تحلیل چشم انداز روزانه قیمت نفت خام و برنت دریای شمال
امروز برای قیمت نفت خام سبک آمریکا (CLU7) سیگنال خرید جدید صادر شده است و پیش بینی می شود قیمت آن به ترتیب تا سطوح ۴۹٫۳۰ و ۴۹٫۸۷ دلار در هر بشکه افزایش یابد که این موضوع را قرار گرفتن قیمت در موج افزایشی c نشان داده است.
بیانیه دیشب بانک فدرال رزرو آمریکا بر دلار سنگینی کرد و پیش بینی می شود حرکت نزولی دلار به کمترین نرخهای ۱۳ ماهه گذشته امتداد بیشتری یابد و از آنجایی که نفت به دلار قیمت گذاری می شود کاهش ارزش دلار سبب می شود تا نفت برای خریداران با دیگر ارزهای بین المللی به نظر ارزان تر برسد و در نتیجه تقاضا بالا آمده و قیمت نفت را نیز افزایشی می کند.
از نظر تکنیکال همانطور که در چارت پایین دیده می شود این سومین موج از موج بزرگ تر C می باشد که از سطح ۴۳٫۶۵ (پایین ترین سطح ۱۰ جولای ۲۰۱۷) شکل گرفته است و براساس آن چیزی که در نمودار زیر مشخص است موج افزایشی c تلاش می کند که خود را به بالای سطح مقاومت ۴۸٫۷۷ (خط فیبوناچی پروجکشن ۸۶٫۴ درصدی) برساند که در صورت تحقق سیگنال خرید تا سطح مقاومت بعدی ۴۹٫۳۰ صادر خواهد کرد.
باید توجه داشت که این موج ممکن است در نزدیکی سطح مقاومت ۴۹٫۳۰ تمام نشود زیرا الگوی گوه که از سطح ۴۷٫۳۲ (بالاترین سطح ۵ جولای ۲۰۱۷) شکل گرفته تایید شده است که می تواند تارگت افزایشی ۵۰٫۷۹ (خط فیبوناچی پروجکشن ۱۳۸٫۲ درصدی) را برای قیمت نفت خام سبک آمریکا نشانه بگیرد. گفتنی است اقدام معامله گران به گرفتن پوزیشن خرید نفت در واکنش به کاهش دیروز آمار موجودی ذخایر هفتگی نفت آمریکا نیز موجب تقویت بیشتر قیمت نفت در بازار شده است.
از نگاه تکنیکال این الگو هم در ادامه روند نزولی و هم در ادامه روند صعودی شکل میگیرد. معمولا اگر الگو در ادامه روند صعودی شکل بگیرد سر کنج به سمت پایین میباشد و اگر در ادامه روند نزولی باشد سر کنج به سمت بالا خواهد بود. بعد از شکسته شدن کنج، قیمت در راستای روند قبل از کنج به حرکت خود ادامه میدهد.
شکل زیر مربوط به قیمت نفت خام سبک آمریکا در نمودار یک ساعته میباشد که قیمت یک الگوی کنج شکل داده و انتظار میرود با توجه به شکست ضلع بالایی این الگو قیمت به حرکت صعودی خود به ترتیب تا سطوح ۴۹٫۳۰ و ۴۹٫۸۷ ادامه دهد و هر گونه حرکت اصلاحی و نزولی کوتاه و محدود به سطوح حمایت ۴۸٫۳۸ یا ۴۷٫۸۱ (به ترتیب خطوط فیبوناچی پروجکشن ۷۶٫۴ درصدی و ۶۱٫۸ درصدی) باشد.
در چارت بعدی امروز برای قیمت نفت برنت دریای شمال بازار لندن (BRU7) پیش پیش بینی می شود قیمت آن تا سطح مقاومت ۵۱٫۷۶ افزایش یابد و سیگنال خرید صادر کند که این موضوع را بررسی سطوح فیبوناچی پروجکشن و الگوی گوه نشان داده است. همانطور که در چارت پایین دیده می شود قیمت نفت برنت دریای شمال در موج افزایشی c یعنی سومین موج از چرخه سه موجی از سطح ۴۶٫۱۱ (پایین ترین سطح ۱۰ جولای ۲۰۱۷) به این سو قرار دارد که در این موج قادر است خود را تا سطح ۵۱٫۷۶ (خط فیبوناچی پروجکشن ۱۰۰ درصدی) بالا بکشاند.
در چارت پایین الگوی گوه که از سطح ۴۹٫۹۰ (بالاترین سطح ۴ جولای ۲۰۱۷) شکل گرفته است نیز تایید شده که به تارگت ۵۲٫۷۲ اشاره دارد و برای امروز هر گونه حرکت اصلاحی و نزولی از نرخهای فعلی صرفا به عنوان پول بک دوم به سمت خط روند بالایی الگوی گوه محسوب می شود که از نزدیکی این خط دوباره خریداران را وارد بازار کند. از نظر تحلیل تکنیکال استراتژیک برای اینکه از رسیدن قیمت نفت برنت به سطح ۵۱٫۷۶ مطمئن شویم می بایست حتما قیمت به بالای سطح ۵۱٫۲۱ برسد و برای امروز هر گونه حرکت اصلاحی و نزولی نیز محدود به همان خط روند بالایی الگوی گوه در حوالی سطح حمایت ۵۰٫۲۰ دلار در هر بشکه می باشد.
لازم به ذکر است کاهش شدید در موجودی نفت آمریکا و قوّت گرفتن انتظارات برای تعادل یافتن بازار از جمله دلایل اصلی افزایش قیمت نفت در بازار می باشد و دیروز اعلام شد که در هفته منتهی به ۲۱ جولای، آمار موجودی ذخایر هفتگی نفت آمریکا به دلیل افت سطح تولیدات و واردات پالایشگاه ها و همچنین با توجه به کاهش ذخایر بنزین ۷٫۲۰۸- میلیون بشکه کاهش داشته است و این رقم بسیار بیشتر از حد انتظار بازار برای کاهش ۲٫۶۲۹- میلیون بشکه ای بود که این امر دلیلی جز تقویت واقعی قیمت در معاملات امروز ندارد. در نمودار زیر، روند احتمالی حرکت آتی قیمت نفت برنت دریای شمال و هدف بعدی آن مشخص شده است.
نمودار روند تغییرات تایم فریم ۱ ساعته قیمت نفت خام سبک آمریکا
نمودار روند تغییرات تایم فریم ۱ ساعته قیمت نفت برنت دریای شمال بازار لندن