنال خرید به سوی سطوح ۱٫۰۰۶۰ ، ۱٫۰۰۸۰ و ۱٫۰۱۰۰ صادر کرده است و چنانچه این سطح مقاومت نیز شکسته شود به افزایش بیشتر قیمت می انجامد و خود را یک گام دیگر به سطح ۱٫۰۱۰۰ نزدیک تر خواهد کرد. از طرفی دیگر هنوز هم انتظارات بازار از افزایش یک پله نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا در نشست ماه دسامبر به بیش ار %۹۵ افزایش یافته است. از این رو همچنان ترجیح می دهیم که همراستا با حرکت افزایشی، به خرید دلار آمریکا در مقابل فرانک سویس ادامه دهیم. گمانه زنی بازار از این که ترامپ ریس جمهور جدید آمریکا سیاست تجارت حمایتی و تورم زا را وضع خواهد کرد به تقویت این جفت ارز کمک کرده است. فشار افزایش بر سطح دستمزدها که منجر به رشد تورم می شود، به افزایش نرخ بازدهی اوراق قرضه آمریکا می انجامد و در حال حاضر این موضوع موجب تقویت دلار آمریکا در مقابل فرانک سویس به بالای سطح ۱٫۰۰۰۰ شده است و سطوح حمایت زیادی در پایین سطح ۰٫۹۹۸۰ قرار دارد. پیش بینی ما برای امروز، تقویت این جفت ارز به سوی سطوح ۱٫۰۰۶۰ و ۱٫۰۰۸۰ و بیشتر است. با هم منتظر می مانیم.

دلار استرالیا – دلار آمریکا

در این جفت ارز بر این باوریم که امروز منطقه ۰٫۷۵۰۰ تا ۰٫۷۵۱۰ سطوح مقاومت مستحکمی برای این زوج خواهند بود و در حال حاضر، قیمت در تلاش برای تثبیت پایین خطوط میانگین متحرک ۱۰ ، ۲۱ ، ۵۵ و ۱۰۰ روزه گذشته است و فرصتی مجدد برای ورود به پوزیشن های فروش ایجاد شده است. از نظر تحلیل تکنیکال برای امروز سیگنال فروش به سوی نرخهای پایین سطوح ۰٫۷۵۱۰ و ۰٫۷۵۰۵ (پایین ترین سطح ماه اکتبر و خط میانگین متحرک ۲۰۰ روزه) صادر کرده است و از این رو به نظر می رسد که قیمت این جفت ارز بیشتر متمایل به حرکت کاهشی است زیرا این جفت ارز دوباره در زیر کف ابر ایچیموکوی روزانه و خط روند افزایشی رسم شده تثبیت شده است. در مجموع بر این باوریم که با توجه به تقویت دلار آمریکا در بازارها، این زوج ارز در سراشیبی سقوط قرار گرفته است و می بایست به این سقوط به سوی نرخهای پایین ۰٫۷۵۱۰ و ۰٫۷۵۰۵ تن دهد و اگر این منطقه هم شکسته شود منجر به تضعیف بیشتر به سوی نرخهای پایین تر ۰٫۷۴۶۰ و کمترین سطح ماه سپتامبر (۰٫۷۴۲۷) خواهد شد که دیروز بدان اشاره کردیم.

دلار نیوزلند – دلار آمریکا

در این جفت ارز بر این باوریم که سطوح ۰٫۷۱۰۰ و ۰٫۷۱۳۰  مقاومت مستحکمی برای این زوج خواهد بود و در راستای ادامه ی حرکت نزولی از سطح ۰٫۷۴۰۳ (بالاترین سطح روز سه شنبه) در حال حاضر، قیمت این جفت ارز در تلاش برای تثبیت پایین سطح ۰٫۷۱۰۰ است و در صورت شکست سطح ۰٫۷۰۶۰ فرصتی مجدد برای ورود به پوزیشن های فروش با هدف اولیه ۰٫۷۰۳۵ (پایین ترین سطح ۱۳ اکتبر) ایجاد می کند. از این رو برای امروز از نظر تحلیل تکنیکال برای امروز سیگنال فروش به ترتیب به سطوح ۰٫۷۰۳۵ و ۰٫۷۰۱۹ (خط میانگین متحرک ۲۰۰ روزه گذشته و خط بولینجر باند ۳۰ روزه) صادر کرده است. بنابراین به نظر می رسد که قیمت این جفت ارز بیشتر متمایل به حرکت کاهشی به ۰٫۷۰۳۵ و ۰٫۷۰۱۹ است زیرا قیمت این جفت ارز پایین خط میانگین متحرک ۳۰ روزه گذشته قرار گرفته است. در مجموع بر این باوریم که با توجه به تقویت دلار آمریکا در بازارها به بالاترین نرخهای ۱۴ ساله گذشته، این زوج ارز در سراشیبی سقوط قرار گرفته است و دلار نیوزلند (NZD) می بایست به این سقوط به سوی سطوح ۰٫۷۰۳۵ و ۰٫۷۰۱۹ تن دهد. لازم به ذکر است بسته شدن کندل روزانه پایین سطح ۰٫۷۰۱۹ هدذف نزولی سطح ۰٫۶۹۱۷ (خط فیبوناچی ۵۰ درصدی از موج افزایشی ۰٫۶۳۴۸ به ۰٫۷۴۸۵) را نمایان خواهد ساخت.

