تحلیل چشم انداز روزانه قیمت جهانی اونس طلا
امروز در قیمت جهانی اونس طلا پیش بینی می شود قیمت آن تا نزدیکی سطح مقاومت ۱۲۸۱ برسد و قویا احتمال آن می رود که با شکست آن تا سطح مقاومت بعدی ۱۳۰۲ افزایش یابد. از نظر تحلیل تکنیکال افزایش شارپی دیروز تاییدی در جهت استمرار موج افزایشی C به عبارتی سومین موج از چرخه سه موجی از سطح ۱۱۲۲ (پایین ترین سطح ۱۵ دسامبر ۲۰۱۶) می باشد.
از آنجایی که قیمت توانسته است به بالای خط روند نزولی رسم شده از سطح ۱۳۷۴ (بالاترین سطح ۱۱ جولای ۲۰۱۶) دست یابد در میان مدت احتمال صعود قیمت تا سطح ۱۳۳۶ زیاد است که این سطح بر روی خط فیبوناچی پروجکشن ۱۰۰ درصدی مشخص شده است.
با این حال تارگت واقع بینانه را بهتر است در نزدیکی سطح ۱۳۰۲ در نظر گرفت که با شکست سطح مقاومت ۱۲۸۱ (خط فیبوناچی پروجکشن ۶۱٫۸ درصدی) افزایش قیمت تا تارگت ۱۳۰۲ (خط فیبوناچی پروجکشن ۷۶٫۴ درصدی) بیشتر تایید می شود.
طلسم خط میانگین متحرک ۲۰۰ روزه (۱۲۵۵) نیز برای اولین بار در سال جاری شکسته شد و قرار گرفتن قیمت جهانی اونس طلا در بالای این خط اهمیت قابل توجهی برای معامله گران دارد. برای امروز سطوح حمایت نرخهای ۱۲۷۰ و پس از آن سطوح ۱۲۶۸ و ۱۲۶۵ خواهند بود. در نمودار زیر، روند احتمالی حرکت آتی قیمت جهانی اونس طلا و هدف های بعدی آن مشخص شده است.
قیمت جهانی اونس طلا در چند روز گذشته شاهد افزایش چشم گیری بوده و این مسئله باعث شده تا تجارت این فلز گرانبها به یکی از پر سود ترین سوداگری ها در این روزها تبدیل شود. قیمت جهانی اونس طلا با رسیدن به منطقه ۱۲۸۰ دلار فاصله خود را با هدف ۱۲۸۶ بسیار کم کرده است و چند روز گذشته که در همین ستون و در بولتن چشم انداز فصلی صحبت از افزایش قیمت جهانی طلا به نزدیکی سطح ۱۲۸۶ می کردیم بسیاری آن را یک دید اغراق گرایانه می دانستند اما گذشت زمان اثبات کرد که اینگونه نیست.
به غیراز یک فاصله تقریبا ۹ ماهه که از اوایل جولای ۲۰۱۶ تا اواخر سال ۲۰۱۶ بطول انجامید و در آن مدت قیمت طلا تا حدودی کاهش یافت و از ۱۳۷۵ دلار به حدود ۱۱۲۳ دلار در هر اونس رسید دیگر شاهد افت قیمت این کالای پر طرفدار نبودیم و تقریبا از ابتدای سال جاری تا کنون یک نفس در حال گران شدن است بطوریکه در این مدت به ۱۲۸۰ رسیده است که این افزایش تند و تیز قابل توجه است. در واقع هیچ چیز در بازار های مالی بی دلیل نیست و افزایش قیمت طلا نیز دلایل محکمی داشته که در این مقاله تا حدودی به این مسئله خواهیم پرداخت.
قیمت تمامی کالاهایی که در بازار های مالی داد و ستد می شوند متاثر از دو پارامتر عرضه و تقاضا هستند که طلا نیز از این قاعده مستثنی نیست و با بالا رفتن تقاضا برای این فلز گرانبها و یا کاهش عرضه نمودار قیمت طلا بسمت بالا متمایل می شود .مهمترین عاملی که باعث بالا رفتن تقاضا و به تبع آن افزایش ارزش طلا شده است، افزایش بی ثباتی و نا امنی در جهان است.
