تحلیل و بررسی نقاط روزانه سفارشهای خرید و فروش بازار جفت ارزهای عمده

برای شاخص جهانی ایندکس دلار آمریکا (DXY) که ارزش آن را در برابر پایه سبدی متشکل از ارزهای عمده بازار اندازه گیری می کند و از واحدهای پولی مرجع نسبت به دلار آمریکا در سال ۱۹۷۳ بوجود آمده تحلیل دیروز هنوز معتبر است و پیش بینی می شود قیمت آن در هفته جاری تا زمانیکه بالای سطوح حمایت ۹۱٫۹۳ و ۹۱٫۶۲ قرار دارد، سطح مقاومت ۹۳٫۴۰ را لمس کند و در صورتیکه این سطح مقاومت با قدرت شکسته شود موجب تقویت قیمت آن به سطح مقاومت بعدی ۹۴٫۵۰ می شود.

همانطور که در چارت پایین هفتگی قیمت جهانی شاخص دلار آمریکا دیده می شود این سطوح مقاومت هر یک به ترتیب بر روی خطوط فیبوناچی ریتریسمنت ۱۴٫۶ درصدی و ۲۳٫۶ درصدی از موج نزولی ۱۰۳٫۸۲ (بالاترین سطح ۳ ژانویه ۲۰۱۷) به ۹۱٫۶۲ (پایین ترین سطح ۲۹ اوت ۲۰۱۷) قرار دارند و در چارت پایین به وضوح مشخص است که قیمت شاخص دلار آمریکا نتوانسته خود را به طور کامل در پایین محدوده حمایت ۹۱٫۹۳ و ۹۱٫۱۶ برساند.

در چارت پایین شاخص دلار آمریکا این منطقه حمایتی بر روی خط فیبوناچی ریتریسمنت ۳۸٫۲ درصدی از روند افزایشی ۷۰٫۶۹ (پایین ترین سطح ۱۷ مارس ۲۰۰۸) به ۱۰۳٫۸۲ و خط فیبوناچی ریتریسمنت ۳۸٫۲ درصدی از روند افزایشی از سطح ۷۲٫۶۹ (پایین ترین سطح ۴ مه ۲۰۱۷) به ۱۰۳٫۸۲ قرار دارند.

به باور ما اولین حرکت بازگشتی قیمت دلار آمریکا در نزدیکی سطح مقاومت ۹۳٫۴۰ به پایان رسیده است و به احتمال زیاد دومین موج بازگشتی به بالای این سطح مقاومت خواهد رسید و برای این هفته هر گونه حرکت اصلاحی و نزولی محدود به سطح حمایت ۹۱٫۱۶ خواهد بود. باید توجه داشت واحدهای پولی که در شاخص دلار آمریکا وجود دارند عبارتند از یورو ۵۷.۶٪ ، ین ژاپن ۱۳.۶٪ ، پوند انگلیس ۱۱.۹٪ ، دلار کانادا ۹.۱٪ ، کرون سوئد ۴.۲٪ و فرانک سوئیس ۳.۶٪.

این شاخص یکی از مهم ترین شاخص های بازار در جهت گیری روند قیمت محسوب می شود بطوری که هر موقع این شاخص همانند پیش بینی این هفته روند صعودی به خود بگیرد، ارزهای سایر کشورها در مقابل دلار آمریکا تضعیف شده و به فروش می روند و هر موقع که این شاخص روند نزولی داشته باشد، ارزهای سایر کشورها در مقابل دلار آمریکا قوی تر می شوند و خریداری می شوند. از این رو ارزهای سایر کشورها وابستگی شدید به شاخص جهانی دلار آمریکا دارند.

همانطور که دیروز گفتیم این مسئله نکات مهمی دارد که با توجه به اینکه در هفته ای بسر می بریم که اخبار چندان مهمی را انتظار نداریم (به غیر از سخنرانی دادلی و هارکر از اعضای بانک مرکزی آمریکا و شاخص موسسه مدیریت عرضه خدمات آمریکا ISM) اهمیت آن بیشتر نیز می شود چون معمولا در این روزها بازار متاثر از اخبار روزهای قبل رفتار خواهد کرد به عبارتی به هضم آنها مشغول می شود.

