تحلیل و بررسی نقاط روزانه سفارشهای خرید و فروش بازار جفت ارزهای عمده

برای شاخص جهانی ایندکس دلار آمریکا (DXY) که ارزش آن را در برابر پایه سبدی متشکل از ارزهای عمده بازار اندازه گیری می کند و از واحدهای پولی مرجع نسبت به دلار آمریکا در سال ۱۹۷۳ بوجود آمده گزارش تکنیکال تحلیل اخیر هنوز مورد توجه سرمایه گذاران است و پیش بینی می شود قیمت آن در کوتاه مدت دوباره سطح مقاومت ۹۴٫۱۹ را لمس کند و در صورتیکه این سطح مقاومت شکسته شود موجب افزایش به سطح مقاومت بعدی ۹۴٫۵۸ می شود.

این موضوع می تواند در کوتاه مدت یورو و پوند را در مقابل دلار آمریکا بیشتر تحت فشارهای نزولی قرار دهد. باید توجه داشت واحدهای پولی که در شاخص دلار آمریکا وجود دارند عبارتند از یورو ۵۷.۶٪ ، ین ژاپن ۱۳.۶٪ ، پوند انگلیس ۱۱.۹٪ ، دلار کانادا ۹.۱٪ ، کرون سوئد ۴.۲٪ و فرانک سوئیس ۳.۶٪.

این شاخص یکی از مهم ترین شاخص های بازار در جهت گیری روند قیمت محسوب می شود بطوری که هر موقع این شاخص روند صعودی به خود بگیرد، ارزهای سایر کشورها در مقابل دلار آمریکا تضعیف شده و به فروش می روند و هر موقع که این شاخص روند نزولی داشته باشد، ارزهای سایر کشورها در مقابل دلار آمریکا قوی تر می شوند و خریداری می شوند. از این رو ارزهای سایر کشورها وابستگی شدید به شاخص جهانی دلار آمریکا دارند.

همانطور که در چارت پایین شاخص جهانی دلار آمریکا دیده می شود اولین سطح مقاومت بر روی خط فیبوناچی ریتریسمنت ۱۴٫۶ درصدی از روند نزولی ۱۰۳٫۸۲ (بالاترین سطح ۳ ژانویه ۲۰۱۷) به ۹۲٫۵۴ (پایین ترین سطح ۲ اوت ۲۰۱۷) قرار دارد و افزایش قیمت از سطح ۹۲٫۵۴ توسط یک سری از سطوح فیبوناچی ریتریسمنت از روند نزولی کوتاه مدت ۹۷٫۸۱ (بالاترین سطح ۲۰ ژوئن ۲۰۱۷) به ۹۲٫۵۴ تحت کنترل قرار گرفته است.

از منظر تحلیل تکنیکال خط فیبوناچی ریتریسمنت ۱۴٫۶ درصدی از روند نزولی کوتاه مدت بر روی سطح ۹۳٫۳۲ و خط فیبوناچی ریتریسمنت ۷ درصدی از روند بلند مدت حمایت خوبی در برابر ریزش اخیر قیمت از سطح ۹۴٫۱۴ (بالاترین سطح ۱۶ اوت ۲۰۱۷) برای هفته جاری می باشند و تا زمانیکه قیمت شاخص جهانی دلار آمریکا در بالای این سطوح حمایت ۹۳٫۳۳ و ۹۳٫۳۲ قرار دارد احتمال افزایش به سوی سطح ۹۴٫۵۸ زیاد است.

لازم به ذکر است در حرکت نزولی تنها به شرط شکست و تثبیت کندل روزانه پایین سطح حمایت ۹۳٫۳۲ منجر به کاهش به سطوح حمایت بعدی ۹۲٫۹۲ و  ۹۲٫۵۴ می شود. امروز میزان سفارشات کالاهای بادوام آمریکا اعلام خواهد شد و در واقع مهمترین خبر اقتصادی روز می باشد اما با توجه به سخنرانی امروز یلن رئیس بانک مرکزی آمریکا احتمال نادیده گرفته شدن خبر سفارشات کالاهای بادوام وجود دارد و بسته به اینکه یلن چه بگوید ارزش دلار آمریکا مجددا تغییر خواهد کرد.

از این رو توجهات سرمایه گذاران بازار به سخنرانی یلن رئیس بانک مرکزی آمریکا و دراقی رئیس بانک مرکزی اروپا معطوف شده است که قرار است امروز در نشست سالیانه جکسون هول سخنرانی کنند و نوسانات قیمت جهانی شاخص دلار آمریکا بیشتر تحت تاثیر سخنان امروز یلن رئیس بانک مرکزی آمریکا در ساعت ۱۸:۳۰ به وقت تهران قرار خواهد داشت و البته ماریو دراقی رئیس بانک مرکزی اروپا نیز ساعت ۲۳:۳۰ به وقت تهران سخنرانی خواهد کرد که سخنان ایشان بیشتر مورد توجه معامله گران یورو خواهد بود.

