تحلیل چشم انداز روزانه قیمت جهانی اونس طلا

امروز برای قیمت جهانی اونس طلا همانطور که دیروز گفته شد پیش بینی می شود قیمت آن تا قبل از خبر امشب به ترتیب به سطوح ۱۲۵۱ (خط میانگین متحرک ۲۰۰ روزه گذشته) و ۱۲۴۹ (خط میانگین متحرک ۵۵ روزه گذشته) و ۱۲۴۸ (خط فیبوناچی پروجکشن ۳۸٫۲ درصدی) کاهش یابد و اگر سطوح حمایت ۱۲۴۸ و ۱۲۴۶ (پایین ترین سطح ۱۰ آوریل) با قدرت شکسته شوند و از سوی دیگر نیز کندل روزانه پایین سطح حمایت مهم ۱۲۵۱ بسته شود منجر به کاهش بیشتر به سطح ۱۲۲۷ می شود که این سطح بر روی خط فیبوناچی پروجکشن ۲۳٫۶ درصدی از موج افزایشی c قرار دارد که در واقع سومین موج از چرخه سه موجی از سطح ۱۱۲۲ (پایین ترین سطح ۱۵ دسامبر ۲۰۱۶) به این سو می باشد.

در چارت پایین خط روند افزایشی رسم شده از سطح ۱۱۲۵ (پایین ترین سطح ۲۰ دسامبر ۲۰۱۶) اشاره به کاهش قیمت به سوی سطح ۱۲۲۷ دارد که انتظار داریم از نزدیکی این سطح حمایت روند افزایشی دوباره آغاز شود. لازم به ذکر است برای امروز سطح مقاومت قیمت جهانی اونس طلا بر روی ۱۲۶۱ و ۱۲۶۵ تشکیل شده است که در حرکت صعودی در واکنش به خبر امشب به شرط شکست سطح مقاومت ۱۲۶۵ (خط فیبوناچی پروجکشن ۵۰ درصدی) موجب رسیدن قیمت به سطح ۱۲۸۱ (خط فیبوناچی پروجکشن ۶۱٫۸ درصدی) می شود. اخبار امشب بانک مرکزی آمریکا که ساعت ۲۲:۳۰ به وقت تهران منتشر خواهد شد، می تواند پتانسیل لازم برای حرکت و خروج از روند خنثی را برای قیمت جهانی اونس طلا فراهم آورد.

امشب معامله گران منتظر بیانیه بانک فدرال رزرو آمریکا هستند تا در خصوص سرمایه گذاری در بازار اونس طلا تصمیم گیری کنند. به نظر می رسد قیمت جهانی اونس طلا تا انتشار بیانیه امشب بانک مرکزی آمریکا (FOMC) با تغییر چندانی روبرو نشود و قیمت آن با سطح حمایت مهم ۱۲۵۱ (خط میانگین متحرک ۲۰۰ روزه گذشته) و مقاومت ۱۲۶۰ مواجه شود که دیروز بدان اشاره کردیم.

هر چند انتظار می رود بانک فدرال رزرو آمریکا امشب تغییری در میزان نرخ بهره خود (%۱٫۰۰) ایجاد نکند اما مطابق معمول بازار به لحن بیانیه بانک مرکزی آمریکا توجه خواهد داشت تا هر گونه تغییر در سیاستهای آتی را مشخص نماید. فعلا گمانه زنی بازار از افزایش نرخ بهره بانک فدرال در ماه ژوئن، قیمت جهانی اونس طلا را در نزدیکی پایین ترین سطوح ۳ هفته ی گذشته قرار داده است و در حال حاضر بین حمایت ۱۲۵۱ و مقاومت ۱۲۶۰ در نوسان است.

براساس معاملات آتی نرخ بهره و ابزار فدواچ (CME) که نرخ هدف بانک مرکزی آمریکا را براساس قیمت گذاری قرارداد آتی فدفانذ مسیر یابی می کند، نشان می دهد که شانس افزایش نرخ بهره کمیته سیاست گذاری بانک فدرال رزرو آمریکا در جلسه روز ۱۴ ژوئن %۶۳٫۲ و در جلسه روز ۲۶ جولای %۵۹٫۵ است. گزارش بیانیه بانک مرکزی آمریکا امشب در ساعت ۲۲:۳۰ به وقت تهران اعلام خواهد شد و نوساناتی را به همراه خواهد داشت.

