تحلیل ویژه چشم انداز فصلی قیمت نفت آمریکا و برنت دریای شمال

امروز از دیدگاه تحلیل تکنیکال برای قیمت نفت خام سبک آمریکا (CLQ7) سیگنال خرید به ترتیب به سطوح مقاومت ۴۵٫۴۵ و ۴۵٫۸۵ دلار در هر بشکه صادر شده است که اگر شکسته شود موجب رشد بیشتر قیمت آن با تارگت های مشخص شده در نمودار پایین خواهد شد و همچنان خریداران از این شرایط به نفع خود بهره خواهند گرفت.

قیمت نفت در این هفته بهترین عملکرد خود را از اواسط ماه مه (۱۹ مه ۲۰۱۷) به این سو را تجربه کرد و به سیر نزولی پنج هفتگی خود پایان داد. نفت آمریکا به میزان %۵٫۱+ و نفت برنت به میزان %۴٫۷+ رشد قیمت را در این هفته در کارنامه خود ثبت کردند.

این حرکت افزایشی نفت به خاطر کاهش سطح تولیدات نفت آمریکا است بطوریکه تولیدات نفت ایالات متحده آمریکا در هفته گذشته با ۱۰۰ هزار بشکه کاهش در روز به ۹٫۳ میلیون بشکه رسید که بیشترین کاهش هفتگی از جولای ۲۰۱۶ به این سو است. برای چشم انداز قیمت نفت خام سبک آمریکا پیش بینی می شود قیمت آن در سه ماهه سوم سال ۲۰۱۷ با افزایش روبرو شود و تا سطح ۴۸٫۳۵ صعود کند که این موضوع را تکمیل شدن موج نزولی قیمت در حوالی سطوح حمایت ۴۲٫۳۴ یا ۴۰٫۸۲ بیشتر تایید کرده است.

همانطور که در چارت پایین نفت خام سبک آمریکا دیده می شود قیمت نفت خام سبک آمریکا در موج افزایشی c یعنی سومین موج از چرخه سه موجی از سطح ۵۵٫۲۴ (بالاترین سطح ۳ ژانویه ۲۰۱۷) قرار دارد و پیش بینی می شود در این موج به احتمال زیاد در نزدیکی یکی از سطوح حمایت ۴۲٫۳۴ یا ۴۰٫۸۲ به کف خود رسیده باشد که هر یک از این سطوح به ترتیب بر روی خطوط فیبوناچی پروجکشن ۸۶٫۴ درصدی و ۱۰۰ درصدی قرار دارند.

براساس آن چیزی که در چارت پایین دیده می شود سطح حمایت ۴۲٫۳۴ در اولین برخورد قیمت به آن موجب افزایش قیمت نفت خام سبک آمریکا به سوی سطح مقاومت ۴۴٫۰۹ شده است که این سطح محل برخورد قیمت به خط فیبوناچی ریتریسمنت ۳۸٫۲ درصدی از موج افزایشی ۲۶٫۰۵ (پایین ترین سطح ۱۱ فوریه ۲۰۱۶) به ۵۵٫۲۴ قرار دارد و طبق این گزارش قیمت نفت خام سبک آمریکا به کف خود نزدیک شده است که این منطقه ۴۲٫۳۴ تا ۴۰٫۸۲ در نزدیکی کف کانال رسم شده می باشد.

در چارت پایین از نظر تحلیل تکنیکال موج نزولی فعلی بخشی از موج بزرگ تر سه موجی از سطح ۲۶٫۰۵ می باشد که موج اول یعنی موج A از سه موج کوچک تر تشکیل شده است که موج دوم کوچک با موج (b) نامگذاری شده است که در سطح ۳۹٫۱۹ (پایین ترین سطح ۳ اوت ۲۰۱۶) به پایان راه خود رسیده است. بررسی امواج الیوت ویو نیز نشان می دهد که موج فعلی B به احتمال زیاد در یکی از سطوح ۴۲٫۳۴ و ۴۰٫۸۲ یا سطح ۳۹٫۱۹ تکمیل شده و باید منتظر از سرگیری افزایش قیمت نفت در موج C باشیم که می تواند قیمت را تا سطح ۵۵٫۲۴ بالا بکشاند.

با این حال همانطور که قبلا بدان اشاره کردیم هدف واقع بینانه ما در سه ماهه سوم سال ۲۰۱۷ صعود قیمت نفت خام سبک آمریکا به سطح ۴۸٫۳۵ می باشد و در چارت پایین الگوی زیگزاگی شکل از این روند نزولی که از سطح ۵۵٫۲۴ شروع شده نشان می دهد که روند کاهشی آن وارونه شده است و چنانچه قیمت آن به همین صورت در بالای سطح مقاومت ۴۵٫۰۹ تثبیت شود موجب افزایش و صدور سیگنال خرید نفت خام سبک آمریکا تا سطح مقاومت بعدی ۴۸٫۳۵ می شود که در نمودار پایین به وضوح مشاهده می فرمائید.

