تحلیل چشم انداز روزانه قیمت جهانی اونس طلا

امروز قیمت جهانی اونس طلا پس از برخورد به سطح حمایت ۱۱۷۲ (خط فیبوناچی ۱۲۳٫۶  درصدی) هم اکنون مقداری به نزدیکی سطح مقاومت ۱۱۹۴ (خط فیبوناچی ۱۰۷ درصدی) اصلاح کرده است و معمولا هنگامیکه قیمت اونس طلا بسیار پایین تر می رود، معامله گرانی که در قیمت های بالاتر اقدام به فروش کرده بودند برای کسب سود دست به بستن معاملات فروش می زنند به این پدیده در بازار اونس طلا کسب سود (Profit Taking) می گویند که در بازارها نیز بسیار متداول است. برای امروز می بایست با دقت به جهت حرکت توجه داشته باشیم.

اگر امروز قیمت به سمت بالای مقاومت ۱۱۹۴ حرکت کند، هدف صعود تا سطح ۱۲۰۳ (خط فیبوناچی ۱۰۰ درصدی) خواهد بود. در حرکت نزولی نیز فعلا حمایت بر روی نرخهای ۱۱۷۲ و ۱۱۷۱ قرار دارند و می بایست این سطوح شکسته شوند تا دوباره فروشندگان این بار با هدفهای ۱۱۵۲ و ۱۱۲۱ وارد بازار شوند.

بنابراین برای امروز سطح ۱۱۷۱ حمایت مستحکم و سطح ۱۱۹۴ مقاومت قوی برای اونس طلا ایجاد کرده اند و در حال حاضر، قیمت در میانه این روند قرار دارد که در نتیجه، فرصتی برای ورود به پوزیشن محسوب نمی شود اما اگر امروز یکی از این دو سطح با قدرت شکسته شود، احتمالا فرصتی برای معامله گران بوجود خواهد آورد. در نمودار زیر، روند احتمالی حرکت آتی قیمت جهانی اونس طلا و هدف های بعدی آن به محض شکست یکی از سطوح ۱۱۷۱ یا ۱۱۹۴ مشخص شده اند.

قاعده همیشگی بازار اینست که همواره پس از اینکه قیمت جهانی اونس طلا به شدت تضعیف می شود عموم بازیگران احساس می کنند در نزدیکی قعر قرار دارند و به محض ایجاد تک موجهایی هر چند ضعیف در جهت مخالف وارد بازار می شوند.  این روش معامله که سیستم معاملات بازگشتی (Reversal Trading) شهرت دارد یکی از روشهای بسیار سود ده و در عین حال فوق العاده خطرناک معامله گری است.

کاربرد غلط این سیستم باعث می شود تا معامله گر از نظر روانی همواره در این توهم بسر ببرد که هم اکنون زمان بازگشت است و باعث شود تا در میانه موج بخرد و درحوالی قعر خسته و متضرر از بازار خارج شود. بنابراین هرچند روش فوق اگر درست بکار بسته شود موجب ارزان خریدن و گران فروختن می شود و سود سرشاری را نصیب معامله گر می کند اما تجربه نشان داده تشخیص قله و قعر کار بسیار سختی است و اکثر معامله گران دچار توهم قله و قعر سازی می شوند.

در مقابل روشهای دیگر معامله گری نیز وجود دارد که یکی از آنهای سبک معاملاتی Breakout  (شکست) است. به عبارتی در این روش در دامنه وارد و در دامنه خارج می شود و با توجه به اینکه نقاط معدودی سقف و کف هستند اما نقاط بسیاری در میان این دو قرار دارند، اینگونه سیستم ها به  روشهای بازگشتی (Reversal) ارجحیت دارند. صد البته روشهای معاملاتی دیگری نیز وجود دارند که در حوصله این بحث نمی گنجند و در واقع عاملی که بهانه ای برای نوشتن این چند خط شد اوضاع کنونی قیمت جهانی اونس طلا می باشد.

برای امروز قیمت جهانی اونس طلا در بازار آسیا دقیقا تا همان سطح حمایت ۱۱۷۱ که دیروز بعد از شکست سطح حمایت ۱۱۸۴ گفتیم پایین آمد ولی نتوانست آنرا به پایین بشکند و به نظر می رسد که حداقل در کوتاه مدت همه عوامل دست به دست هم داده اند که اونس طلا حداقل از این ضعیف تر نشود و طبیعتا به خاطر برخورد قیمت به سطح حمایت مقداری اصلاح کرده است.

باید توجه داشت حمایتهای خاص همواره برای بازار مهم هستند و گذر از آنان به سادگی امکان پذیر نیست و ممکن است بازار برای عبور از سطح حمایت ۱۱۷۱ مجبور به اندکی عقب نشینی و سپس وارد آوردن ضربه نهایی شود. واقعیت آن است که اونس طلا به حمایت های مهمی در سطوح ۱۱۷۲ و ۱۱۷۱ در نمودار بالا بر خورد کرده است و ممکن است ملاحظات تکنیکی برای مدتی بر بازار چیره شود.

با وجود چشم انداز افزایش نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا در ماه دسامبر و قوی شدن دلار آمریکا در مقابل ارزهای اصلی مخصوصا در مقابل ین ژاپن، این حرکت اصلاحی از سطح حمایت ۱۱۷۱ را تنها به عوامل تکنیکی و ورود به منطقه اشباع فروش (Over sold) می توان نسبت داد.

برای امروز در بازار اروپا فعلا قیمت اونس طلا پشت سطح مقاومت مهم ۱۱۹۴ قرار دارد و به نظر می رسد اگر در بازار اروپا یا آمریکا قیمت بتواند بالای مقاومت ۱۱۹۴ تثبیت شود ممکن است مقداری افزایش قیمت را تا حدود سطح ۱۲۰۳ تجربه کند در غیر این صورت باید همچنان احتیاط کرد.

در صورتی که امروز قیمت اونس طلا موفق به تثبیت بالای سطح مقاومت ۱۱۹۴ نشود و دوباره سناریوی نزولی به پایین سطح ۱۱۸۴ به وقوع بپیوندد و سطح حمایت ۱۱۷۱ هم امروز یا هفته آینده شکسته شود، راه قیمت اونس طلا برای کاهش تا سطوح ۱۱۵۲ و ۱۱۲۱ در روزهای آینده هموار خواهد شد که این اهداف را در نمودار بالا مشاهده می کنید. لازم به ذکر است در تقویم اقتصادی امروز اخبار خاصی در بازار آمریکا منتشر نمی شود و صندوق جهانی بزرگ سرمایه گذاری اسپایدر (SPDR) نیز امروز کار خاصی نکرد و موجودی ذخایر طلا آن همان ۸۹۱٫۵۶۷ تن اعلام شد.

نمودار روند تغییرات تایم فریم ۱ ساعته قیمت جهانی اونس طلا

اونس طلا

نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت جهانی اونس طلا

اونس طلا