امروز و فردا دو بانک مرکزی کانادا و اروپا تشکیل جلسه خواهند داد و امروز بانک مرکزی کانادا (BoC) ساعت ۱۸:۳۰ به وقت تهران تشکیل جلسه خواهد داد و %۲۲ احتمال آن می رود که نرخ بهره به میزان ۲۵ واحد پایه افزایش یابد اما انتظار عموم عدم تغییر در نرخ بهره فعلی (%۰٫۷۵) می باشد و بیشتر پیش بینی می شود نرخ بهره آن در ماه اکتبر به میزان یک پله افزایش یابد.

فردا برای بانک مرکزی اروپا (ECB) انتظار تغییر خاصی را در میزان نرخ بهره (%۰٫۰) نداریم و مانند همیشه سخنرانی ماریو دراقی جهت بازار را مشخص خواهد کرد. در سخنرانیهای قبلی دراقی همچنان بر موضع خود دال تغییر سیاست های پولی و کاهش تدریجی برنامه خرید اوراق قرضه پافشاری کرده است و یکی از دلایل اصلی تقویت یورو نیز همین امر است و باید دید آیا این بار نیز در جلسه روز پنجشنبه چنین خواهد شد یا خیر.

با این حال باید توجه داشت هفته گذشته منابع آگاه اعلام کردند که بیشتر مقامات بانک مرکزی اروپا (ECB) از افزایش اخیر یورو نگران هستند و این نگرانی به معنای تاخیر در اجرای تعدیل برنامه خرید اوراق قرضه یا کاهش محرکهای مالی بانک مرکزی اروپا تلقی خواهد شد و حتی روز جمعه خبرگزاری بلومبرگ نیز اعلام کرد بانک مرکزی اروپا  تمایلی برای اعلام تعدیل برنامه خرید اوراق قرضه در ماه سپتامبر ندارد و احتمالا در این مورد تا ماه اکتبر یا دسامبر منتظر بماند.

این جمله کوتاه هنگامی بیشتر مورد توجه معامله گران یورو قرار می گیرد که مقامات بانک مرکزی اروپا با هرگونه حرکت تند و تیز در جهت تقویت یورو مخالف هستند و این خبر بسادگی بیان کننده آن چیزی بود که هفته گذشته برای یورو از سطح ۱٫۲۰۷۰ به سطح ۱٫۱۸۲۰ اتفاق افتاد.

سخنان ملایم دیروز لائل برینارد فرماندار بانک فدرال در خصوص عدم تعجیل در افزایش نرخ بهره و کاهش نرخ بازدهی اوراق قرضه ۱۰ ساله آمریکا به نزدیکی سطح %۲٫۰۰ موجب بازگشت یورو در مقابل دلار آمریکا به بالای سطح ۱٫۱۹۰۰ شده است و در صورتی که سطح مقاومت ۱٫۱۹۵۰ با قدرت شکسته شود و این سناریو به وقوع بپیوندد راه یورو برای رسیدن به سطوح ۱٫۱۹۸۰ و ۱٫۲۰۰۰ هموار خواهد شد. تحولات و رویدادهای اخیر در بازارهای مالی، وضعیت نشست فردا ECB را تحت تاثیر قرار خواهد داد و باید دید دراقی چه لحنی را در لابه لای سخنرانی فردا خود اتخاذ خواهد کرد.

امروز در سشن آمریکا به غیر از شاخص تراز تجاری در ساعت ۱۷:۰۰ به وقت تهران (پیش بینی بازار ۴۴٫۶۰- میلیارد دلار و رقم قبلی ۴۳٫۶۰- میلیارد دلار) و موسسه مدیریت عرضه بخش خدمات آمریکا (پیش بینی بازار ۵۵٫۴ ، رقم قبلی ۵۳٫۹) در ساعت ۱۸:۳۰ به وقت تهران خبر مهمی نداریم. هر چند امشب کتاب بژ بانک فدرال در ساعت ۲۲:۳۰ به وقت تهران اعلام می شود اما یورو همچنان متاثر از اخبار مربوط به آمریکا و کره شمالی و جلسه فردا بانک مرکزی اروپا رفتار خواهد کرد.

نمودار روند تغییرات تایم فریم هفتگی قیمت جهانی شاخص دلار آمریکا