تحلیل و بررسی نقاط روزانه سفارشهای خرید و فروش بازار جفت ارزهای عمده

برای شاخص جهانی ایندکس دلار آمریکا (DXY) که ارزش آن را در برابر پایه سبدی متشکل از ارزهای عمده بازار اندازه گیری می کند و از واحدهای پولی مرجع نسبت به دلار آمریکا در سال ۱۹۷۳ بوجود آمده کماکان پیش بینی می شود قیمت آن در هفته جاری در نزدیکی سطح ۹۲٫۵۹ مورد حمایت قرار گیرد و بعد از آن به سطح ۹۳٫۵۶۸ افزایش یابد. همانطور که در چارت پایین دیده می شود این سطح حمایت بر روی خط فیبوناچی ریتریسمنت ۶۱٫۸ درصدی از روند افزایشی ۹۱٫۰۱۱ (پایین ترین سطح ۸ سپتامبر ۲۰۱۷) به ۹۵٫۱۴۹ (بالاترین سطح ۷ نوامبر ۲۰۱۷) تشکیل شده است.

در تعریف این اندیکاتور باید گفت فیبوناچی ریتریسمنت ساده ترین و کاربردی ترین ابزار از گروه خطوط فیبوناچی ها می باشد و عموما زمانی که بازار در روندی خاص حرکت می کند در بازه هایی تمایل به بازگشت و تصحیح نسبت به قیمت های قبلی دارد اما پس از مدتی تمایل به ادامه روند غالب پیدا می کند. درصدهای تصحیح بازگشت روند به ترتیب ۲۳٫۶ – ۳۸٫۲ – ۵۰ – ۶۱٫۸ و ۱۰۰ درصدی در چارت پایین مشخص شده اند. نکته دیگر در مورد رسم ابزار فیبوناچی ریتریسمنت این است که همیشه از سمت آغاز روند به انتهای روند ترسیم می شود.

باید توجه داشت واحدهای پولی که در شاخص دلار آمریکا وجود دارند عبارتند از یورو ۵۷.۶٪ ، ین ژاپن ۱۳.۶٪ ، پوند انگلیس ۱۱.۹٪ ، دلار کانادا ۹.۱٪ ، کرون سوئد ۴.۲٪ و فرانک سوئیس ۳.۶٪. این شاخص یکی از مهم ترین شاخص های بازار در جهت گیری روند قیمت محسوب می شود بطوری که هر موقع این شاخص همانند پیش بینی این هفته روند افزایشی به خود بگیرد، ارزهای سایر کشورها در مقابل دلار آمریکا تضعیف شده و فروخته می شوند و هر موقع این شاخص روند کاهشی داشته باشد، ارزهای سایر کشورها در مقابل دلار آمریکا تقویت می شوند و خریداری می شوند. از این رو ارزهای سایر کشورها وابستگی شدید به شاخص جهانی دلار آمریکا دارند.

همانطور که در چارت پایین دیده می شود این سطح حمایت ۹۲٫۵۹ در نزدیکی سطح حمایت دیگری در نرخ ۹۲٫۶۳ یعنی جاییکه خط فیبوناچی ریتریسمنت ۲۳٫۶ درصدی از روند نزولی ۹۷٫۸۷۱ (بالاترین سطح ۲۰ ژوئن ۲۰۱۷) رسم شده است قرار دارد و این دو سطح حمایت به احتمال زیاد در هفته جاری مانع از کاهش بیشتر شاخص جهانی دلار آمریکا خواهند شد و همین امر باعث ادامه حرکت اصلاحی و افزایشی آغاز شده از سطح ۹۲٫۴۹ به سوی سطح ۹۳٫۵۶۸ می شود که در چارت پایین مشاهده می فرمائید.

لازم به ذکر است در حرکت نزولی تنها بسته شدن قیمت در پایین سطح حمایت ۹۲٫۵۹ می تواند سناریوی افزایشی به سطح ۹۳٫۵۶۸ را نقض کند و به کاهش بیشتر قیمت به سطح حمایت بعدی ۹۱٫۹۸۸ منجر شود که این سطح بر روی خط فیبوناچی ریتریسمنت ۷۶٫۴ درصدی تشکیل شده است. در میان مدت نیز در حرکت صعودی چنانچه قیمت شاخص دلار آمریکا به بالای سطوح مقاومت ۹۴٫۰۳ (خط فیبوناچی ریتریسمنت ۲۳٫۶ درصدی از ۱۰۳٫۸۲ به ۹۱٫۰۱) و ۹۴٫۴۶ (خط میانگین متحرک ۳۰ هفته گذشته) افزایش یابد چشم انداز قیمت جهانی دلار آمریکا را به افزایشی تبدیل خواهد کرد.

امروز در تقویم اقتصادی آمریکا به جز آمار مدعیان اولیه بیمه بیکاری هفتگی (پیش بینی بازار ۲۴۰۰۰۰ ، رقم قبلی ۲۳۹۰۰۰) و آمار خالص تعدیل هزینه مصرف شخصی آمریکا (PCE) شاخص اقتصادی خاص دیگری در سشن آمریکا دیده نمی شود اما سرمایه گذاران منتظر رای گیری نهایی سنا در خصوص طرح اصلاحات مالیاتی هستند. نتایج این رای گیری می تواند تاثیر زیادی بر نوسانات بازارهای بین الملل به خصوص قیمت جهانی شاخص دلار آمریکا داشته باشد و جهت حرکت را تا حد زیادی مشخص خواهد کرد. همین یک موتور محرک کافی خواهد بود تا روند حرکت بازار نیز لااقل در کوتاه مدت تحت شعاع قرار گیرد.

نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت جهانی شاخص دلار آمریکا