تحلیل چشم انداز روزانه قیمت جهانی اونس طلا

از نظر تحلیل تکنیکال قیمت جهانی اونس طلا همچنان با سطح مقاومت ۱۲۷۱ مواجه است و همانطور که دیروز گفته شد برای تایید ادامه حرکت افزایشی قیمت می بایست با قدرت در بالای این سطح تثبیت شود تا به سوی سطوح ۱۲۸۰ و ۱۲۹۵ افزایش یابد در غیر این صورت همچنان بین منطقه ۱۲۷۱ و ۱۲۵۶ در نوسان خواهد بود.

هرچند دیشب عبور اونس طلا از سطح ۱۲۷۱ صرفا برای لحظاتی بود و معاملات اندکی در این قیمت انجام شد و مجددا ارزش آن به ۱۲۶۵ اصلاح کرد اما فعلا سطوح حمایت بر روی نرخ ۱۲۵۹ و ۱۲۵۶ قرار دارند. در مباحث پیشین به بحث شکست های غلط پرداختیم اما به سبب اهمیت موضوع و سوالاتی که جسته و گریخته از طرف دوستان مطرح شد یک بار دیگر به این مسئله اشاره می کنیم.

به صورت ساده می توان گفت که شکست به معنای بالاتر رفتن یا پایین تر آمدن از قیمتی است که قبلا سدی را در برابر این کار ایجاد کرده بود، حالا این سطح می تواند یک حمایت یا مقاومت افقی و یا خط روند صعودی یا نزولی باشد. هنگامی که این سطح شکسته شود شاید بتوان یک موقعیت معاملاتی را شکار کرد.

اما آیا همه شکسته ها معتبر هستند؟ مسلما خیر. چون در این صورت مفاهیمی مثل تله های صعودی یا تله های نزولی (bull and bear traps) معنایی نداشتند، بنابراین باید شکست معتبر را از شکست غیر معتبر تشخیص داد. در واقع تشخیص شکست های درست از غلط مشکل ترین بخش استراتژی معامله براساس شکست هاست.

همانطور که در نوشته های روزهای پیشین مطرح کردیم ما در حوالی سطح مقاومت ۱۲۷۱ که مماس با خط روند نزولی رسم شده در نمودار روزانه است بسر می بریم و از آنجاییکه این خط روند مقاومت اهمیت روانی بسیار زیادی دارد چنین رفتار های اصلاحی و برگشتی از بازار چندان غیر عادی نیست مگر آنکه از بالا با قدرت این خط مقاومت شکسته شود و سیگنال افزایش صادر کند.

باید توجه داشت که سطوح حمایت و مقاومت پس از شکست به یکدیگر تبدیل می شوند به عبارتی گاها مشاهده می شود که قیمت اونس طلا پس از عبور اندک از سطح حمایت یا مقاومت مجددا به پشت این سطح بر می گردد.(فقط چند کندل معدود و نه بیشتر) در این حالت می گوییم پشیمانی معامله گران (نوسان یا شکست غلط) یا در اصطلاح لاتین False Breakout اتفاق افتاده است (همانند حرکت دیشب).

اصل اساسی در این مبحث این است که حجم بالای معاملات در زمان شکست شدن یک سطح مقاومت یا حمایت باید مورد توجه قرار گیرد و این نشان دهنده آن است گروهی که قدرت را در دست دارند (چه خریدار و چه فروشنده) با تمام قدرت و توان وارد شوند و به تعبیری در جنگ نهایی برای از سطح حمایت یا مقاومت مورد نظر پیروز شوند. بنابراین حجم های بزرگ و قدرتمند معاملات باید از حجم های کوچک و کم اهمیت تشخیص داده شوند و در مواقع حساس بازار به کار گرفته شوند.

بنابراین هنگامی که قصد معامله براساس یک شکست (Break out) را داریم، بهتر است حجم معاملات در آن زمان را بررسی کنیم که آیا نسبت به حجم معاملات در همین محدوده زمانی بیشتر بوده است یا خیر، در صورتی که اینگونه نباشد، باید در مورد صحت شکست سطح حمایت یا مقاومت مورد نظر تردید کرد.

اما معمولا چه مواقع سطح حمایت یا مقاومت با قدرت شکسته می شوند یا چطور شکست معتبر را از شکست غیر معتبر تشخیص دهیم تا گرفتار شکست های غلط نشویم.

۱) سطح حمایت یا مقاومت باید با یک کندل قدرتمند شکسته شود، سطح حمایت باید با یک کندل بزرگ سیاه (کندل تو پر) و سطح مقاومت با یک کندل بزرگ سفید (کندل تو خالی) شکسته شود.

۲) به هنگام شکست باید حجم معاملات (volume) خرید یا فروش به شکل محسوسی در آن بازه زمانی افزایش یابد.

۳) اولین هشدار به هنگام شکست یک سطح مقاومت زمانی دریافت می شود که صعود ها تند و نزول ها کند باشند.

