تحلیل چشم انداز روزانه قیمت جهانی اونس طلا

دلیلی برای تغییر تحلیل روز گذشته وجود ندارد و همانطور که گفته شد برای قیمت جهانی اونس طلا پیش بینی می شود همچنان به حرکت افزایشی خود ادامه دهد و دیر یا زود تا سطح مقاومت ۱۲۴۸ افزایش یابد که این حرکت صعودی را بررسی سطوح فیبوناچی ریتریسمنت در نمودار پایین نشان داده است. همانطور که می دانیم فیبوناچی ریتریسمنت ساده ترین و کاربردی ترین ابزار از گروه خطوط فیبوناچی ها می باشد.

عموما زمانی که بازار در روندی خاص حرکت می کند در بازه هایی تمایل به بازگشت و تصحیح نسبت به قیمت های قبلی دارد اما پس از مدتی تمایل به ادامه روند غالب پیدا می کند. در یک روند صعودی درصدهای تصحیح بازگشت روند در جهت روند صعودی قبل، به ترتیب درصدهای فیبوناچی ۲۳٫۶ – ۳۸٫۲ – ۵۰ – ۶۱٫۸ و ۱۰۰ درصدی می تواند باشد که این خطوط در چارت پایین مشخص هستند.

همانطور که دیروز نیز بدان اشاره کردیم قیمت اونس طلا توانسته است خود را بالای سطح مقاومت ۱۲۱۸ (خط فیبوناچی ۳۸٫۲ درصدی از موج نزولی ۱۳۷۴- بالاترین سطح ۶ جولای ۲۰۱۶ – به ۱۱۲۲ – پایین ترین سطح ۱۵ دسامبر ۲۰۱۶) و ۱۲۱۹ (خط میانگین متحرک ۱۰۰ روزه گذشته) تثبیت کند و کندل روزانه دیروز نیز بالای سطح ۱۲۳۰ بسته شد و از آنجایی که بعد از سطح ۱۲۱۸ سطح مقاومت مستحکمی در مقابل قیمت اونس طلا وجود ندارد، احتمال استمرار موج افزایشی تا سطح مقاومت بعدی یعنی نزدیکی سطح ۱۲۴۸ (خط فیبوناچی ۵۰ درصدی) وجود دارد.

در نمودار پایین به وضوح مشخص است که قبل از این قیمت اونس طلا پس از برخورد به سطح مقاومت ۱۲۱۸ یک بار تا سطح ۱۱۸۱ اصلاح کرده بود و این احتمال قویا وجود دارد که در نزدیکی سطح ۱۲۴۸ یا ۱۲۶۳ (خط میانگین متحرک ۲۰۰ روزه گذشته) یک سقف قیمتی را تشکیل دهد و بعد از آن اگر اصلاح کند، این حرکت صرفا یک موج برگشتی و پول بک به سوی سطح ۱۲۱۸ خواهد بود. در نمودار زیر، روند احتمالی حرکت آتی قیمت جهانی اونس طلا و هدف بعدی آن مشخص شده است.

قیمت جهانی اونس طلا به دلیل عدم اطمینان سیاسی و اقتصادی در ایالات متحده آمریکا و اروپا کماکان در نزدیکی بالاترین نرخهای ۳ ماهه گذشته در نوسان است و امروز هم آمار موجودی ذخایر طلا صندوق جهانی اسپایدر (SPDR) به ۸۲۶٫۹۴۸ تن افزایش یافت.

براساس آنچه که مشخص شد معمولا میزان موجودی صندوق جهانی اسپایدر و عملکرد مدیران عملیاتی این صندوق رابطه ی بسیار زیادی با قیمت جهانی اونس طلا دارد، به عبارتی همانطور که قبلا گفتیم هر چقدر موجودی ذخایر طلا صندوق جهانی اسپایدر افزایش یابد تقاضا برای خرید اونس طلا نیز بیشتر می شود و قیمت آن را بالاتر می برد.

برای امروز نیز سرانجام اتفاقی که در انتظار آن بودیم رخ داد و قیمت هر اونس طلا در حال حاضر در بالای سطح ۱۲۳۵ معامله می شود و تا این لحظه، روند افزایش قیمت همچنان ادامه دارد. واقعیت آن است که بانک مرکزی آمریکا در نشست های اخیر خود نرخ بهره را افزایش نداده است که آنهم به خاطر عدم اطمینان از سیاست های رئیس جمهور آمریکا بوده است.

جنجال اخیر بر سر دستور ترامپ در خصوص ممنوعیت سفر مهاجران از هفت کشور به آمریکا (که اکثریت این کشورها مسلمان هستند)، تقاضای معامله گران را برای خرید اونس طلا همچنان بیشتر کرده است و از سوی دیگر عدم اطمینان سیاسی در اروپا در آستانه ی انتخابات فرانسه، هلند و آلمان نیز به تقویت دلار آمریکا در مقابل یورو انجامیده است.

لازم به ذکر است هفته آینده روز سه شنبه (۱۴ فوریه) خانم یلن، رئیس بانک فدرال ایالات متحده آمریکا در برابر کمیته بانکداران سنای این کشور حضور خواهد یافت و گزارش نیم سال اول در خصوص سیاست های پولی و وضعیت اقتصادی را ارایه خواهد داد. مهمترین قسمت سخنرانی وی، مربوط به چشم انداز سیاست های پولی و نرخ بهره خواهد بود. گزارش هفته ی آینده یلن قطعاً جهت حرکت دلار آمریکا و اونس طلا را تا حد زیادی مشخص خواهد کرد.

در قیمت اونس طلا همانطور که در چارت پایین دیده می شود سطح مقاومت ۱۲۳۷ (خط فیبوناچی ۶۱٫۸ درصدی از ۱۳۰۷ به ۱۱۲۲) برای امروز سرنوشت قیمت را تعیین خواهد کرد، در صورت شکسته شدن کامل این سطح، حرکت افزایشی با شدت بیشتری به ترتیب تا سطوح ۱۲۴۸ (خط فیبوناچی ۵۰ درصدی) و ۱۲۶۴ (خط فیبوناچی ۷۶٫۴ درصدی) ادامه خواهد یافت که در نمودار پایین مشاهده می فرمائید.

امروز در تقویم اقتصادی آمریکا، خبر قابل توجهی دیده نمی شود و تمرکز بازار به عدم اطمینان بازارها از سیاست های دونالد ترامپ و نگرانی های از انتخابات پیشرو در منطقه اتحادیه اروپا معطوف شده است که می تواند، عامل محرک اصلی در شروع روند افزایشی دیگری برای قیمت جهانی اونس طلا به سمت اهداف مشخص شده باشد.

نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت جهانی اونس طلا