تحلیل و بررسی نقاط روزانه سفارشهای خرید و فروش بازار جفت ارزهای عمده

برای شاخص جهانی ایندکس دلار آمریکا (DXY) که ارزش آن را در برابر پایه سبدی متشکل از ارزهای عمده بازار اندازه گیری می کند و از واحدهای پولی مرجع نسبت به دلار آمریکا در سال ۱۹۷۳ بوجود آمده هنوز پیش بینی می شود قیمت آن در هفته جاری سطح مقاومت ۹۴٫۴۴۱ را لمس کند و اگر این سطح مقاومت شکسته شود موجب افزایش بیشتر قیمت آن به سطح مقاومت بعدی ۹۵٫۲۵ می شود.

همانطور که در نمودار تایم فریم روزانه پایین دیده می شود این سطوح مقاومت هر یک به ترتیب بر روی خطوط فیبوناچی ریتریسمنت ۵۰ درصدی و ۶۱٫۸ درصدی از روند نزولی ۹۷٫۸۷۱ (بالاترین سطح ۲۰ ژوئن ۲۰۱۷) به ۹۱٫۰۱۱ (پایین سطح ۸ سپتامبر ۲۰۱۷) قرار دارد.

فیبوناچی ریتریسمنت ساده ترین و کاربردی ترین ابزار از گروه خطوط فیبوناچی ها می باشد و عموما زمانی که بازار در روندی خاص حرکت می کند در بازه هایی تمایل به بازگشت و تصحیح نسبت به قیمت های قبلی دارد اما پس از مدتی تمایل به ادامه روند غالب پیدا می کند. درصدهای تصحیح بازگشت روند به ترتیب ۲۳٫۶ – ۳۸٫۲ – ۵۰ – ۶۱٫۸ و ۱۰۰ درصدی در چارت پایین مشخص شده اند. نکته دیگر در مورد رسم ابزار فیبوناچی ریتریسمنت این است که همیشه از سمت آغاز روند به انتهای روند ترسیم می شود.

باید توجه داشت واحدهای پولی که در شاخص دلار آمریکا وجود دارند عبارتند از یورو ۵۷.۶٪ ، ین ژاپن ۱۳.۶٪ ، پوند انگلیس ۱۱.۹٪ ، دلار کانادا ۹.۱٪ ، کرون سوئد ۴.۲٪ و فرانک سوئیس ۳.۶٪. این هفته در تقویم اقتصادی آمریکا، اخبار مهمی دیده نمی شود و تنها شاخص سفارشات کالاهای بادوام ، فروش خانه های نوساز ، فروش خانه های معوقه و آمار تولیدات ناخالص داخلی آمریکا (GDP) توجه بازار را به خود جلب خواهد کرد.

در سایر تحولات انتظار می رود این هفته بانک مرکزی اروپا (ECB) در روز پنجشنبه (۲۶ اکتبر ۲۰۱۷) آغاز کاهش خرید ماهیانه دارایی ها از ۶۰ میلیارد یورو به ۴۰ میلیارد یورو از ماه ژانویه را اعلام کند و در عین حال برنامه سیاست های انبساطی کمّی (QE) را تا ۶ ماهه دیگر تمدید نماید.

این شاخص یکی از مهم ترین شاخص های بازار در جهت گیری روند قیمت محسوب می شود بطوری که هر موقع این شاخص همانند پیش بینی این هفته روند صعودی به خود بگیرد، ارزهای سایر کشورها در مقابل دلار آمریکا تضعیف شده و به فروش می روند و هر موقع این شاخص روند نزولی داشته باشد، ارزهای سایر کشورها در مقابل دلار آمریکا قوی تر می شوند و خریداری می شوند. از این رو ارزهای سایر کشورها وابستگی شدید به شاخص جهانی دلار آمریکا دارند.

