تحلیل چشم انداز روزانه قیمت جهانی اونس طلا

امروز برای قیمت جهانی اونس طلا تحلیل دیروز هنوز معتبر است و پیش بینی می شود قیمت آن همچنان مدتی را بین منطقه ۱۲۰۶ و ۱۲۱۹ در نوسان باشد و بعد از شکست یکی از سطوح فوق جهت قیمت آن مشخص گردد. از این رو امروز باید منتظر شکسته شدن یکی از این دو سطح شد تا جهت حرکت بازار مشخص شود .شروع حرکات بازار می تواند قیمت را به یکی از دو سوی این روند هدایت کند و انتظار می رود، تا زمانی که حرکتی را برای شروع یک روند صعودی یا نزولی آغاز نکند، قیمت در نوسانات خنثی قرار داشته باشد.

همانطور که در نمودار پایین دیده می شود این سطوح خنثی هر یک به ترتیب بر روی خطوط فیبوناچی پروجکشن ۱۲۳٫۶ درصدی و ۱۰۷ درصدی از موج نزولی C از سطح ۱۳۰۹ قرار دارند. این موج قادر است قیمت جهانی اونس طلا را تا حدود سطوح ۱۱۹۳ و ۱۱۷۴ پایین بکشاند. با این حال این موج از مومنتوم ضعیفی برخوردار است و بعید است به این زودی به تارگت های اشاره شده دست یابد و واگرایی افزایشی در اندیکاتور یک ساعته مک دی (MACD) نشان می دهد که فروشندگان در این موج C خسته شده اند.

این درجا زدن قیمت در بالای سطح حمایت ۱۲۰۶ بیشتر شبیه به آن است که قیمت خود را برای حرکت اصلاحی قوی آماده می کند تا نزول شارپی و این واگرایی افزایشی در اندیکاتور روزانه RSI بیانگر حرکت اصلاحی است. بنابراین برای امروز در حرکت صعودی چنانچه سطح مقاومت ۱۲۱۹ با قدرت شکسته شود و کندل دو ساعته بالای آن بسته شود باعث تقویت قیمت به سطح مقاومت بعدی ۱۲۳۷ می شود و این در حالی است که در حرکت نزولی چنانچه سطح حمایت ۱۲۰۶ با قدرت شکسته شود و کندل دو ساعته پایین آن بسته شود موجب کاهش به سوی سطح ۱۱۹۳ می شود.

امروز ارزش دلار آمریکا در برابر ین ژاپن به پایین ترین سطح ۲ هفته گذشته کاهش یافته است و به همین دلیل قیمت جهانی اونس طلا دوباره از نزدیکی سطح حمایت ۱۲۰۶ مقداری با افزایش روبرو شده است اما هنوز در منطقه خنثی ۱۲۰۶ و ۱۲۱۹ در نوسان است. باید توجه داشت احتمال افزایش بیشتر نرخ بهره در آمریکا موجب تقویت بیشتر ارزش دلار آمریکا و محدود شدن هر گونه افزایش قیمت جهانی اونس طلا خواهد شد.

این مساله نکات مهمی دارد که با توجه به اینکه در هفته ای بسر می بریم که اخبار چندان مهمی را انتظار نداریم (به غیر از شاخص های تورم تولیدکنندگان و مصرف کنندگان آخر هفته از ایالات متحده آمریکا) اهمیت آن بیشتر نیز می شود چون معمولا در این روزها بازار متاثر از اخبار روزهای قبل خواهد به عبارتی به هضم آنها مشغول می شود.

در سایر تحولات آمار موجودی ذخایر طلا صندوق جهانی اسپایدر به ۷۸۶٫۰۷۶ تن کاهش یافت و براساس آنچه که مشخص شد معمولا میزان موجودی صندوق جهانی اسپایدر و عملکرد مدیران عملیاتی این صندوق رابطۀ بسیار زیادی با قیمت جهانی اونس طلا دارد. مسئله دیگری که باید راجع به آن بحث شود سیال بودن اهمیت شاخص های اقتصادی در این روزها است. بسیاری از معامله گران گمان می کنند که دانش فاندامنتال در بازار صرفا تعقیب شاخصهای اقتصادی است ، اما این دید ، نگاه درستی به بازار نیست.

هنگامی این شاخصها دارای اهمیت هستند که بازار به آنها توجه داشته باشد و در شرایطی که ذهن عموم معامله گران به مسائل دیگر معطوف است نمی توان انتظار زیادی از این شاخصها لااقل در کوتاه مدت داشت. بنابراین هر چند هنوز روند قیمت جهانی اونس طلا را نزولی می دانیم و احتمال شکست سطوح حمایت ۱۲۰۶ و ۱۲۰۴ وجود دارد اما ممکن است بازار برای عبور از این محدوده حمایتی مجبور به اندکی عقب نشینی و سپس وارد آوردن ضربه نهایی شود. از آنجاییکه امروز به جز آمار قیمت تولیدکنندگان آمریکا (PPI) اخبار خاصی در تقویم اقتصادی روز آمریکا دیده نمی شود، قیمت جهانی اونس طلا به روند خنثی خود بین سطوح ۱۲۰۶ و ۱۲۱۹ ادامه خواهد داد.

شاخص بهای مصرف کنندگان آمریکا (CPI) که فردا برای ماه جولای اعلام می شود تعیین کننده میانگین تغییر در قیمت در طی یک زمان معین و برای یک سبد مشخص کالاها و خدماتی است که مصرف کننده برای زندگی معمول و روزانه خود از این کالاها و خدمات استفاده می کند. تمامی مولفه های شاخص CPI کلی و جامع بوده و این شاخص برای اندازه گیری و سنجش نرخ تورم  بکار می رود و شاخص PPI که امروز ساعت ۱۷:۰۰ به وقت تهران برای ماه جولای اعلام می شود تعیین کننده قیمت در سطح تولید کننده است، قبل از آنکه کالا به دست مصرف کننده برسد و پیش بینی می شود ماهیانه %۰٫۲ و سالیانه %۳٫۴ افزایش یابند. برای شاخص خالص قیمت تولیدکنندگان آمریکا نیز پیش بینی می شود ماهیانه %۰٫۲ و سالیانه %۲٫۸ رشد داشته باشند.

نمودار روند تغییرات تایم فریم ۱ ساعته قیمت جهانی اونس طلا

نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت جهانی اونس طلا