تصمیمات بانکهای مرکزی کشورهای پیشرفته همواره از محرکهای اصلی بازار محسوب می شوند و در واقع نگاه بازار به سخنرانی مقامات بلندپایه اقتصادی نیز از زاویه تاثیری است که بر تصمیم بانک مرکزی در خصوص سیاست های پولی و نرخ بهره دارد. به همین خاطر بازار همواره علاقه مند است تا بداند آینده نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا چه می شود؟ سخنرانی امروز یلن در جکسون هول اگر به نکته خاصی در مورد نرخ بهره یا سیاست های پولی اشاراتی داشته باشد به نوعی تکلیف بازار و موضع رسمی FOMC را مشخص می کند و نقطه عطفی در روند بازار خواهد بود.

ارزش پوند در مقابل دلار آمریکا نیز همانطور که پیشتر گفتیم به کمترین نرخهای ۶ هفته گذشته و در مقابل یورو به کمترین نرخهای ۱۰ ماهه گذشته کاهش یافته است که عمده دلیل آن عدم قطعیت از چشم انداز اقتصادی انگلیس و کاهش انتظارات بازار از افزایش نرخ بهره بانک مرکزی این کشور است و در مقابل دلار آمریکا برای اولین بار از ماه ژوئن ۲۰۱۷ به این سو به پایین سطح ۱٫۲۸ کاهش یافت و هر گونه حرکت اصلاحی با سطوح مقاومت ۱٫۲۸۵۰ و ۱٫۲۸۶۰ مواجه خواهد شد.

ارزش پوند از ابتدای ماه اوت به این سو به میزان %۳- کاهش داشته است و انتظار می رود با توجه به کاهش انتظارات بازار از افزایش نرخ بهره انگلیس و تقویت شاخص دلار آمریکا باز هم با کاهش مواجه شود و با توجه به فرآیند خروج انگلیس از اتحادیه اروپا به سوی سطح ۱٫۲۷۰۳ (پایین ترین سطح ۲۶ ژوئن ۲۰۱۷) ریزش داشته باشد.

در جفت ارز یورو – دلار آمریکا همانطور که قبلا گفته شد بازار نرخ بهره از روند افزایشی یورو به بالای سطح مقاومت ۱٫۱۸۵۰ چندان حمایتی نمی کند و با توجه به آنکه طبق کمیسیون نظارت بر معاملات سلف آمریکا (CFTC) موقعیت خرید یورو را در بالاترین حد خود در ۷ ساله گذشته نشان می دهد این موضوع به این نکته اشاره دارد که حرکت اصلاحی نزولی از سطوح اشباع خرید یورو در مقابل دلار و پوند در حال شکل گیری است.

همچنین با توجه به کسب سود معامله گران از افزایش ۱۲ درصدی اخیر یورو از ماه آوریل به این سو و در آستانه رویدادهای مهم خبری امروز، احتمال اصلاح نزولی عمیق وجود دارد مخصوصا با توجه به آنکه اخبار منتشر شده در هفته گذشته نشان داد که ممکن است امروز ماریو دراقی رئیس بانک مرکزی اروپا در نشست جکسون هول در ایالت وایومینگ آمریکا بیانیه مهمی را منتشر نکند.

در صورتیکه امروز این موضوع صحت داشته باشد به معنای به تاخیر افتادن تغییرات ترازنامه یا به تعویق افتادن برنامه کاهش برنامه خرید اوراق قرضه بانک مرکزی اروپا می باشد و یا اینکه ممکن است بانک مرکزی اروپا حداقل تا فصل پاییز هیچ اشاره ای به تغییرات سیاست های پولی بانک مرکزی نداشته باشد.

در صورتی که این سناریو به وقوع بپیوندد و سطح حمایت ۱٫۱۷۳۰ شکسته شود راه یورو در برابر دلار آمریکا برای تشکیل یک حرکت اصلاحی نزولی عمیق به ترتیب به سطح ۱٫۱۶۶۳ (پایین ترین سطح ۱۷ اوت ۲۰۱۷) و پس از آن سطوح ۱٫۱۶۴۸ (پایین ترین سطح ۲۷ جولای ۲۰۱۷) و ۱٫۱۶۱۱ (پایین ترین سطح ۲۶ جولای ۲۰۱۷) در روزهای آینده هموارتر خواهد شد و پوند نیز با توجه به سقوط شاخص وزنی پوند (TWI) به پایین ترین نرخهای سال ۲۰۱۷ با کاهش بیشتر قیمت مواجه شود. همچنین در نمودار زیر روند احتمالی شاخص جهانی دلار آمریکا مشخص شده است.

نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت جهانی شاخص دلار آمریکا