تحلیل گزارش امروز آمار نهایی تولیدات ناخالص داخلی فصلی آمریکا (GDP) 

GDP یا تولید ناخالص داخلی آمریکا، شاخص کلی سنجش میزان کالاها و خدماتی است که در یک دوره زمانی توسط اقتصاد یک کشور تولید می شود. در واقع، این شاخص، شاهین ترازوی اقتصاد یک کشور محسوب می شود و به زبان ساده، در صورت افزایش میزان تولید ناخالص داخلی، رشد اقتصادی مطلوب بوده و وضعیت کلی مناسب تلقی می شود.

در بازار معاملات ارزی، توجه به این شاخص اهمیت ویژه ای دارد، زیرا در صورت کاهش این شاخص، احتمال اینکه بانک مرکزی آمریکا سیکل رشد نرخ بهره بانکی خود را متوقف کند، بیشتر خواهد شد، در نتیجه این امر به تضعیف ارز خواهد انجامید. شاخص دیگر مرتبط با آن که در ایالات متحده آمریکا بانک فدرال توجه بیشتری را بدان معطوف می کند، شاخص قیمتی تولیدات ناخالص داخلی آمریکا یا GDP Deflator است که میزان تورم را در تمامی فعالیتهای اقتصادی ارزیابی می کند.

این شاخص برای اندازه گیری میزان تفاوت تولید ناخالص داخلی واقعی و اسمی است و از آنجاییکه بر خلاف شاخص CPI سبد مشخصی از کالا و خدمات را در بر نمی گیرد و میزان تورم در مجموعه بزرگتری از اقتصاد را ارایه می کند، می تواند چشم انداز جامعی از وضعیت تورم در کشور را معین نماید. در صورت کاهش این شاخص که نمادی از کاهش رشد تورم می باشد، باز هم نشانه ای از احتمال تصمیم بانک فدرال برای توقف سیکل رشد نرخ بهره بانکی خواهد بود که می تواند انتظارات نرخ بهره ای بانک فدرال را برای افزایش نرخ بهره در ماه دسامبر سال جاری کاهش دهد.

خبری که امروز ساعت ۱۷:۰۰ به وقت تهران منتشر می شود براساس پیش بینی ها نشان خواهد داد که آمار نهایی تولید ناخالص داخلی آمریکا (GDP) برای دوره سه ماهه اول سال جاری همانند رقم قبلی %۱٫۲ باشد. برای شاخص تعدیل تولیدات ناخالص داخلی آمریکا نیز پیش بینی می شود همانند رقم قبلی %۲٫۲ اعلام شود. تعداد مدعیان اولیه بیمه بیکاری هفتگی آمریکا نیز در این ساعت منتشر خواهد شد و انتظار می رود از رقم قبلی ۲۴۱۰۰۰ به ۲۴۰۰۰۰ تغییر یابد. آقای جیمز بولارد، رئیس بانک فدرال سنت لوییس آمریکا نیز ساعت ۲۱:۳۰ به وقت تهران سخنرانی خواهد کرد.

همانطور که دیروز بدان اشاره کردیم وضعیت کنونی بازار بدین صورت است که بانکهای مرکزی انگلیس ، اروپا و کانادا با توجه به رشد اقتصادی کشورهای متبوع خود و احتمال شکل گیری فشارهای تورمی، به تغییر سیاست های پولی خود و افزایش نرخ بهره فکر می کنند اما بانک فدرال ایالات متحده مجبور است برای ادامه سیاست های انقباضی و افزایش نرخ بهره خود در ماه دسامبر منتظر آمارهای بیشتر اقتصادی بماند و بعد در این خصوص تصمیم گیری کند.

در حال حاضر، براساس معاملات آتی نرخ بهره و ابزار فدواچ CME که نرخ هدف بانک مرکزی آمریکا را براساس قیمت گذاری قرارداد آتی فدفانذ مسیر یابی می کند، در حدود ۴۷٫۵ درصد احتمال آن می رود که نرخ بهره بانک فدرال رزرو آمریکا در جلسه ۱۳ دسامبر به میزان ۰٫۲۵ درصد دیگر افزایش یابد و این شانس برای سه جلسه قبل از جلسه ماه دسامبر بانک فدرال پایین ۲۰ درصد می باشد.این موضوع پایه اصلی تغییرات و ایجاد واکنش ها و نوسانات بازار در این یکی دو روز گذشته بوده است و در واقع بحث مهم که در بازار ارز حساسیت بالایی را به همراه دارد، تغییرات نرخ بهره بانکهای بزرگ جهان است.

از این رو اکنون به نظر می رسد، روند افزایشی یورو به بالاترین نرخهای ۱۴ ماهه گذشته و پوند در مقابل دلار آمریکا به بالاترین نرخهای ۱ ماهه گذشته در حال تثبیت است و چنانچه تا پایان این هفته قیمت این زوج ارزها در محدوده های بالای روزانه خود قرار گیرند، امکان پایداری ادامه روند صعودی ارزهای اروپایی یورو و پوند در مقابل دلار آمریکا به ترتیب به سطوح ۱٫۱۵۰۰ و ۱٫۳۱۰۰ بیشتر خواهد شد.

برای شاخص جهانی ایندکس دلار آمریکا (DXY) که ارزش آن را در برابر پایه سبدی متشکل از ارزهای عمده بازار اندازه گیری می کند و از واحدهای پولی مرجع نسبت به دلار آمریکا در سال ۱۹۷۳ بوجود آمده پیش بینی می کنیم قیمت آن با کاهش مواجه شود و از نظر تحلیل تکنیکال با توجه به شکست سطح حمایت ۹۵٫۹۲ (خط فیبوناچی پروجکشن ۱۳۸٫۲ درصدی) شانس فرود بیشتر قیمت به سوی سطح ۹۴٫۷۲ (خط فیبوناچی ۷۶٫۴ درصدی) زیاد است. باید توجه داشت واحدهای پولی که در شاخص دلار آمریکا وجود دارند عبارتند از یورو ۵۷.۶٪ ، ین ژاپن ۱۳.۶٪ ، پوند انگلیس ۱۱.۹٪ ، دلار کانادا ۹.۱٪ ، کرون سوئد ۴.۲٪ و فرانک سوئیس ۳.۶٪.

باید توجه داشت این شاخص یکی از مهم ترین شاخص های بازار در جهت گیری روند قیمت محسوب می شود بطوری که هر موقع این شاخص روند صعودی به خود بگیرد، ارزهای سایر کشورها در مقابل دلار آمریکا تضعیف شده و به فروش می روند و هر موقع این شاخص روند نزولی داشته باشد، ارزهای سایر کشورها در مقابل دلار آمریکا قوی تر می شوند و خریداری می شوند. از این رو ارزهای سایر کشورها وابستگی شدید به شاخص جهانی دلار آمریکا دارند و براساس آن چیزی که در چارت پایین دیده می شود شاخص دلار آمریکا در حال کاهش به سطح ۹۴٫۷۲ است که در چارت پایین مشاهده می فرمائید.

نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت جهانی شاخص دلار آمریکا