تحلیل و بررسی نقاط روزانه سفارشهای خرید و فروش بازار جفت ارزهای عمده

برای شاخص جهانی ایندکس دلار آمریکا (DXY) که ارزش آن را در برابر پایه سبدی متشکل از ارزهای عمده بازار اندازه گیری می کند و از واحدهای پولی مرجع نسبت به دلار آمریکا در سال ۱۹۷۳ بوجود آمده پیش بینی می شود در صورتیکه امروز شاخص قیمت مصرف کنندگان آمریکا (CPI) بالاتر از حد پیش بینی ها اعلام شود با افزایش روبرو شود. باید توجه داشت واحدهای پولی که در شاخص دلار آمریکا وجود دارند عبارتند از یورو ۵۷.۶٪ ، ین ژاپن ۱۳.۶٪ ، پوند انگلیس ۱۱.۹٪ ، دلار کانادا ۹.۱٪ ، کرون سوئد ۴.۲٪ و فرانک سوئیس ۳.۶٪.

این شاخص یکی از مهم ترین شاخص های بازار در جهت گیری روند قیمت محسوب می شود بطوری که هر موقع این شاخص همانند پیش بینی امروز روند صعودی به خود بگیرد، ارزهای سایر کشورها در مقابل دلار آمریکا تضعیف شده و به فروش می روند و هر موقع که این شاخص روند نزولی داشته باشد، ارزهای سایر کشورها در مقابل دلار آمریکا قوی تر می شوند و خریداری می شوند.

از این رو ارزهای سایر کشورها وابستگی شدید به شاخص جهانی دلار آمریکا دارند و با توجه به شکست سطح مقاومت ۹۲٫۰۰۳ (خط فیبوناچی پروجکشن ۲۲۳٫۶ درصدی) احتمال تقویت قیمت به سطح مقاومت بعدی ۹۳٫۰۸۶ (خط فیبوناچی پروجکشن ۲۰۰ درصدی) زیاد است و اگر با افزایش بیشتری به بالای سطح ۹۳٫۰۸۶ روبرو شود به معنای وارونه شدن روند نزولی و تغییر وضعیت نزولی به افزایشی تلقی خواهد شد.

در سایر تحولات پوند انگلیس همچنان در بالاترین نرخهای ۱ ساله گذشته رو به افزایش است و این افزایش پس از رشد قیمت مصرف کنندگان این کشور به بالاترین سطح ۵ ساله گذشته شکل گرفته است. با افزایش ریسک پذیری سرمایه گذاران در بازار ارزش دلار آمریکا در مقابل ین ژاپن در تلاش برای افزایش به سطح مقاومت ۱۱۱٫۰۰ می باشد. بدین ترتیب با افزایش نرخ بازدهی اوراق قرضه آمریکا به بالاترین نرخهای ۲ هفته گذشته، ین ژاپن در برابر دلار آمریکا به کمترین نرخهای خود از ۱ سپتامبر ۲۰۱۷ به این سو کاهش یافت.

این در حالی است که ین ژاپن روز جمعه هفته گذشته به دلیل نگرانی ها از طوفان ایرما و تنش در شبه جزیره کره در پی آزمایش موشکی کره شمالی بیشترین سطح خود را در ۱۰ ماهه گذشته ثبت کرده بود. در مورد پوند، همانطور که قبلا اشاره کردیم تورم انگلستان بالاتر از حد مورد نظر مقامات بانکی این کشور اعلام شد. ۲ درصد حد مطلوب شاخص بهای مصرف کننده (CPI) است اما روز سه شنبه این شاخص ۲٫۹ اعلام شد. این در شرایطی بود که پیش بینی بازار %۲٫۸ و رقم قبلی %۲٫۶ بود.

به عبارتی تورم انگلستان بیشتر از حد انتظار اعلام شد و ظاهرا سقوط اخیر قیمت پوند بعد از برکسیت و خروج انگلیس از اتحادیه اروپا آهسته آهسته در حال اثر کردن است. رشد تورم انگلیس باعث شد تا گمانه زنیها در بازار درباره افزایش نرخ بهره کمی افزایش یابد و افزایش چشمگیر پوند به بالاترین نرخهای یک ساله گذشته نتیجه منطقی آن بود.

هر چند دیروز براساس آخرین گزارش های اشتغال انگلیس نرخ بیکاری این کشور در ماه جولای به %۴٫۳ کاهش یافت و تعداد مستمری بگیران بیکاران انگلیس به طور غیر منتظره ای در ماه اوت به میزان ۲۸۰۰- کاهش یافت اما نرخ رشد دستمزدها نگران کننده اعلام شد و این شاخص با احتساب مزایا و پاداش به جای رشد %۲٫۳ پیش بینی شده تنها %۲٫۱ رشد داشت که این خبر مقداری منجر به حرکت اصلاحی پوند در مقابل دلار آمریکا به پایین سطح ۱٫۳۲۰۰ شد و برای امروز با سطح حمایت ۱٫۳۱۵۰ روبرو است که انتظار می رود خریداران در نزدیکی این سطح وارد بازار شوند.

امروز حلسه بانک مرکزی انگلیس و صورتجلسه نشست پیشین MPC (کمیته تصمیم گیری در رابطه با سیاست های پولی) منتشر می شود و هر چند انتظار می رود نرخ بهره بدون تغییر همان رقم %۰٫۲۵ و برنامه خرید اوراق قرضه همان عدد ۴۳۵ میلیارد پوند تثبیت شود اما مهمترین بخش آن ترکیب آرای اعضای بانک مرکزی انگلیس می باشد.

تفاوت این نشست با نشستهای پیشین اینست که معمولا انتظارات بازار به سمتی گرایش داشت اما برای این نوبت بازار کاملا در فضایی تاریک گام بر می دارد. در صورتی که امروز تعدادی رای غیر از ثبات وجود داشته باشد قطعا شاهد واکنش شدید پوند خواهیم بود و جهت آن را نیز جهت آرا به افزایش یا کاهش یا بیانیه تند یا ملایم بانک مرکزی انگلیس مشخص خواهد کرد.

از این رو مهمترین رویداد امروز برای پوند، انتشار نرخ بهره و صورتجلسه بانک مرکزی انگلیس است که ساعت ۱۵:۳۰ به وقت تهران منتشر خواهد شد. باید توجه داشت از آنجاییکه آقای اندی هالدین، اقتصاددان ارشد بانک مرکزی انگلیس تقریبا از زمانی که به عضویت کمیته تصمیم‌گیری در رابطه با نرخ بهره (MPC) درآمده است نظر به افزایش نرخ بهره داشته توجه بازار عمدتاً به استدلالهای وی و واکنش سایر اعضا نسبت به نرخ بهره انگلیس و لحن صورتجلسه آن خواهد بود که اگر تند و تیز باشد خریداران پوند دوباره وارد بازار خواهند شد و قیمت را به نرخهای بالای ۱٫۳۳۲۸ خواهد کشاند. در نمودار زیر، روند احتمالی حرکت آتی قیمت جهانی شاخص دلار آمریکا و هدف بعدی آن به وضوح مشخص شده است.

نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت جهانی شاخص دلار آمریکا