برای این هفته چنانچه سطح مقاومت ۹۴٫۴۴۱ شکسته شود زمینه ورود خریداران با حد تارگت ۹۵٫۲۵ را بوجود می آورد و همچنین تاییدی در جهت الگوی سر و شانه وارونه که از سطح ۹۲٫۵۴۸ (پایین ترین سطح ۲ اوت ۲۰۱۷) شکل گرفته است، می باشد و این در حالی است که در حرکت نزولی شکسته شدن سطح حمایت ۹۳٫۶۳۲ منجر به کاهش جزئی و کوتاه قیمت به سطح حمایت بعدی ۹۳٫۰۵۵ می شود که در چارت پایین مشاهده می فرمائید.

همانطور که دیروز گفتیم حزب حاکم لیبرال دموکرات ژاپن به رهبری شینزو آبه نخست وزیر این کشور و شریک ائتلافی آن – حزب کومیتو – در انتخابات پارلمانی روز یکشنبه به پیروزی رسیدند و شینزو آبه دو سوم کرسی های مجلس سفلی را در انتخابات پارلمانی این کشور کسب کرد. این خبر موجب تقویت قیمت ارزهای اصلی در مقابل ین ژاپن شده است. دلار آمریکا در برابر ین ژاپن به بالاترین نرخهای ۳ ماهه گذشته صعود کرده است و امروز با سطوح مقاومت ۱۱۴٫۰۰ و ۱۱۴٫۱۰ مواجه است.

یورو در مقابل دلار آمریکا تحت فشارهای نزولی بحران اسپانیا در تلاش برای شکست سطح حمایت ۱٫۱۷۳۱ (کف ابر اندیکاتور ایچیموکوی روزانه) است و دیروز هر چند تا سطح ۱٫۱۷۲۵ فرود آمد اما همچنان در نزدیکی سطح ۱٫۱۷۵۰ در نوسان است و از آنجایی که تصمیم گیری در رابطه با سیاست های پولی بر عهده ماریو دراقی و همکارانش می باشد بنابراین ما نیز چاره ای نداریم جز اینکه به سخنان روز پنجشنبه رئیس بانک مرکزی اروپا در خصوص تعدیل یا تمدید برنامه خرید اوراق قرضه گوش فرا دهیم.

ارزش پوند نیز در پی نگرانی ها نسبت به تفرقه در درون حزب حاکم محافظه کار انگلیس و عدم اطمینان در مورد چشم انداز نرخ بهره بانک مرکزی انگلیس  بعد از عدم توانایی در شکست سطح مقاومت ۱٫۳۲۲۵ دوباره با کاهش مواجه شده است و پوند برای رهایی از سقوط قیمت به نرخ ۱٫۳۰۸۵ (پایین ترین نرخ ۲۰ اکتبر ۲۰۱۷)، می بایست به بالای سطح مقاومت ۱٫۳۲۲۵ صعود کند.

ارزش دلار کانادا (CAD) نیز همانطور که دیروز بدان اشاره شد با توجه به آمارهای ضعیف خرده فروشی و قیمت مصرف کنندگان هفته گذشته از اقتصاد کانادا به شدت کاهش یافته است و در جفت ارز USDCAD انتظار تقویت قیمت و صدور سیگنال خرید به سمت سطوح ۱٫۲۶۸۰ و ۱٫۲۷۰۰ وجود دارد.

از سوی دیگر رقابت بر سر صندلی ریاست بانک فدرال رزرو به سه گزینه محدود شده است. در حال حاضر جان تیلور استاد اقتصاد دانشگاه استنفورد و جرومی پاول عضو هیئت مدیره بانک فدرال رزرو برای به دست گرفتن سکان هدایت بانک مرکزی آمریکا بیشتر از کاندیدای دیگر شانس ریاست بانک فدرال رزرو را دارند و در حال حاضر دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا ۳ گزینه اصلی (پاول، تیلور و یلن) برای تصدی این پست در اختیار دارد و دیروز نیز دونالد ترامپ اعلام کرد که این تصمیم را به زودی خواهد گرفت. در نمودار زیر، روند احتمالی حرکت آتی قیمت جهانی شاخص دلار آمریکا و هدف بعدی آن مشخص شده است.

نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت جهانی شاخص دلار آمریکا