تحلیل و بررسی نقاط روزانه سفارشهای خرید و فروش بازار جفت ارزهای عمده

برای شاخص جهانی ایندکس دلار آمریکا (DXY) که ارزش آن را در برابر پایه سبدی متشکل از ارزهای عمده بازار اندازه گیری می کند و از واحدهای پولی مرجع نسبت به دلار آمریکا در سال ۱۹۷۳ بوجود آمده در کوتاه مدت و میان مدت کماکان پیش بینی می شود قیمت آن با توجه به شکست سطح مقاومت ۹۴٫۴۴۱ و صعود نرخ بازدهی اوراق قرضه ۱۰ ساله آمریکا به %۲٫۴۵ به سطح مقاومت بعدی ۹۵٫۲۵ افزایش یابد.

همانطور که در نمودار تایم فریم روزانه پایین دیده می شود این سطوح مقاومت هر یک به ترتیب بر روی خطوط فیبوناچی ریتریسمنت ۵۰ درصدی و ۶۱٫۸ درصدی از روند نزولی ۹۷٫۸۷۱ (بالاترین سطح ۲۰ ژوئن ۲۰۱۷) به ۹۱٫۰۱۱ (پایین سطح ۸ سپتامبر ۲۰۱۷) قرار دارند. اینگونه به نظر می رسد عوامل فاندامنتالی بسیار پر قدرت ظاهر شده اند و واگرایی سیاست های پولی میان بانکهای مرکزی آمریکا و اروپا مشهود است در چنین شرایطی باید دنباله رو بازار بود و دلیلی برای تغییر روند جفت ارز یورو – دلار آمریکا از نزولی به صعودی وجود ندارد و بعد از جلسه دیروز بانک مرکزی اروپا روند کلی یورو همچنان نزولی است و حتی در صورت تقویت، این امواج مقطعی خواهند بود.

فیبوناچی ریتریسمنت ساده ترین و کاربردی ترین ابزار از گروه خطوط فیبوناچی ها می باشد و عموما زمانی که بازار در روندی خاص حرکت می کند در بازه هایی تمایل به بازگشت و تصحیح نسبت به قیمت های قبلی دارد اما پس از مدتی تمایل به ادامه روند غالب پیدا می کند. درصدهای تصحیح بازگشت روند به ترتیب ۲۳٫۶ – ۳۸٫۲ – ۵۰ – ۶۱٫۸ و ۱۰۰ درصدی در چارت پایین مشخص شده اند. نکته دیگر در مورد رسم ابزار فیبوناچی ریتریسمنت این است که همیشه از سمت آغاز روند به انتهای روند ترسیم می شود.

باید توجه داشت واحدهای پولی که در شاخص دلار آمریکا وجود دارند عبارتند از یورو ۵۷.۶٪ ، ین ژاپن ۱۳.۶٪ ، پوند انگلیس ۱۱.۹٪ ، دلار کانادا ۹.۱٪ ، کرون سوئد ۴.۲٪ و فرانک سوئیس ۳.۶٪. ارزش یورو بعد از آنکه دیروز بانک مرکزی اروپا (ECB) برنامه خرید ماهیانه اوراق قرضه خود را برای مدت ۹ ماهه دیگر تا سپتامبر ۲۰۱۸ گسترش داد و به روشنی مشخص گردید که هیچگونه افزایش نرخ بهره اروپا در سال ۲۰۱۸ نیز صورت نمی گیرد، در مقابل دلار آمریکا به پایین ترین نرخهای ۳ ماهه گذشته سقوط کرده است و سیگنال فروش یورو در مقابل دلار آمریکا به سطوح ۱٫۱۶۰۰ و ۱٫۱۵۰۰ صادر کرده است.

