تحلیل و بررسی نقاط روزانه سفارشهای خرید و فروش بازار جفت ارزهای عمده

برای شاخص جهانی ایندکس دلار آمریکا (DXY) که ارزش آن را در برابر پایه سبدی متشکل از ارزهای عمده بازار اندازه گیری می کند و از واحدهای پولی مرجع نسبت به دلار آمریکا در سال ۱۹۷۳ بوجود آمده همچنان پیش بینی می شود قیمت آن در هفته جاری تا سطح مقاومت ۹۳٫۰۸۶ افزایش یابد که این حرکت صعودی را بررسی واگرایی افزایشی در اندیکاتور روزانه RSI ، امواج الیوت ویو ، سطوح فیبوناچی پروجکشن در چارت پایین نشان داده است.

همانطور که قبلا گفتیم در چارت پایین واگرایی افزایشی بوجود آمده در نمودار روزانه به معنای آن است که قیمت به پایان روند نزولی خود رسیده است و بررسی امواج الیوت ویو نشان می دهد که قیمت در موج C یعنی سومین موج از چرخه سه موجی از سطح ۱۰۳٫۸۲ (بالاترین سطح ۳ ژانویه ۲۰۱۷) قرار دارد. از منظر تحلیل تکنیکال تارگت نزولی ۹۰٫۲۵۱ (خط فیبوناچی پروجکشن ۲۶۱٫۸ درصدی) موقتا نقض شده است و تنها در صورتیکه قیمت به پایین سطح حمایت ۹۱٫۳۳۴ (خط فیبوناچی پروجکشن ۲۳۸٫۲ درصدی از موج C) برسد مجدد مورد توجه فروشندگان دلار آمریکا قرار خواهد گرفت.

براساس آن چیزی که در نمودار روزانه زیر دیده می شود در حرکت صعودی شکست سطح مقاومت ۹۳٫۰۸۶ نیز موجب تقویت قیمت به سطح مقاومت بعدی ۹۴٫۱۶۹ (خط فیبوناچی پروجکشن ۱۷۶٫۴ درصدی) می شود. باید توجه داشت واحدهای پولی که در شاخص دلار آمریکا وجود دارند عبارتند از یورو ۵۷.۶٪ ، ین ژاپن ۱۳.۶٪ ، پوند انگلیس ۱۱.۹٪ ، دلار کانادا ۹.۱٪ ، کرون سوئد ۴.۲٪ و فرانک سوئیس ۳.۶٪.

این شاخص یکی از مهم ترین شاخص های بازار در جهت گیری روند قیمت محسوب می شود بطوری که هر موقع همانند پیش بینی این هفته این شاخص روند صعودی به خود بگیرد، ارزهای سایر کشورها در مقابل دلار آمریکا تضعیف شده و به فروش می روند و هر موقع این شاخص روند نزولی داشته باشد، ارزهای سایر کشورها در مقابل دلار آمریکا قوی تر می شوند و خریداری می شوند. از این رو ارزهای سایر کشورها وابستگی شدید به شاخص جهانی دلار آمریکا دارند.

از ابتدای هفته شاهد موج چندانی در قیمت جهانی شاخص دلار آمریکا نبودیم که علت اصلی این مسئله انتظار برای بیانیه امشب بانک مرکزی آمریکا در ساعت ۲۲:۳۰ به وقت تهران است. پیش بینی بازارها عدم تغییر نرخ بهره فعلی (%۱٫۲۵) است اما مطابق همیشه، ارزیابی بانک مرکزی آمریکا از چشم انداز اقتصادی ایالات متحده و نرخ بهره مورد توجه شدید بازار خواهد بود و در آستانه اعلام تصمیم امشب FOMC سرمایه گذاران با احتیاط بیشتری اقدام به انجام معاملات می کنند.

در خصوص نشست کمیته FOMC این اطمینان وجود دارد که سیاستگذاران پولی آمریکا تغییری در میزان نرخ بهره بانکی اعمال نخواهد کرد با این حال، موضوعی که بازار بدقت به آن توجه خواهد داشت اینکه در بیانیه بانک فدرال وضعیت آتی سیاستهای پولی چگونه ترسیم خواهد شد. با توجه به آنکه از آخرین نشست بانک مرکزی آمریکا، آمار اشتغال ، خرجکرد و رشد دستمزدها ضعیف اعلام شده اند احتمالا مقامات بانک فدرال رزرو زمان حال را برای اتخاذ تصمیم های سرنوشت ساز (افزایش نرخ بهره) زمان مناسبی نمی دانند و ترجیح می دهند تا اطلاعات بیشتری برای تصمیم گیری داشته باشند و به انتظار آینده خواهند نشست. یکی دیگر از رویدادهای خبری قابل توجه امروز اعلام کاهش ترازنامه بانک مرکزی آمریکا است.

بعد از بحران مالی جهان و حاکم شدن رکود اقتصادی، بانک فدرال رزرو آمریکا نرخ بهره بانکی را به تقریبا صفر رساند و بیش از ۳ تریلیون دلار در قالب خرید اوراق قرضه به اقتصاد آمریکا تزریق کرد تا از این طریق نرخ بهره بانکی را بیشتر کاهش دهد؛ ضمن اینکه ترازنامه بانک فدرال رزرو به ۴٫۵ تریلیون دلار افزایش یافت. حال با توجه به افزایش نرخ بهره از صفر درصد به %۱٫۲۵ در جلسه امشب قرار است بانک مرکزی آمریکا برنامه کاهش ترازنامه خود را اعلام کند.