مشهور است که طلا خبر های بد را دوست دارد و این جمله اولین قانون تجارت طلاست و تاجران این عرصه به نیکی می دانند که خبر های مربوط به جنگ شورش و ناآرامی تاثیر شدیدی بر قیمت این کالا می گذارد و اگر چه این اتفاقات کام ما را تلخ می کند اما به مذاق طلا خوش می آید و این فلز گرانبها را گران بها تر می کند.
تاریخ نشان داده که در شرایط بحرانی سرمایه داران مایلند وجوه نقد و اوراق بهادار و دیگر سرمایه های خود را که ممکن است در این وضعیت جز مشتی کاغذ مفهوم دیگری نداشته باشند به چیزی تبدیل کنند که همیشه ارزش ذاتی خود را حفظ می کند و ارزشی صرفا اعتباری ندارد. طلا بهترین انتخاب آنان است.
همگی از دلایلی است که چه سرمایه داران محلی و خرد و چه تاجرانی که در حد و اندازه های جهانی دست به خرید و فروش می زنند و حتی بانکهای مرکزی کشورهای مختلف را متقاعد کرده تا قسمتی از ثروت خود را به طلا تبدیل کنند تا در صورت بروز بحران همه چیز را از دست نداده باشند.
حتی در سطوح پایین هم این مسئله قابل رویت است و نیازی به داشتن دانش بالای اقتصادی برای درک این مسئله نیست. به عنوان مثال در ابتدای جنگ عراق مردم این کشور به سمت طلا فروشی ها هجوم آوردند و از ترس روزهای وخیم تر مایل بودند تا پس اندازهای خود را به طلا تبدیل کنند.
به همین دلیل هنگامی که بوی جنگ به مشام سرمایه داران می رسد سریعا سرمایه ها به سمت بازار طلا سرازیر می شود و قیمت طلا را به بالا سوق می دهند. پس از حمله ی موشکی آمریکا به پایگاه نظامی سوریه و تنش در روابط آمریکا با روسیه و کره شمالی، جهان به نوعی دستخوش حوادث نسبتا ناگواری بوده که این مسئله یک از اصلی ترین دلایل افزایش قیمت طلا می باشد.
بحران در شبه جزیره کره و خاورمیانه و نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری فرانسه و همچنین از همه مهمتر خرید طلا توسط صندوق سرمایه گذاری جهانی اسپایدر (SPDR) همگی عواملی هستند که دلیل اصلی افزایش قیمت جهانی اونس طلا به بالاترین نرخهای ۵ ماهه گذشته می باشد.
نیروی دریایی آمریکا یک ناوگان ضربتی را روانۀ شبه جزیره کره کرده است تا حضور آمریکا در آن منطقه را تقویت کند و از سوی دیگر رسانه های دولتی کره شمالی نیز در صورت تجاوز آمریکا به این کشور از حمله ی هسته ای به آمریکا خبر داده اند. از آنجایی که طبق قانون اول نیوتون هر تغییری در وضعیت حرکت نیازمند انرژی لازم است به نظر می رسد که همچنان محرک خوبی برای ادامه این روند افزایشی برای قیمت جهانی اونس طلا باشد.
در چنین شرایطی بازار مسئله ریسک پذیری (خرید دارایی های پرریسک تر مثل سهام) را بالکل نادیده گرفته است و به همین دلیل اونس طلا نیز که همواره به عنوان پناهگاه (Safe Haven) بازار محسوب می شود تقویت می شود. بنابراین انتظار اونس طلای ۱۲۸۶ و پس از آن سطوح ۱۳۰۲ تا ۱۳۳۶ دلاری که پیشتر و امروز در بحث تکنیکال و چشم انداز فصلی در سه ماهه دوم سال جاری بدان اشاره کردیم امر چندان غیر معقولی نیست و اگر تمامی این مسائل را کنار هم بگذاریم خواهیم یافت که در دوران بسیار پر نوسان (Volatile) هستیم.
نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت جهانی اونس طلا