تحلیل و پیش بینی چشم انداز قیمت جهانی شاخص دلار آمریکا در هفته جاری

برای شاخص جهانی ایندکس دلار آمریکا (DXY) که ارزش آن را در برابر پایه سبدی متشکل از ارزهای عمده بازار اندازه گیری می کند و از واحدهای پولی مرجع نسبت به دلار آمریکا در سال ۱۹۷۳ بوجود آمده پیش بینی می شود قیمت آن در هفته جاری به سطح مقاومت ۹۲٫۶۵۳ افزایش یابد و اگر این سطح مقاومت با قدرت شکسته شود موجب تقویت بیشتر قیمت آن به سطح مقاومت بعدی ۹۳٫۶۶۶ می شود.

براساس آن چیزی که در چارت پایین قیمت شاخص دلار آمریکا دیده می شود این سطوح مقاومت هر یک به ترتیب بر روی خطوط فیبوناچی ریتریسمنت ۱۴٫۶ درصدی و ۲۳٫۶ درصدی از روند نزولی ۱۰۲٫۲۶ (بالاترین سطح ۲ مارس ۲۰۱۷) به ۹۱٫۰۱۱ (پایین ترین سطح ۸ سپتامبر ۲۰۱۷) تشکیل شده اند.

فیبوناچی ریتریسمنت ساده ترین و کاربردی ترین ابزار از گروه خطوط فیبوناچی ها می باشد و عموما زمانی که بازار در روندی خاص حرکت می کند در بازه هایی تمایل به بازگشت و تصحیح نسبت به قیمت های قبلی دارد اما پس از مدتی تمایل به ادامه روند غالب پیدا می کند. درصدهای تصحیح بازگشت روند به ترتیب ۲۳٫۶ – ۳۸٫۲ – ۵۰ – ۶۱٫۸ و ۱۰۰ درصدی در چارت پایین مشخص شده اند. نکته دیگر در مورد رسم ابزار فیبوناچی ریتریسمنت این است که همیشه از سمت آغاز روند به انتهای روند ترسیم می شود.

باید توجه داشت واحدهای پولی که در شاخص دلار آمریکا وجود دارند عبارتند از یورو ۵۷.۶٪ ، ین ژاپن ۱۳.۶٪ ، پوند انگلیس ۱۱.۹٪ ، دلار کانادا ۹.۱٪ ، کرون سوئد ۴.۲٪ و فرانک سوئیس ۳.۶٪. این شاخص یکی از مهم ترین شاخص های بازار در جهت گیری روند قیمت محسوب می شود بطوری که هر موقع این شاخص همانند پیش بینی این هفته روند افزایشی به خود بگیرد، ارزهای سایر کشورها در مقابل دلار آمریکا تضعیف شده و فروخته می شوند و هر موقع این شاخص روند کاهشی داشته باشد، ارزهای سایر کشورها در مقابل دلار آمریکا تقویت می شوند و خریداری می شوند. از این رو ارزهای سایر کشورها وابستگی شدید به شاخص جهانی دلار آمریکا دارند.

از منظر تحلیل تکنیکال چرخه سه موجی قیمت شاخص دلار آمریکا که از سطح ۹۱٫۰۱۱ آغاز گردیده هنوز تکمیل نشده است و موج دوم یعنی موج b به احتمال زیاد در نزدیکی سطح حمایت ۹۱٫۷۹۸ پایان یافته است و از هم اکنون می بایست منتظر از سرگیری افزایش قیمت در موج c باشیم که در این موج می تواند قیمت شاخص دلار آمریکا را تا سطح ۹۵٫۳۰۸ (خط فیبوناچی ریتریسمنت ۳۸٫۲ درصدی) بالا بکشاند.

با این حال در این هفته تارگت واقع بینانه شاخص دلار آمریکا را بهتر است در حدود سطح ۹۳٫۶۶۶ در نظر گرفت و این در حالی است که در حرکت نزولی تنها شکسته شدن سطح حمایت ۹۱٫۷۹۸ و بسته شدن کندل روزانه پایین آن منجر به کاهش کوتاه و جزئی قیمت به سطح ۹۱٫۰۱۱ خواهد شد. این هفته از آمریکا شاخص تورم بهای تولیدکنندگان و مصرف کنندگان اعلام می شوند و اعضای زیادی از مقامات بانک مرکزی آمریکا (ویلیامز، باستیک، روزن گرین، کاشکاری، اوانس، بولارد و دادلی) سخنرانی خواهند داشت.

شاخص بهای مصرف کنندگان آمریکا (CPI) تعیین کننده میانگین تغییر در قیمت در طی یک زمان معین و برای یک سبد مشخص کالاها و خدماتی است که مصرف کننده برای زندگی معمول و روزانه خود از این کالاها و خدمات استفاده می کند. تمامی مولفه های شاخص CPI کلی و جامع بوده و این شاخص برای اندازه گیری و سنجش  نرخ تورم  بکار می رود و شاخص PPI تعیین کننده قیمت در سطح تولید کننده است، قبل از آنکه کالا به دست مصرف کننده برسد.

نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت جهانی شاخص دلار آمریکا