۴) اولین هشدار به هنگام شکست یک سطح حمایت زمانی دریافت می شود که نزول ها تند و صعودها کند باشند.

۵) به هنگام شکست سطح حمایت یا مقاومت نباید واگرایی در نمودار (اندیکاتورهای RSI و MACD و..) داشته باشیم.

دیروز در شرایطی سپری شد که شاخص اقتصادی چندان مهمی نداشتیم اما کاهش آمار فروش خانه های معوقه آمریکا و تنش های ژئوپولیتیکی و نزدیک شدن به انتخابات پارلمانی انگلیس محرک اصلی بازار بودند و قیمت اونس طلا را به بالاترین سطح ۵ هفته گذشته (۱۲۷۴) رساند اما از سوی دیگر انتظارات بازار برای افزایش نرخ بهره بانک فدرال در جلسه ۱۴ ژوئن مانع از تقویت بیشتر قیمت به بالای این سطح شد و فعلا بین منطقه ۱۲۵۹ و ۱۲۷۱ در نوسان است و پس از اخبار امروز یا فردا یکی از این دو خط شکسته خواهند شد. دیگر بازارها نیز در فضای بدون روند و ثبات (Consolidation) بسر می برند و اخبار فردا تکلیف بازار را برای روزهای آینده مشخص خواهد کرد.

علاوه بر عواملی چون نگرانی ها از آشفتگی سیاسی در صورت شکست ترزا مه نخست وزیر انگلیس در انتخابات ۸ ژوئن و افزایش نرخ بهره بانک فدرال در جلسه ۱۴ ژوئن که هنوز بر بازار سایه انداخته اند امروز و فردا انتظار اخبار و شاخصهای مهمی را نیز داریم. از اقتصاد ایالات متحده شاخصهای مهمی همچون میزان اشتغال بخش خصوصی ADP و آمار موسسه مدیریت عرضه کارخانه ای ISM  اعلام می شوند اما توجه اصلی بر میزان مشاغل اضافه شده به بخش غیر کشاورزی (NFP) می باشد که فردا سرنوشت اونس طلا و سایر بازار های مالی را در دست دارد و تاثیر آن بر تصمیم بانک فدرال رزرو در مورد افزایش نرخ بهره تعیین کننده خواهد بود. این خبر همواره یکی از تاثیر گذارترین اخبار بر بازارهای مالی است و فردا نیز مستثنی نخواهد بود.

فی الواقع سکوت اخیر اونس طلا موئد این مسئله است که انفجاری مهیب در راه است. اما سوال اینست که آیا این خبر اونس طلا را تقویت خواهد کرد یا بالعکس؟ جواب به این سوال کاری است سخت دشوار و تنها می توان از کنار هم چیدن قضایا مسائل را تحلیل کرد و پیشبینی قطعی آن امریست نا ممکن. تاثیر NFP بر اونس طلا از آن جهت است که اگر ضعیف باشد گمانه زنی های بازار را در خصوص سیکل افزایش نرخ بهره بانک فدرال در سال جاری کاهش می دهد که این مساله به نفع اونس طلا خواهد بود اما اگر قوی تر از حد پیش بینی بازار اعلام شود اونس طلا را با سطح مقاومت ۱۲۷۱ که محل برخورد قیمت به خط روند نزولی رسم شده است، مواجه می سازد.

در تقویم اقتصادی امروز تعداد اشتغال ایجاد شده در بخش خصوصی آمریکا (ADP) که می تواند نشانه ای از گزارش اشتغال روز جمعه (NFP) باشد، ساعت ۱۶:۴۵ به وقت تهران اعلام می شود و انتظار می رود از رقم قبلی ۱۷۷۰۰۰ به ۱۸۵۰۰۰ افزایش یابد و بازار به این خبر توجه ویژه ای خواهد داشت.

برای آمار مدعیان اولیه بیمه بیکاری هفتگی آمریکا نیز در ساعت ۱۷:۰۰ به وقت تهران پیش بینی می شود از رقم قبلی ۲۳۴۰۰۰ به ۲۳۹۰۰۰ افزایش یابد. موسسه مدیریت عرضه کارخانه ای آمریکا (ISM) گزارش ماهانه مربوط به ماه مه را امروز ساعت ۱۸:۳۰ به وقت تهران اعلام خواهد کرد و پیش بینی می شود این شاخص تولیدی از رقم قبلی ۵۴٫۸ به ۵۴٫۵ کاهش یابد. خبر فردا به نوعی تکلیف بازار و موضع رسمی بانک مرکزی آمریکا در جلسه ۱۴ ژوئن را مشخص می کند و نقطه عطفی در روند قیمت جهانی اونس طلا خواهد بود.

نمودار روند تغییرات تایم فریم ۱ ساعته قیمت جهانی اونس طلا

نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت جهانی اونس طلا