در چارت پایین شاخص شاخص دلار آمریکا یکی از مهم ترین شاخص های بازار در جهت گیری روند قیمت محسوب می شود بطوری که هر موقع این شاخص همانند پیش بینی کوتاه مدت و میان مدت روند صعودی به خود بگیرد، ارزهای سایر کشورها در مقابل دلار آمریکا تضعیف شده و به فروش می روند و هر موقع این شاخص روند نزولی داشته باشد، ارزهای سایر کشورها در مقابل دلار آمریکا قوی تر می شوند و خریداری می شوند. از این رو ارزهای سایر کشورها وابستگی شدید به شاخص جهانی دلار آمریکا دارند.

با توجه به نفوذ قیمت جهانی شاخص دلار آمریکا به بالای سطح مقاومت ۹۴٫۴۴ زمینه ورود خریداران با حد تارگت ۹۵٫۲۵ فراهم شده است و تاییدی در جهت الگوی سر و شانه وارونه که از سطح ۹۲٫۵۴۸ (پایین ترین سطح ۲ اوت ۲۰۱۷) شکل گرفته است، می باشد. در نمودار زیر، روند احتمالی حرکت آتی قیمت جهانی شاخص دلار آمریکا و هدف بعدی آن مشخص شده است.

امروز در تقویم اقتصادی آمریکا شاخص مقدماتی تولیدات ناخالص داخلی (GDP) در سه ماهه سوم سال دیده می شود و پیش بینی می شود از رقم قبلی %۳٫۱ به %۲٫۵ تغییر یابد. تولید ناخالص داخلی آمریکا، شاخص کلی سنجش میزان کالاها و خدماتی است که در یک دوره زمانی توسط اقتصاد یک کشور تولید می شود. در واقع، این شاخص، شاهین ترازوی اقتصاد یک کشور محسوب می شود و به زبان ساده، در صورت افزایش میزان تولید ناخالص داخلی، رشد اقتصادی مطلوب بوده و وضعیت کلی مناسب تلقی می شود.

در معاملات بازار، توجه به این شاخص اهمیت ویژه ای دارد، زیرا در صورت افزایش این شاخص، احتمال اینکه بانک مرکزی آمریکا سیکل رشد نرخ بهره بانکی خود را ادامه دهد، بیشتر خواهد شد، در نتیجه این امر به تقویت دلار آمریکا و کاهش اونس طلا خواهد انجامید. شاخص دیگر مرتبط با آن که در ایالات متحده آمریکا بانک فدرال توجه بیشتری را بدان معطوف می کند، شاخص قیمتی تولیدات ناخالص داخلی آمریکا یا GDP Deflator است که میزان تورم را در تمامی فعالیتهای اقتصادی ارزیابی می کند.

این شاخص برای اندازه گیری میزان تفاوت تولید ناخالص داخلی واقعی و اسمی است و از آنجاییکه بر خلاف شاخص CPI سبد مشخصی از کالا و خدمات را در بر نمی گیرد و میزان تورم در مجموعه بزرگتری از اقتصاد را ارایه می کند، می تواند چشم انداز جامعی از وضعیت تورم در کشور را معین نماید. در صورت افزایش این شاخص که نمادی از رشد تورم می باشد، باز هم نشانه ای از احتمال تصمیم بانک فدرال برای ادامه سیکل رشد نرخ بهره بانکی خواهد بود که می تواند انتظارات نرخ بهره ای بانک فدرال را برای افزایش نرخ بهره در ماه دسامبر سال جاری افزایش دهد.

بطوریکه در حال حاضر، براساس معاملات آتی نرخ بهره و ابزار فدواچ CME که نرخ هدف بانک مرکزی آمریکا را براساس قیمت گذاری قرارداد آتی فدفانذ مسیر یابی می کند، در حدود %۹۶٫۷ احتمال آن می رود که نرخ بهره بانک فدرال رزرو آمریکا در جلسه ۱۳ دسامبر ۲۰۱۷ به میزان %۰٫۲۵ دیگر افزایش یابد و از محدوده %۱٫۰۰ – %۱٫۲۵ به محدوده %۱٫۲۵ – %۱٫۵۰ رشد یابد.

نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت جهانی شاخص دلار آمریکا