تحلیل و پیش بینی چشم انداز قیمت جهانی شاخص دلار آمریکا در هفته جاری

برای شاخص جهانی ایندکس دلار آمریکا (DXY) که ارزش آن را در برابر پایه سبدی متشکل از ارزهای عمده بازار اندازه گیری می کند و از واحدهای پولی مرجع نسبت به دلار آمریکا در سال ۱۹۷۳ بوجود آمده پیش بینی می شود قیمت آن در هفته جاری سطح حمایت ۹۳٫۱۰۶ را تاچ کند و اگر این سطح حمایت با قدرت شکسته شود منجر به کاهش قیمت آن به سطح حمایت بعدی ۹۲٫۳۰۷ می شود. همانطور که در چارت پایین دیده می شود این سطوح حمایت هر یک به تریتب بر روی خطوط فیبوناچی ریتریسمنت ۲۳٫۶ درصدی و ۱۴٫۶ درصدی از روند نزولی ۹۹٫۸۸۸ (بالاترین سطح ۱۱ مه ۲۰۱۷) به ۹۱٫۰۱۱ (پایین ترین سطح ۸ سپتامبر ۲۰۱۷) قرار دارند.

فیبوناچی ریتریسمنت ساده ترین و کاربردی ترین ابزار از گروه خطوط فیبوناچی ها می باشد و عموما زمانی که بازار در روندی خاص حرکت می کند در بازه هایی تمایل به بازگشت و تصحیح نسبت به قیمت های قبلی دارد اما پس از مدتی تمایل به ادامه روند غالب پیدا می کند. درصدهای تصحیح بازگشت روند به ترتیب ۲۳٫۶ – ۳۸٫۲ – ۵۰ – ۶۱٫۸ و ۱۰۰ درصدی در چارت پایین مشخص شده اند. نکته دیگر در مورد رسم ابزار فیبوناچی ریتریسمنت این است که همیشه از سمت آغاز روند به انتهای روند ترسیم می شود.

باید توجه داشت واحدهای پولی که در شاخص دلار آمریکا وجود دارند عبارتند از یورو ۵۷.۶٪ ، ین ژاپن ۱۳.۶٪ ، پوند انگلیس ۱۱.۹٪ ، دلار کانادا ۹.۱٪ ، کرون سوئد ۴.۲٪ و فرانک سوئیس ۳.۶٪. این شاخص یکی از مهم ترین شاخص های بازار در جهت گیری روند قیمت محسوب می شود بطوری که هر موقع این شاخص روند صعودی به خود بگیرد، ارزهای سایر کشورها در مقابل دلار آمریکا تضعیف شده و به فروش می روند و هر موقع همانند پیش بینی این هفته این شاخص روند نزولی داشته باشد، ارزهای سایر کشورها در مقابل دلار آمریکا قوی تر می شوند و خریداری می شوند. از این رو ارزهای سایر کشورها وابستگی شدید به شاخص جهانی دلار آمریکا دارند.

براساس آن چیزی که در چارت پایین دیده می شود این روند در موج نزولی (۳) شکل گرفته است که سومین موج از چرخه پنج موجی از سطح ۱۰۱٫۳۴۰ (بالاترین سطح ۱۰ آوریل ۲۰۱۷) محسوب می شود که این موج را به پنج موج کوچک تقسیم کرده است و موج چهارم یعنی موج (۴) در سطح ۹۴٫۱۴۵ (بالاترین سطح ۱۶ اوت ۲۰۱۷) به سقف خود رسیده است و براساس نظریه امواج الیوت انتظار داریم این موج در اطراف سطح مقاومت ۹۴٫۴۰۲ (خط فیبوناچی ریتریسمنت ۳۸٫۲ درصدی) تکمیل شود. لازم به ذکر است در حرکت صعودی سطح مقاومت قیمت بر روی ۹۴٫۴۰۲ دیده می شود که اگر شکسته شود موجب تقویت قیمت به سطح مقاومت بعدی ۹۵٫۴۵ (خط فیبوناچی ریتریسمنت ۵۰ درصدی) می شود.

این هفته در تقویم اقتصادی آمریکا خبر خاصی منتشر نخواهد شد اما در طول این هفته آمارهای خرده فروشی آمریکا ، قیمت تولیدکنندگان و قیمت مصرف کنندگان این کشور اعلام می شوند و با توجه به انتشار صورتجلسه بانک فدرال در روز چهارشنبه بحث های مربوطه در خصوص چشم انداز نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا اهمیت خاصی دارد و بسته به اینکه در درون این جعبه چه باشد شاخص دلار آمریکا نیز واکنش نشان خواهد داد.

بطور معمول تقریبا بیست روز پس از نشست، صورتجلسه این نهاد اعلام می شود که در بعضی مقاطع اهمیت آن از بیانیه صادر شده پس از جلسه بیشتر است. بازار بسیار علاقه مند است تا بداند در این جلسه چه رفته است. چه مباحثی مطرح شده؟ شرکت کنندگان چه کسانی بودند و آرای اعضای این نهاد در خصوص نرخ بهره چگونه بوده است؟ روشن شدن این سوالات می تواند از نظر تحلیل بنیادی روند قیمت جهانی شاخص دلار آمریکا را بعد از انتشار صورتجلسه فردا بانک مرکزی آمریکا (FOMC) تا حدود زیادی مشخص کند. در نمودار قیمت جهانی شاخص دلار آمریکا ، روند احتمالی حرکت آتی آن و هدف بعدی مشخص شده است.

نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت جهانی شاخص دلار آمریکا