تحلیل چشم انداز روزانه قیمت جهانی اونس طلا

امروز برای قیمت جهانی اونس طلا تحلیل دیروز هنوز معتبر است و پیش بینی می شود قیمت آن در صورت شکست سطح مقاومت ۱۳۲۵ به سوی سطوح مقاومت بعدی ۱۳۳۰ و ۱۳۳۲ افزایش یابد و این حرکت صعودی را تثبیت قیمت در بالای سطوح حمایت ۱۳۱۷ و ۱۳۱۶ در چارت پایین نشان داده است.

همانطور که در چارت دیده می شود سطح مقاومت ۱۳۲۵ بر روی خط فیبوناچی پروجکشن ۶۱٫۸ درصدی از موج نزولی c از سطح ۱۳۶۱ قرار دارد و براساس آن چیزی که در نمودار اونس طلا مشخص است این موج نزولی c در حوالی سطح حمایت ۱۳۰۲ تکمیل شده است.

فیبوناچی پروجکشن ابزاری مانند فیبوناچی اکستنشن می باشد و نقاط بازگشت بیش از ۱۰۰ درصد بازگشت هر موج را نمایش می دهد با این تفاوت که میزان بازگشت تصحیح قیمت در یک موج برای بدست آوردن نقاط بالای ۱۰۰ درصد آن روند اهمیت دارد. در نمودار زیر همانطور که دیده می شود قیمت نسبت به نقاطی که با فلش مشخص شده عکس العمل نشان داده است.

در چارت روزانه نیز بررسی سطوح فیبوناچی ریتریسمنت به افزایش قیمت به سوی سطح ۱۳۳۰ اشاره دارد که این سطح محل برخورد به خط فیبوناچی ریتریسمنت ۱۴٫۶ درصدی می باشد. لازم به ذکر است برای امروز سطح حمایت بر روی ۱۳۱۶ قرار دارد و تنها به شرط شکست و تثبیت کندل دو ساعته پایین آن منجر به کاهش قیمت به سوی سطح ۱۳۱۰ می شود.

فیبوناچی ریتریسمنت ساده ترین و کاربردی ترین ابزار از گروه خطوط فیبوناچی ها می باشد و عموما زمانی که بازار در روندی خاص حرکت می کند در بازه هایی تمایل به بازگشت و تصحیح نسبت به قیمت های قبلی دارد اما پس از مدتی تمایل به ادامه روند غالب پیدا می کند. درصدهای تصحیح بازگشت روند به ترتیب ۲۳٫۶ – ۳۸٫۲ – ۵۰ – ۶۱٫۸ و ۱۰۰ درصدی در چارت پایین مشخص شده اند. نکته دیگر در مورد رسم ابزار فیبوناچی ریتریسمنت این است که همیشه از سمت آغاز روند به انتهای روند ترسیم می شود.

از منظر تحلیل بنیادی هر چند فشارها برای متوقف کردن برنام های دولت ترامپ جهت وضع تعرفه های وارداتی افزایش یافته و نگرانی ها اندکی در این مورد فروکش کرده است که همین امر دیشب باعث عقب نشینی قیمت جهانی اونس طلا به سوی سطح حمایت ۱۳۱۷ شد اما قیمت جهانی طلا همچنان به خاطر ترس از جنگ جهانی تجاری بالای این سطح حمایت تثبیت شده است.

تهدید ترامپ رئیس جمهور آمریکا در خصوص اعمال تعرفه های آلومنیوم و فولاد وارداتی به این کشور همچنان یکی از عوامل تقویت کننده اونس طلا در برگشت ها و عقب نشینی های قیمت است و با توجه به ماهیت غیرقابل پیش بینی احساسات و تمایلات حاکم بر بازار، در کوتاه مدت سرمایه گذاران همچنان به سرمایه گذاری در بازارهای امن و مطمئن نظیر بازار طلا ادامه خواهند داد مگر آنکه از پایین سطح حمایت ۱۳۱۶ با قدرت شکسته شود.

به باور ما هر گونه تشدید جنگ های تجاری باعث کاهش جذابیت دلار آمریکا خواهد شد و تاثیر منفی بر ارزش دارایی های مالی آمریکا نظیر اوراق قرضه و سهام خواهد شد و در مقابل از آنجایی که طلا به عنوان دارایی مطمئن برای سرمایه گذاری محسوب می شود تقاضا برای خرید آن نیز افزایش یافته و موجب رشد قیمت جهانی اونس طلا می شود. پیش بینی می شود دونالد ترامپ در اواخر این هفته یا هفته آینده پیشنهاد خود برای افزایش تعرفه واردات فولاد و آلومنیوم را نهایی کند.

این هفته بازار در انتظار اعلام جلسه بانک مرکزی اروپا (ECB) در روز پنجشنبه و اخبار مهم اقتصادی آمریکا از جمله تعداد اشتغال ماهانه بخش غیر کشاورزی (NFP) است که روز جمعه منتشر خواهد شد. امروز در تقویم اقتصادی آمریکا ساعت ۱۸:۳۰ به وقت تهران تنها شاخص سفارشات کارخانه ای آمریکا برای ماه ژانویه اعلام خواهد شد و پیش بینی می شود از رقم قبلی %۱٫۷ به میزان %۰٫۴- کاهش یابد.

در مجموع باید گفت تصمیم دونالد ترامپ برای اعمال تعرفه های سنگین بر واردات فولاد و آلومینیوم که سبب نگرانی بازار از بروز یک جنگ تجاری میان آمریکا و شرکای تجاری این کشور شده است می تواند به تقویت دارایی های مطمئن و امن نظیر طلا بیانجامد و اگر آمریکا تعرفه‌های تجاری اعمال کند و دیگر کشورها نیز راه آمریکا را برای تلافی تکرار کنند، تاثیر منفی بر ارزش دلار آمریکا خواهد داشت و احتمالا این مساله باعث تقویت قیمت جهانی اونس طلا خواهد شد.

نمودار روند تغییرات تایم فریم ۱ ساعته قیمت جهانی اونس طلا

نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت جهانی اونس طلا