امروز قبل از انتشار بیانیه FOMC ، گزارش اشتغال بخش خصوص ADP در ایالات متحده ساعت ۱۶:۴۵ به وقت تهران منتشر می شود و انتظار می رود از رقم قبلی ۲۶۳۰۰۰ به ۱۷۵۰۰۰ تغییر یابد. از آنجاییکه آمار اشتغال ماهانه (NFP)- که روز جمعه اعلام می شود- خبر بسیار مهمی برای تعیین جهت حرکت بازارهای مالی است، انتشار آمارهای اشتغال ADP می تواند تا حدی مشخص کننده وضعیت بازار اشتغال ایالات متحده باشد. امروز همچنین ساعت ۱۸:۳۰ به وقت تهران آمار موسسه مدیریت عرضه بخش خدمات ISM آمریکا در ماه آوریل اعلام می شود و انتظار می رود از رقم قبلی ۵۵٫۲ به ۵۵٫۸ تغییر یابد.

در آستانه بیانیه امشب بانک فدرال آمریکا (FOMC) و اعلام نرخ بهره جدید ایالات متحده آمریکا که امشب ساعت ۲۲:۳۰ به وقت تهران صورت خواهد گرفت نگاهی کوتاه به ساختار تشکیلاتی بانک فدرال ایالات متحده و کمیته سیاستگذاری آن خواهیم داشت.

وظیفه اصلی بانکهای مرکزی در دنیا، مدیریت سیستم پولی کشور است و در هر کشوری ساختارهای مدیریت پول متفاوت است اما هدف تمامی آنها، تبات و رشد اقتصادی کشور می باشد. در ایالات متحده آمریکا، این امر بر عهده بانک فدرال (Federal Reserve) است. سیستم تشکیلاتی این بانک بدین صورت است که از ۱۲ بانک فدرال منطقه ای، یک هیئت مدیره، یک شورای مشورتی و یک کمیته با نام FOMC  که بیشتر با نقش تعیین نرخ بهره بانکی شناخته می شود، تشکیل شده است.

هر یک از این ۱۲ بانک فدرال منطقه ای، خدمات مربوط به امور بانکی منطقه خود را که طبق مصوبات شورای مدیران آن بانک تایید شده ، انجام می دهد. هئیت مدیره بانک فدرال، شامل ۷ عضو است که توسط رئیس جمهور و با تایید سنای آمریکا به مدت ۱۴ سال تعیین می شوند و وظیفه تعیین مقررات برای تنظیم فعالیت بانکهای بین المللی در ایالات متحده و بانکهای آمریکا درخارج از کشور، تعیین حد نصابهای قانونی درباره سهام خریداری شده ، تعیین چارچوب ذخایر قانونی برای موسسات و شرکتهای سپرده پذیر و .. را برعهده دارد همچنین انتصابات اداری مربوط به هریک از ۱۲ بانک منطقه ای نیز از اختیارات آن بشمار می رود مضافاً اینکه دارای حق وتو نیز می باشد.

FOMC یا کمیته فدرال بازار آزاد، در سال ۱۹۳۵ تشکیل شد و شامل ۷ عضو از اعضای هئیت مدیره، و ۵ نفر از روسای ۱۲ بانک فدرال منطقه ای است. بدین دلیل به آن کمیته بازار آزاد گفته می شود که عملیات بازار باز را اجرا می کند ( مثل خرید و فروش اوراق بهادار دولتی). همچنین این کمیته یک نهاد سیاستگذار است که مهمترین اقدام آن، تعیین نرخ بهره بانکی ایالات متحده است. این کمیته در سال ۸ سال تشکیل جلسه می دهد و این جلسات توسط روسای بانکهای فدرال ترتیب داده می شود.

نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت جهانی اونس طلا

نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت جهانی اونس طلا