تحلیل و بررسی نقاط روزانه سفارشهای خرید و فروش بازار جفت ارزهای عمده

کمیته سیاست گذاری بانک فدرال رزرو ایالات متحده (FOMC) در نشست شب گذشته خود میزان نرخ بهره بانک فدرال را بدون تغییر (همانند پیش بینی ها)، رقم %۱٫۲۵ تثبیت نمود و این نرخ، به بهره ای تعلق می گیرد که بانکهای آمریکا به صورت شبانه و بدون وثیقه به یکدیگر وام می دهند و یک معیار مهم در بازارهای مالی است.

در بیانیه خود اعلام نمود که نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا تا پایان سال جاری یک مرحله دیگر و تا پایان سال آینده سه مرحله دیگر افزایش می یابد که این خبر عامل اصلی افزایش دلار آمریکا و نرخ بازدهی اوراق قرضه خزانه داری آمریکا در بازارها بوده است و همچنین اشاره کرد که از ماه اکتبر سال جاری کاهش ترازنامه خود را آغاز خواهد کرد. از نظر بانک مرکزی آمریکا طوفان های اخیر بعید است که بر اقتصاد آمریکا در میان مدت تاثیر بگذارد.

از دیدگاه بانک مرکزی آمریکا تورم به طور موقت پس از طوفان های اخیر با افزایش روبرو خواهد شد و هر چند تا حدودی کمتر از سطح %۲ در کوتاه مدت باقی می ماند اما در میان مدت در اطراف سطح %۲ تثبیت خواهد شد. در بیانیه بانک فدرال رزرو آمریکا آمده است که هزینه های تجاری آمریکا در فصول اخیر افزایش یافته است و بانک مرکزی آمریکا در بیانیه دیشب این جمله را تکرار کرد که ریسک های مرتبط به اقتصاد آمریکا ” تقریبا متعادل” شده اند.

از آنجایی که تصمیم گیری دیشب در مورد نرخ بهره بانک فدرال رزرو به اتفاق آرا بوده است و در بیانیه بانک مرکزی آمریکا به افزایش یک مرحله نرخ بهره در ماه دسامبر سال جاری و سه مرحله افزایش دیگر در سال آینده اشاره گردید، انتظار تقویت و صعود دلار آمریکا در مقابل ارزهای اصلی بازار مخصوصا در مقابل ین ژاپن وجود دارد که موفق به شکست خط میانگین متحرک ۲۰۰ روزه گذشته (۱۱۲٫۱۸) شده است.

در تقویم اقتصادی امروز در ساعت ۱۷:۰۰ به وقت تهران تنها آمارهای تعداد مدعیان اولیه بیمه بیکاری هفتگی (پیش بینی بازار ۳۰۰ هزار ، رقم قبلی ۲۸۴ هزار) و شاخص تولیدی فیلادلفیا آمریکا (پیش بینی بازار ۱۷٫۲ ، رقم قبلی ۱۸٫۹) اعلام خواهند شد.

در سایر تحولات بانک مرکزی ژاپن (BoJ) امروز صبح میزان نرخ بهره بانکی خود را اعلام کرد و در همان عدد %۰٫۱۰- تثبیت کرد که مطابق با انتظارات و رقم قبلی بازار بود. همچنین، بودجه خرید دارایی ها را نیز بدون تغییر همان رقم ۸ تریلیون ین در سال و نرخ بازدهی اوراق قرضه دولتی ۱۰ ساله ژاپن در اطراف صفر درصد ثابت نگاه داشت.

بانک مرکزی ژاپن در بیانیه امروز خود اعلام کرد که اقتصاد این کشور به طور متوسط در حال گسترش است و ارزیابی خود را بدون تغییر حفظ کرد. با این حال بانک مرکزی ژاپن ارزیابی خود را از سرمایه گذاری عمومی و دولتی افزایش داد و گفت سرمایه گذاری های دولتی افزایش یافته است.

