تحلیل و بررسی نقاط روزانه سفارشهای خرید و فروش بازار جفت ارزهای عمده

برای شاخص جهانی ایندکس دلار آمریکا (DXY) که ارزش آن را در برابر پایه سبدی متشکل از ارزهای عمده بازار اندازه گیری می کند و از واحدهای پولی مرجع نسبت به دلار آمریکا در سال ۱۹۷۳ بوجود آمده کماکان پیش بینی می شود قیمت آن در هفته جاری سطح مقاومت ۹۴٫۴۴۱ را لمس کند و اگر این سطح مقاومت شکسته شود با توجه به رشد نرخ بازدهی اوراق قرضه ۱۰ ساله آمریکا به %۲٫۴۵ موجب افزایش بیشتر قیمت آن به سطح مقاومت بعدی ۹۵٫۲۵ می شود.

همانطور که در نمودار تایم فریم روزانه پایین دیده می شود این سطوح مقاومت هر یک به ترتیب بر روی خطوط فیبوناچی ریتریسمنت ۵۰ درصدی و ۶۱٫۸ درصدی از روند نزولی ۹۷٫۸۷۱ (بالاترین سطح ۲۰ ژوئن ۲۰۱۷) به ۹۱٫۰۱۱ (پایین سطح ۸ سپتامبر ۲۰۱۷) قرار دارد و هم اکنون در تلاش برای شکست سطح مقاومت ۹۴٫۰۷ (خط میانگین متحرک ۱۰۰ روزه گذشته) می باشد اما افزایش یورو و پوند در مقابل ین ژاپن هنوز این اجازه را به شاخص دلار آمریکا برای شکست سطح مقاومت ۹۴٫۰۷ نداده است.

فیبوناچی ریتریسمنت ساده ترین و کاربردی ترین ابزار از گروه خطوط فیبوناچی ها می باشد و عموما زمانی که بازار در روندی خاص حرکت می کند در بازه هایی تمایل به بازگشت و تصحیح نسبت به قیمت های قبلی دارد اما پس از مدتی تمایل به ادامه روند غالب پیدا می کند. درصدهای تصحیح بازگشت روند به ترتیب ۲۳٫۶ – ۳۸٫۲ – ۵۰ – ۶۱٫۸ و ۱۰۰ درصدی در چارت پایین مشخص شده اند. نکته دیگر در مورد رسم ابزار فیبوناچی ریتریسمنت این است که همیشه از سمت آغاز روند به انتهای روند ترسیم می شود.

باید توجه داشت واحدهای پولی که در شاخص دلار آمریکا وجود دارند عبارتند از یورو ۵۷.۶٪ ، ین ژاپن ۱۳.۶٪ ، پوند انگلیس ۱۱.۹٪ ، دلار کانادا ۹.۱٪ ، کرون سوئد ۴.۲٪ و فرانک سوئیس ۳.۶٪. امروز مهمترین توجه بازار، اعلام نرخ بهره بانک مرکزی اروپا و کنفرانس خبری آقای ماریو دراقی، رئیس ECB در ساعت ۱۶:۰۰ به وقت تهران است و تحولات و رویدادهای اخیر در بازارهای مالی، وضعیت نشست امروز ECB را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

پیش بینی می شود، بانک مرکزی اروپا، بدون اعمال تغییر در میزان نرخ بهره، رقم فعلی %۰٫۰ را بار دیگر تثبیت نماید و در رابطه با حجم و مدت زمان برنامه خرید اوراق قرضه و سیاست های تسهیل کمّی (QE) تصمیم گیری کند. با توجه به آنکه امروز در سشن آمریکا به غیر از آمار مدعیان اولیه بیمه بیکاری هفتگی (پیش بینی بازار ۲۳۵۰۰۰ ، رقم قبلی ۲۲۲۰۰۰) و کسری تراز تجاری آمریکا در ماه سپتامبر (پیش بینی بازار ۶۳٫۸۰- میلیارد، رقم قبلی ۶۳٫۳۰- میلیارد) اخبار چندانی در تقویم اقتصادی به چشم نمی خورد، انتظار می رود، عمده توجه بازار به جلسه بانک مرکزی اروپا و واکنش های بازار سهام آمریکا باشد.

در چارت پایین شاخص شاخص دلار آمریکا یکی از مهم ترین شاخص های بازار در جهت گیری روند قیمت محسوب می شود بطوری که هر موقع این شاخص همانند پیش بینی این هفته روند صعودی به خود بگیرد، ارزهای سایر کشورها در مقابل دلار آمریکا تضعیف شده و به فروش می روند و هر موقع این شاخص روند نزولی داشته باشد، ارزهای سایر کشورها در مقابل دلار آمریکا قوی تر می شوند و خریداری می شوند. از این رو ارزهای سایر کشورها وابستگی شدید به شاخص جهانی دلار آمریکا دارند.

برای این هفته چنانچه سطوح مقاومت ۹۴٫۰۷ و ۹۴٫۴۴ شکسته شوند زمینه ورود خریداران با حد تارگت ۹۵٫۲۵ را بوجود می آورد و همچنین تاییدی در جهت الگوی سر و شانه وارونه که از سطح ۹۲٫۵۴۸ (پایین ترین سطح ۲ اوت ۲۰۱۷) شکل گرفته است، می باشد و این در حالی است که در حرکت نزولی شکسته شدن سطح حمایت ۹۳٫۶۳۲ منجر به کاهش جزئی و کوتاه قیمت به سطح حمایت بعدی ۹۳٫۰۵۵ می شود که در چارت پایین مشاهده می فرمائید. در نمودار زیر، روند احتمالی حرکت آتی قیمت جهانی شاخص دلار آمریکا و هدف بعدی آن مشخص شده است.

نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت جهانی شاخص دلار آمریکا