دلار آمریکا – دلار کانادا

در این جفت ارز همانطور که دیروز گفته شد مسئله ی که همواره باید در تحلیلهای دلار کانادا مورد توجه قرار گیرد مسئله نفت است و قیمت نفت آمریکا در طی چند روز گذشته تا نرخهای بالای ۴۶ دلار در هر بشکه بالا آمده است و از آستانه ۴۲٫۲۰ دلار به اندازه کافی دور شده است. در صورتی که روند افزایشی نفت ادامه پیدا کند، عاملی برای کمک به کاهش دلار آمریکا در مقابل دلار کانادا خواهد بود. در صورت شکست سطح حمایت ۱٫۳۴۰۰ انتظار داریم USDCAD در کوتاه مدت تا ۱٫۳۳۶۰ و ۱٫۳۳۵۰ تضعیف شود. از این رو قوی شدن دلار کانادا در روزهای گذشته به همین علت بوده است. از نظر تحلیل تکنیکال سطح مقاومت قیمت بر روی ۱٫۳۵۷۵ (خط فیبوناچی ۵۰ درصدی) مانع از افزایش بیشتر قیمت این زوج ارز شده است و در صورت شکست خطوط میانگین متحرک احتمال ریزش تا سطح ۱٫۳۳۱۲ (خط فیبوناچی ۳۸٫۲ درصدی) بوجود خواهد آمد که دیروز بدان اشاره کردیم.

 شاخص دلار آمریکا

در شاخص جهانی ایندکس دلار آمریکا (DXY) که ارزش آن را در برابر پایه سبدی متشکل از ارزهای عمده بازار اندازه گیری می کند، یورو ، ین ژاپن ، دلار کانادا ، پوند انگلیس ، کرون نروژ و فرانک سوئیس در حال حاضر شش ارز عمده تشکیل دهنده سبد مذکور هستند، پیش بینی می شود این هفته قیمت آن بالای سطح مقاومت ۹۹٫۷۰ تثبیت شود و اگر به همین صورت در بالای آن قرار گیرد، سیگنال خرید دیگر تا منطقه مقاومت بعدی ۱۰۰٫۳۹ و ۱۰۰٫۵۱ صادر خواهد کرد که دیروز به این هدف دست یافت. همانطور که در نمودار زیر دیده می شود این سطح مقاومت بر روی خط فیبوناچی ۱۰۰ درصدی از موج افزایشی C یعنی سومین موج از چرخه سه موجی از سطح ۹۱٫۹۱ (پایین ترین سطح ۳ مه) تشکیل شده است.  در نمودار زیر مقاومت قبلی ۹۸٫۹۳ (خط فیبوناچی ۸۶٫۴ درصدی) قبلا منجر به حرکت اصلاحی شده بود و به باور ما سطح مقاومت ۱۰۰٫۵۱ هر چند قوی است و ممکن است مقداری باعث اصلاح شود اما اگر کندل روزانه بالای سطح مقاومت ۹۹٫۷۰ بسته شود دوباره سیگنال خرید تا منطقه ۱۰۰٫۳۹ و ۱۰۰٫۵۱ صادر خواهد کرد. امروز در بازار آمریکا آمارهای قیمت مصرف کنندگان ، شاخص صنعتی فیلادلفیا، شاخص مجوز ساختمان سازی ، شاخص شروع خانه سازی آمریکا منتشر می شوند. عمده توجهات بازار به شهادت یلن ریس بانک مرکزی آمریکا در کمیسیون مشترک اقتصادی کنگره ایالات متحده معطوف شده است و در این میان، بی شک،  سخنان یلن توجه خاص بازار را به خود جلب خواهد کرد. همچنان انتظار اکثریت بازار، افزایش نرخ بهره بانکی آمریکا در جلسه ماه دسامبر است.

نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه شاخص جهانی ایندکس دلار آمریکا

شاخص دلار آمریکا