در چارت بعدی مربوط به قیمت نفت برنت دریای شمال بازار لندن  (BRU7)امروز سیگنال خرید تا سطوح ۴۸٫۱۰ و ۴۹٫۱۳ صادر شده است و اگر موفق به شکست سطح مقاومت ۴۸٫۲۷ شود به ترتیب تا سطوح ۴۹٫۱۳ و ۴۹٫۴۹ افزایش خواهد یافت و همانطور که دیروز گفته شد به نفت برنت امکان یکه تازی بیشتری را خواهد داد. قیمت نفت بیشتر تحت تاثیر کاهش تولید آمریکا در حال افزایش است. این در حالی است که قبلا تداوم نگرانی‌ها نسبت به اشباع عرضه جهانی نفت در بازار منجر به کاهش قیمت‌ها شده بود.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد ذخایر نفت این کشور هفته گذشته ۱۱۸ هزار بشکه افزایش پیدا کرده است. در حالی که تولید هفتگی ۱۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت و به ۹.۳ میلیون بشکه در روز رسیده که بزرگ‌ترین کاهش تولید هفتگی از ماه جولای سال ۲۰۱۶ به این طرف بوده است. همچنین طبق گزارش این سازمان، ذخایر بنزین آمریکا در هفته گذشته ۸۹۴ هزار بشکه کاهش داشت که این امر به حمایت از قیمت‌ها کمک کرده است.

برای چشم انداز قیمت نفت برنت همانطور که قبلا بدان اشاره کردیم پیش بینی می شود قیمت آن در سه ماهه سوم سال در نزدیکی یکی از سطوح حمایت ۴۴٫۵۴ یا ۴۲٫۹۴ به کف قیمتی خود رسیده باشد و به سوی سطح ۵۰٫۹۹ افزایش می یابد که این حرکت صعودی را بررسی امواج الیوت ویو، سطوح فیبوناچی و نزدیک شدن قیمت به کف کانال نشان داده اند.

همانطور که در چارت پایین دیده می شود قیمت نفت برنت دریای شمال در موج افزایشی c یعنی سومین موج از چرخه سه موجی از سطح ۵۸٫۳۷ (بالاترین سطح ۳ ژانویه ۲۰۱۷) شکل گرفته است و بررسی سطوح فیبوناچی پروجکشن اشاره به سطح حمایت ۴۴٫۵۴ دارد که این سطح محل برخورد قیمت به خط فیبوناچی ۸۶٫۴ درصدی می باشد که مانع از تضعیف بیشتر قیمت نفت برنت شده و به تقویت قیمت آن انجامیده است.

در چارت پایین مشخص است که روند نزولی قیمت نفت برنت که از سطح ۵۸٫۳۷ شروع شده توسط یک سری سطوح فیبوناچی ریتریسمنت از موج افزایشی ۲۷٫۱۰ (پایین ترین سطح ۲۰ ژانویه ۲۰۱۶) به ۵۸٫۳۷ تحت کنترل قرار گرفته است.

در چشم انداز بلند مدت نیز براساس آن چیزی که در چارت تایم فریم هفتگی پایین مشخص است موج نزولی بلند مدت از سطح ۵۸٫۳۷ در قالب یک موج (b) یعنی دومین موج از چرخه افزایشی سه موجی از سطح ۲۷٫۱۰ شکل گرفته است و به احتمال زیاد این موج در نزدیکی یکی از سطوح حمایت ۴۴٫۶۸ یا ۴۱٫۸۹ پایان یافته و باید منتظر موج افزایشی قدرتمند (c) باشیم که می تواند قیمت را تا سطح ۵۵٫۵۱ بالا بکشاند.

این چشم انداز صعودی قیمت براساس این فرض است که چرخه نزولی هشت ساله قیمت که از سطح ۱۴۷٫۵۰ شروع شده بود در سطح ۲۷٫۱۰ تمام شده است و در حرکت صعودی چنانچه قیمت به همین صورت در بالای سطح مقاومت ۴۷٫۴۲ تثبیت شود موجب افزایش و صدور سیگنال خرید به سوی سطح ۵۰٫۹۹ دلار در هر بشکه می شود که در نمودار روزانه نفت برنت دریای شمال به وضوح مشخص گردیده است.

نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت نفت خام سبک آمریکا

نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت نفت برنت دریای شمال لندن

نمودار روند تغییرات تایم فریم هفتگی قیمت نفت برنت دریای شمال لندن