تحلیل و بررسی چشم انداز قیمت جهانی شاخص دلار آمریکا در هفته جاری

برای شاخص جهانی ایندکس دلار آمریکا (DXY) که ارزش آن را در برابر پایه سبدی متشکل از ارزهای عمده بازار اندازه گیری می کند و از واحدهای پولی مرجع نسبت به دلار آمریکا در سال ۱۹۷۳ بوجود آمده پیش بینی می شود قیمت آن در هفته جاری تا سطح مقاومت ۹۳٫۸۰ صعود کند و این احتمال وجود دارد که با شکست آن تا سطح مقاومت بعدی ۹۴٫۵۸ افزایش یابد که این موضوع را بررسی امواج الیوت ویو و خطوط فیبوناچی پایین نشان داده اند. باید توجه داشت واحدهای پولی که در شاخص دلار آمریکا وجود دارند عبارتند از یورو ۵۷.۶٪ ، ین ژاپن ۱۳.۶٪ ، پوند انگلیس ۱۱.۹٪ ، دلار کانادا ۹.۱٪ ، کرون سوئد ۴.۲٪ و فرانک سوئیس ۳.۶٪.

این شاخص یکی از مهم ترین شاخص های بازار در جهت گیری روند قیمت محسوب می شود بطوری که هر موقع این شاخص روند صعودی به خود بگیرد، ارزهای سایر کشورها در مقابل دلار آمریکا تضعیف شده و به فروش می روند و هر موقع که این شاخص روند نزولی داشته باشد، ارزهای سایر کشورها در مقابل دلار آمریکا قوی تر می شوند و خریداری می شوند. از این رو ارزهای سایر کشورها وابستگی شدید به شاخص جهانی دلار آمریکا دارند.

این مسئله نکات مهمی دارد که با توجه به اینکه در هفته ای بسر می بریم که اخبار چندان مهمی را انتظار نداریم (به غیر از سخنرانی چند تن از اعضای بانک مرکزی آمریکا و شاخص قیمت تولیدکنندگان و قیمت مصرف کنندگان آمریکا PPI & CPI) اهمیت آن بیشتر نیز می شود چون معمولا در این روزها بازار متاثر از اخبار روزهای قبل رفتار خواهد کرد به عبارتی به هضم آنها مشغول می شود. لازم به ذکر است برای این هفته در صورتی که سخنرانی مقامات بانک فدرال (کاشکاری، دادلی، کاپلن) در مورد افزایش نرخ بهره تند و تیز باشد احتمال افزایش قیمت شاخص دلار آمریکا به سطوح ۹۳٫۸۰ و ۹۴٫۵۸ بوجود خواهد آمد.

شاخص PPI یا میزان تورمی که تولید کنندگان در سبد خرید کالاهای خود در ماه گذشته با آن مواجه بودند روز پنجشنبه اعلام خواهد شد. در واقع این شاخص تعیین کننده قیمت در سطح تولید کننده است، قبل از آنکه کالا به دست مصرف کننده برسد.  برای شاخص قیمت تولیدکنندگان آمریکا پیش بینی می شود در ماه جولای همانند رقم قبلی %۰٫۱ و نسبت به مدت مشابه در سال گذشته از رقم قبلی %۲٫۰۰ به %۲٫۲ افزایش یابد و برای شاخص پایه یا اصلی قیمت تولیدکنندگان آمریکا انتظار می رود ماهیانه از رقم قبلی %۰٫۱ به %۰٫۲ و سالیانه از رقم قبلی %۱٫۹ به %۲٫۱ رشد یابد.

شاخص مهم دیگر که روز جمعه اعلام می شود CPI است که میزان تورم در سبد مصرف کننده نهایی آمریکا را مشخص می کند. این دو  مهمترین شاخصهای تعیین کننده میزان تورم آمریکا بشمار می روند که برای تعیین نرخ بهره بانک فدرال بسیار کلیدی و مهم است. شاخص بهای مصرف کننده، تعیین کننده میانگین تغییر در قیمت در طی یک زمان معین و برای یک سبد مشخص کالاها و خدماتی است که مصرف کننده برای زندگی معمول و روزانه خود از این کالاها و خدمات استفاده می کند. تمامی مولفه های شاخص CPI کلی و جامع بوده و این شاخص برای اندازه گیری و سنجش ” نرخ تورم ” بکار می رود.

برای این شاخص در روز جمعه پیش بینی می شود در ماه جولای از رقم قبلی %۰٫۰ به %۰٫۲ و نسبت به مدت مشابه در سال گذشته از رقم قبلی %۱٫۶ به %۱٫۸ افزایش یابد.  نوع دیگر و شاید مهمتر از این شاخص، شاخص ” پایه” یا “اصلی” است که به آن Core CPI گفته می شود. در این نوع شاخص، بهای همان سبد کالاها و خدمات، به استثنای مواد غذایی و انرژی محاسبه می شود که انتظار می رود در ماه جولای از رقم قبلی %۰٫۱ به %۰٫۲ و در مدت مشابه نسبت به سال گذشته به میزان %۱٫۷ رشد داشته باشد.

از منظر تحلیل تکنیکال همانطور که در چارت پایین دیده می شود این سطح مقاومت ۹۳٫۸۰ بر روی خط فیبوناچی ریتریسمنت ۲۳٫۶ درصدی از موج نزولی ۹۷٫۸۷ (بالاترین سطح ۲۰ ژوئن ۲۰۱۷) به ۹۲٫۵۴ (پایین ترین سطح ۲ جولای ۲۰۱۷) قرار دارد که با توجه به واگرایی افزایشی در اندیکاتور RSI از شانس زیادی برای صعود تا این سطح برخوردار است و بعد از آن در صورت شکست این سطح به تقویت بیشتر شاخص دلار آمریکا تا سطح مقاومت بعدی ۹۴٫۵۸ (خط فیبوناچی ریتریسمنت ۳۸٫۲ درصدی) کمک خواهد کرد.

لازم به ذکر است در حرکت نزولی تنها در صورت شکسته شدن سطوح حمایت ۹۳٫۳۲ و ۹۲٫۹۲ (به ترتیب خطوط فیبوناچی ریتریسمنت ۱۴٫۶ درصدی و ۷ درصدی) و تثبیت کندل روزانه قیمت در پایین این سطوح، حرکت افزایشی را دچار تزلزل خواهد کرد و آن وقت می بایست در سناریوی افزایشی به سطوح ۹۳٫۸۰ و ۹۴٫۵۸ تجدید نظر کرد.

در تقویم اقتصادی امروز آمریکا اخبار چندانی دیده نمی شوند و تنها آقای جیمز بولارد رئیس بانک فدرال سنت لوئیس در ساعت ۲۰:۱۵ به وقت تهران و بعد از آن آقای نیل کاشکاری رئیس بانک فدرال مینیاپولیس ساعت ۲۱:۵۵ به وقت تهران سخنرانی خواهد داشت. برای شاخص اعتبارات مصرف کنندگان آمریکا در ساعت ۲۳:۳۰ به وقت تهران نیز پیش بینی می شود در ماه ژوئن از رقم قبلی ۱۸٫۴۱ میلیارد دلار به ۱۵٫۵۴ میلیارد دلار تغییر یابد.

نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت جهانی شاخص دلار آمریکا