تحلیل چشم انداز روزانه قیمت جهانی اونس طلا

امروز برای قیمت جهانی اونس طلا پیش بینی می شود قیمت آن به ترتیب به سطوح ۱۲۵۱ (خط میانگین متحرک ۲۰۰ روزه گذشته) و ۱۲۴۹ (خط میانگین متحرک ۵۵ روزه گذشته) و ۱۲۴۸ (خط فیبوناچی پروجکشن ۳۸٫۲ درصدی) کاهش یابد که این حرکت در نمودار پایین مشخص شده است.

در نمودار زیر اگر سطوح حمایت ۱۲۴۸ و ۱۲۴۶ (پایین ترین سطح ۱۰ آوریل) با قدرت شکسته شوند و از سوی دیگر نیز کندل روزانه پایین سطح حمایت مهم ۱۲۵۱ بسته شود منجر به کاهش بیشتر به سطح ۱۲۲۷ می شود که این سطح بر روی خط فیبوناچی پروجکشن ۲۳٫۶ درصدی از موج افزایشی c قرار دارد که در واقع سومین موج از چرخه سه موجی از سطح ۱۱۲۲ (پایین ترین سطح ۱۵ دسامبر ۲۰۱۶) به این سو می باشد.

در چارت پایین خط روند افزایشی رسم شده از سطح ۱۱۲۵ (پایین ترین سطح ۲۰ دسامبر ۲۰۱۶) اشاره به کاهش قیمت به سوی سطح ۱۲۲۷ دارد که انتظار داریم از نزدیکی این سطح حمایت روند افزایشی دوباره آغاز شود. لازم به ذکر است برای امروز سطح مقاومت قیمت جهانی اونس طلا بر روی ۱۲۶۱ و ۱۲۶۵ تشکیل شده است که در حرکت صعودی به شرط شکست سطح مقاومت ۱۲۶۵ (خط فیبوناچی پروجکشن ۵۰ درصدی) موجب رسیدن قیمت به سطح ۱۲۸۱ (خط فیبوناچی پروجکشن ۶۱٫۸ درصدی) می شود.

در پی افزایش بازار سهام آسیا و تقویت دلار آمریکا در مقابل ین ژاپن، قیمت جهانی اونس طلا به پایین ترین نرخهای ۳ هفته ی گذشته کاهش یافته است. صعود شاخص سهام آسیا به بالاترین سطوح ۲ ساله گذشته و افزایش ارزش دلار آمریکا در مقابل ین ژاپن به بالاترین نرخهای ۱ ماهه گذشته و کاهش تنش های ژئوپولیتیکی در شبه جزیره کره از جمله عوامل اصلی کاهش قیمت اونس طلا به پایین سطح ۱۲۶۰ محسوب می شوند. اعلام آمادگی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای ملاقات با رهبر کره شمالی نیز نشانه ای در جهت کاهش اقدامات تحریک آمیز کره شمالی است که تقاضا برای خرید طلا را در کوتاه مدت کاهش داده است.

به اعتقاد ما بار دیگر روند پیشین ریسک پذیری/ریسک گریزی به بازارها بازگشته است بدین معنی که با شروع ریسک پذیری (تقویت شاخصهای سهام و ارزهای پربازده)، تقاضا برای خرید دارایی های مطمئن نظیر اونس طلا کمتر می شود و اکنون نیز همچنان بر این باوریم که در کوتاه مدت برای تعیین جهت حرکت در بازار اونس طلا می بایست نوسانات بازار سهام آمریکا را تحت نظر داشته باشیم. کاهش ارزش ین ژاپن در برابر دلار آمریکا در روزهای اخیر و رشد شاخص های سهام بین الملل تاثیر زیادی بر کاهش قیمت جهانی اونس طلا به کمترین نرخهای ۳ هفته ی گذشته داشته است.

از آنجاییکه امروز اخبار خاصی در تقویم اقتصادی روز آمریکا دیده نمی شود معامله گران منتظر برگزاری نشست بانک فدرال رزرو آمریکا هستند تا در خصوص سرمایه گذاری در بازار اونس طلا تصمیم گیری کنند. به نظر می رسد قیمت جهانی اونس طلا تا انتشار بیانیه فردا شب بانک مرکزی آمریکا (FOMC) با تغییر چندانی روبرو نشود و قیمت آن با سطح حمایت مهم ۱۲۵۱ (خط میانگین متحرک ۲۰۰ روزه گذشته) درگیر باشد.

هر چند انتظار می رود بانک فدرال رزرو آمریکا در روز چهارشنبه تغییری در میزان نرخ بهره خود (%۱٫۰۰) ایجاد نکند اما مطابق معمول بازار به لحن بیانیه بانک مرکزی آمریکا توجه خواهد داشت تا هر گونه تغییر در سیاستهای آتی را مشخص نماید. در حال حاضر، براساس معاملات آتی نرخ بهره و ابزار فدواچ (CME) که نرخ هدف بانک مرکزی آمریکا را براساس قیمت گذاری قرارداد آتی فدفانذ مسیر یابی می کند، نشان می دهد که شانس افزایش نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا در جلسه روز ۱۴ ژوئن %۶۷٫۴ و در جلسه روز ۲۶ جولای %۶۲٫۷ است. گزارش بیانیه بانک مرکزی آمریکا فردا شب در ساعت ۲۲:۳۰ به وقت تهران اعلام خواهد شد و نوساناتی را برای قیمت جهانی اونس طلا به همراه خواهد داشت.

نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت جهانی اونس طلا