انتظار می رود که در بیانیه امشب بانک مرکزی آمریکا به ۳ موضوع اصلی پرداخته شود: چشم انداز اقتصادی با پیش بینی های محتاطانه، برنامه افزایش نرخ بهره و فروش اوراق قرضه دولتی در بازارهای سهام برای کاهش ترازنامه ۴.۵ تریلیون دلاری. بنابراین امشب بیاینه (Statement) بانک مرکزی آمریکا منتشر می شود و نیم ساعت بعد از آن یلن رئیس بانک مرکزی آمریکا سخنرانی خواهد داشت و قطعا مهمترین خبر امروز و این هفته می باشد. هرچند انتظار تغییری در عدد %۱٫۲۵ را نداریم اما بسته به اینکه لحن بیانیه به چه سمتی گرایش داشته باشد ارزش شاخص دلار آمریکا تعیین می شود.

امشب در آستانه اعلام نرخ بهره جدید ایالات متحده آمریکا که بیانیه آن ساعت ۲۲:۳۰ به وقت تهران  منتشر خواهد شد، نگاهی کوتاه به ساختار تشکیلاتی بانک فدرال ایالات متحده و کمیته سیاستگذاری آن خواهیم داشت.

وظیفه اصلی تمام بانکهای مرکزی در جهان، مدیریت سیستم پولی کشور می باشد و در هر کشوری ساختارهای مدیریت پول متفاوت است و با یکدیگر فرق می کند اما هدف تمامی بانکهای مرکزی جهان ، ثبات قیمت ها ، رشد اقتصادی و اشتغال کامل کشور می باشد. در آمریکا، این امر بر عهده بانک فدرال رزرو (Federal Reserve) است. سیستم تشکیلاتی این بانک بدین صورت است که از ۱۲ بانک فدرال منطقه ای، یک هیئت مدیره، یک شورای مشورتی و یک کمیته با نام کمیته بازار آزاد یا FOMC که بیشتر با نقش تعیین نرخ بهره وجوه بانکی شناخته می شود، تشکیل شده است.

هر یک از این ۱۲ بانک فدرال منطقه ای، خدمات مربوط به امور بانکی منطقه خود را که طبق مصوبات شورای مدیران آن بانک تایید شده ، انجام می دهد. هئیت مدیره بانک فدرال، شامل ۷ عضو است که توسط رئیس جمهور آمریکا و با تایید سنای آمریکا به مدت ۱۴ سال تعیین می شوند و به این ترتیب که هر دو سال و در ژانویه یکی از این اعضاء که دوره‌اش به پایان رسیده‌است جای خود را به کسی می‌دهد که به پیشنهاد رئیس‌جمهور و تأیید سنا انتخاب می‌شود. رئیس جمهور از میان این ۷ نفر یک نفر را به عنوان رئیس فدرال رزرو و یک نفر را به عنوان نایب رئیس برای یک دوره چهار ساله انتخاب می‌کند. هیئت مدیره فدرال رزرو، رئیس و نایب رئیس هر یک از مناطق ۱۲-گانه را انتخاب می‌کنند.

وظیفه تعیین مقررات برای تنظیم فعالیت بانکهای بین المللی در ایالات متحده و بانکهای آمریکا در خارج از کشور، تعیین حد نصابهای قانونی درباره سهام خریداری شده ، تعیین چارچوب ذخایر قانونی برای موسسات و شرکتهای سپرده پذیر و .. را برعهده دارد همچنین انتصابات اداری مربوط به هر یک از ۱۲ بانک منطقه ای نیز از اختیارات آن بشمار می رود مضافاً اینکه دارای حق وتو نیز می باشد.

FOMC یا کمیته فدرال بازار آزاد، در سال ۱۹۳۵ تشکیل شد و شامل ۷ عضو از اعضای هئیت مدیره، و ۵ نفر از روسای ۱۲ بانک فدرال منطقه ای است. بدین دلیل به آن کمیته بازار آزاد گفته می شود که عملیات بازار  باز را اجرا می کند ( مثل خرید و فروش اوراق بهادار دولتی). همچنین این کمیته یک نهاد سیاستگذار است که مهمترین اقدام آن، تعیین نرخ بهره بانکی ایالات متحده است.

این کمیته در سال ۸ بار تشکیل جلسه می دهد و این جلسات توسط روسای بانکهای فدرال ترتیب داده می شود. هم‌اکنون ریاست بانک فدرال رزرو را خانم یلن بر عهده دارد. وی از ۱ فوریه ۲۰۱۴ جانشین بن برنانکی است که به مدت ۸ سال رئیس بانک مرکزی آمریکا بود. یلن نخستین زن در تاریخ ۱۰۰ ساله تأسیس بانک مرکزی آمریکا است که عهده‌دار این سمت می‌شود. وی از سال ۲۰۱۰ سمت معاون رئیس بانک مرکزی بود.

امروز هر چند شاخص فروش خانه های موجود آمریکا (پیش بینی بازار ۵٫۴۶ میلیون واحد، رقم قبلی ۵٫۴۴ میلیون واحد) در تقویم اقتصادی در ساعت ۱۸:۳۰ به وقت تهران دیده می شود اما انتظار می رود این خبر محرّک بازار نباشد و معامله گران در انتظار واکنش بازار پس از اعلام خبر امشب هستند. در نمودار زیر، روند احتمالی حرکت آتی شاخص جهانی دلار آمریکا و هدف بعدی آن مشخص شده است.

نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت جهانی شاخص دلار آمریکا