آقای Goushi Kataoka عضو هئیت مدیره بانک مرکزی ژاپن گفت که شانس رسیدن تورم در سال آینده یا زود تر از آن به میزان %۲ ضعیف است. تصمیم کمیته سیاست گذاری بانک مرکزی ژاپن در کنترل منحنی بازدهی اوراق قرضه با ترکیب آرای ۱ – ۸ صورت گرفت. Kataoka تنها عضوی بود که با این تصمیم مخالفت کرد و گفت که کنترل منحنی بازدهی اوراق قرضه به اندازه ی کافی نمی تواند نرخ تورم را در سال مالی ۲۰۱۹ به هدف مورد نظر برساند.

این در حالی است که تصمیم کمیته سیاست گذاری بانک مرکزی ژاپن در مورد خرید دارایی ها به اتفاق آرا بود. با توجه به واگرایی بین سیاست های پولی آمریکا و ژاپن و به دلیل اختلاف نرخ بهره، فرصت ادامه حرکت صعودی برای دلار آمریکا در مقابل ین ژاپن به بالاترین نرخهای ۲ ماهه گذشته بیشتر خواهد شد.

برای شاخص جهانی ایندکس دلار آمریکا (DXY) که ارزش آن را در برابر پایه سبدی متشکل از ارزهای عمده بازار اندازه گیری می کند و از واحدهای پولی مرجع نسبت به دلار آمریکا در سال ۱۹۷۳ بوجود آمده هنوز پیش بینی می شود قیمت آن در هفته جاری تا سطح مقاومت ۹۳٫۰۸۶ افزایش یابد که این حرکت صعودی را بررسی واگرایی افزایشی در اندیکاتور روزانه RSI ، امواج الیوت ویو ، سطوح فیبوناچی پروجکشن در چارت پایین نشان داده است.

همانطور که پیشتر بدان اشاره کردیم در چارت پایین واگرایی افزایشی بوجود آمده در نمودار روزانه به معنای آن است که قیمت به پایان روند نزولی خود رسیده است و بررسی امواج الیوت ویو نشان می دهد که قیمت در موج C یعنی سومین موج از چرخه سه موجی از سطح ۱۰۳٫۸۲ (بالاترین سطح ۳ ژانویه ۲۰۱۷) قرار دارد. از منظر تحلیل تکنیکال تارگت نزولی ۹۰٫۲۵۱ (خط فیبوناچی پروجکشن ۲۶۱٫۸ درصدی) موقتا نقض شده است و تنها در صورتیکه قیمت به پایین سطح حمایت ۹۱٫۳۳۴ (خط فیبوناچی پروجکشن ۲۳۸٫۲ درصدی از موج C) برسد مجدد مورد توجه فروشندگان دلار آمریکا قرار خواهد گرفت که این سناریو بعید به نظر می رسد.

براساس آن چیزی که در نمودار روزانه زیر دیده می شود و مخصوصا با توجه به بیانیه شدید الحن دیشب بانک مرکزی آمریکا و اشاره به افزایش نرخ بهره در ماه دسامبر سال جاری در حرکت صعودی شکست سطح مقاومت ۹۳٫۰۸۶ موجب تقویت قیمت به سطح مقاومت بعدی ۹۴٫۱۶۹ (خط فیبوناچی پروجکشن ۱۷۶٫۴ درصدی) می شود. باید توجه داشت واحدهای پولی که در شاخص دلار آمریکا وجود دارند عبارتند از یورو ۵۷.۶٪ ، ین ژاپن ۱۳.۶٪ ، پوند انگلیس ۱۱.۹٪ ، دلار کانادا ۹.۱٪ ، کرون سوئد ۴.۲٪ و فرانک سوئیس ۳.۶٪.

این شاخص یکی از مهم ترین شاخص های بازار در جهت گیری روند قیمت محسوب می شود بطوری که هر موقع همانند پیش بینی این هفته این شاخص روند صعودی به خود بگیرد، ارزهای سایر کشورها در مقابل دلار آمریکا تضعیف شده و به فروش می روند. از این رو ارزهای سایر کشورها وابستگی شدید به شاخص جهانی دلار آمریکا دارند. در نمودار پایین، روند احتمالی حرکت آتی قیمت جهانی شاخص دلار آمریکا و هدف های افزایشی بعدی آن مشخص شده است.

نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت جهانی شاخص دلار آمریکا