تحلیل چشم انداز روزانه قیمت جهانی اونس طلا

امروز برای قیمت جهانی اونس طلا تحلیل اخیر هنوز معتبر است و پیش بینی می شود قیمت آن همچنان سطح حمایت ۱۲۵۷ را تاچ کند و این حرکت را بررسی امواج الیوت ویو و سطوح فیبوناچی پروجکشن در چارت پایین نشان داده است.

همانطور که در چارت پایین قیمت جهانی اونس طلا دیده می شود این تارگت بر روی خط فیبوناچی پروجکشن ۶۱٫۸ درصدی از موج نزولی C از سطح ۱۳۰۹ تشکیل شده است و در میان مدت در این موج قادر است خود را تا سطوح ۱۲۲۵ و ۱۱۷۴ پایین بکشاند.

الگوی سقف دو قلو در حوالی سطح ۱۳۶۵ نیز اشاره به تارگت نزولی ۱۲۴۵ دارد و بررسی حرکات نزولی قیمت از سطح ۱۳۰۹ نشان می دهد که این حرکت نزولی توسط یکی سری از خطوط فیبوناچی پروجکشن از موج کوچک نزولی c تحت کنترل است.

این موج از سطح ۱۲۸۴ شروع شده است و با سطح مقاومت ۱۲۷۱ (خط فیبوناچی پروجکشن ۳۸٫۲ درصدی) و سطح حمایت ۱۲۶۲ (خط فیبوناچی پروجکشن ۶۱٫۸ درصدی) مواجه است و حرکت اصلاحی فعلی که در برخورد به سطح حمایت ۱۲۶۲ اتفاق افتاده است به نظر می رسد که در حوالی همان سطح مقاومت ۱۲۷۱ پتانسیل خود را از دست داده است.

این احتمال قویا وجود دارد که این حرکت اصلاحی که از سطح ۱۲۶۱ آغاز شده است در حوالی سطح مقاومت ۱۲۷۱ پایان یابد. لازم به ذکر است در حرکت صعودی تنها به شرط تثبیت کندل دو ساعته بالای سطح مقاومت ۱۲۷۱ موجب افزایش به سوی سطوح مقاومت بعدی ۱۲۷۵ و ۱۲۷۹ می شود.

همانطور که پیشتر بدان اشاره شد قیمت جهانی اونس طلا در نزدیکی پایین‌ترین نرخهای ۶ ماه گذشته قرار دارد و  این احتمال وجود دارد که قیمت آن پایین ‌تر رفته و به‌ سمت نرخهای پایین تر ۱۲۵۷ حرکت کند.

علیرغم اختلافات تجاری بین آمریکا و اتحادیه اروپا که اندکی موجب تقویت قیمت جهانی اونس طلا گردید اما بازیگران اصلی بازار چندان تمایلی به تثبیت قیمت بالای سطح مقاومت ۱۲۷۱ ندارند و شاید این جمله پاسخی به سوال این روزهای باشد که چرا با وجود تشدید تنش های تجاری میان آمریکا و چین و اختلافات بین آمریکا و اتحادیه اروپا، قیمت جهانی اونس طلا همچنان در سطوح پایین قیمت شش ماهه گذشته خود قرار دارد و حرکت افزایشی خود را به بالای سطح مقاومت ۱۲۷۱ آغاز نمی کند؟

باید توجه داشت قیمت جهانی اونس طلا معمولا در شرایط ابهامات سیاسی و اقتصادی که تقاضا برای این فلز ارزشمند به عنوان دارایی مطمئن تقویت می‌شود، افزایش پیدا می‌کند، اما در شرایط فعلی طلا سهم خود به عنوان یک دارایی مطمئن را ایفا نمی ‌کند و بیشتر دلار آمریکا و ین ژاپن و حتی اوراق خزانه آمریکا هستند که در زمان تشدید تنش های تجاری میان آمریکا و چین چنین وجهه ‌ای پیدا کرده اند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه نیز تهدید کرد که با وضع تعرفه ۲۰ درصدی بر واردات تمام خودروهای مونتاژ شده در اتحادیه اروپا به آمریکا جنگ تجاری با اروپا را تشدید خواهد کرد و از سوی دیگر یک مقام ارشد کمیسیون اتحادیه اروپا اعلام کرد اتحادیه اروپا به هر اقدام آمریکا مبنی بر افزایش تعرفه واردات خودرو از این اتحادیه پاسخ خواهد داد.

موجودی ذخایر طلا صندوق جهانی اسپایدر نیز به ۸۲۴٫۶۳۴ تن کاهش یافته است و براساس آنچه که مشخص شد معمولا میزان موجودی صندوق جهانی اسپایدر و عملکرد مدیران عملیاتی این صندوق رابطۀ بسیار زیادی با قیمت جهانی اونس طلا دارد.

سخنان هفته گذشته جرومی پاول رئیس بانک فدرال در خصوص چشم انداز افزایش نرخ بهره نیز راه را برای ادامه سیر نزولی اونس طلا هموارتر کرده است و از سوی دیگر شاخص جهانی دلار آمریکا (DXY) هر چند کمی کاهش یافته است اما همچنان در نزدیکی بالاترین نرخهای ۱۱ ماهه گذشته قرار دارد و امکان سقوط اونس طلا به نرخهای پایین ۱۲۵۷ نیز قوت بیشتری خواهد گرفت.

در این صورت، امکان تضعیف قیمت جهانی اونس طلا چندان بعید نخواهد بود، مضافاً اینکه ممکن است با توجه به صحبت های اخیر جرومی پاول بازار تقویت چشم انداز نرخ بهره بانک فدرال را نیز در نظر بگیرد و فروشندگان طلا نیز از این شرایط به نفع خود بهره خواهند گرفت.

از آنجایی که اونس طلا به دلار آمریکا قیمت گذاری می شود افزایش ارزش دلار آمریکا سبب می شود تا طلا برای خریداران با دیگر ارزهای بین المللی به نظر گرانتر برسد و در نتیجه تقاضا پایین آمده و قیمت اونس طلا را نیز کاهش می دهد. بطور کل فلزاتی که به دلار آمریکا قیمت گذاری می شوند با ارزش این ارز نسبت عکس دارند که مشهود ترین آنها طلاست.

امروز خبر خاصی در تقویم اقتصادی آمریکا به جز فروش خانه های جدید آمریکا دیده نمی شود، بار دیگر توجه اصلی معامله گران به تحولات شاخص جهانی دلار آمریکا و اخبار منتشره در خصوص افزایش نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا خواهد بود.

در تقویم اقتصادی این هفته از آمریکا شاخص ضریب اطمینان مصرف کنندگان آمریکا ، سفارشات کالاهای بادوام آمریکا ، شاخص تولیدات ناخالص داخلی نهایی آمریکا ، شاخص تعدیل خالص هزینه مصرف شخصی آمریکا (PCE) ، شاخص مصارف و درآمدهای شخصی و شاخص بازبینی تمایلات مصرف کنندگان دانشگاه میشیگان آمریکا اعلام می شوند.

نمودار روند تغییرات تایم فریم ۱ ساعته قیمت جهانی اونس طلا

نمودار روند تغییرات تایم فریم ۱ ساعته قیمت جهانی اونس طلا