تحلیل چشم انداز روزانه قیمت جهانی اونس طلا
امروز برای قیمت جهانی اونس طلا پیش بینی می شود قیمت آن با سطح مقاومت ۱۲۳۸ مواجه شود و به همین خاطر احتمالا برای مدتی پایین این سطح در نوسان خواهد بود یا اینکه به سوی سطح حمایت ۱۲۱۷ اصلاح خواهد کرد.
همانطور که در چارت پایین دیده می شود این سطح مقاومت بر روی خط فیبوناچی ریتریسمنت ۳۸٫۲ درصدی از روند نزولی ۱۳۶۵ به ۱۱۵۹ قرار دارد و این سطح مقاومت در نزدیکی مقاومت دیگر ۱۲۳۴ (خط فیبوناچی ریتریسمنت ۵۰ درصدی از روند نزولی ۱۳۰۹ به ۱۱۵۹) قرار دارد که این منطقه را تبدیل به مقاومت مهمی کرده اند.
فیبوناچی ریتریسمنت ساده ترین و کاربردی ترین ابزار از گروه خطوط فیبوناچی ها می باشد و عموما زمانی که بازار در روندی خاص حرکت می کند در بازه هایی تمایل به بازگشت و تصحیح نسبت به قیمت های قبلی دارد اما پس از مدتی تمایل به ادامه روند غالب پیدا می کند. درصدهای تصحیح بازگشت روند به ترتیب ۷٫۰۰ – ۱۴٫۶ – ۲۳٫۶ – ۳۸٫۲ – ۵۰ – ۶۱٫۸ – ۷۶٫۴ – ۸۶٫۴ و ۱۰۰ درصدی در چارت پایین مشخص شده اند. نکته دیگر در مورد رسم ابزار فیبوناچی ریتریسمنت این است که همیشه از سمت آغاز روند به انتهای روند ترسیم می شود.
از نمایی بالاتر اگر به قیمت جهانی اونس طلا نگاه کنیم می بینیم که سطح رزیستنس ۱۲۳۸ مقاومت بسیار مهمی برای طلا محسوب می شود و در مجموع چند بار سه مرتبه به این سطح حمله شده که هر بار در تثبیت کندل روزانه بالای آن نا فرجام بوده است که این امر نشاندهنده قدرت این سطح مقاومت می باشد.
از این رو تا زمانیکه قیمت جهانی اونس طلا پایین سطح مقاومت ۱۲۳۸ تثبیت شده است امکان شروع روند نزولی برای طلا به سوی سطح ۱۲۱۷ چندان بعید نیست اما اگر به هر دلیل موفق به تثبیت کندل روزانه یا حداقل چهار ساعته بالای این سطح مقاومت شود تارگت های بعدی ۱۲۵۲ و ۱۲۶۲ خواهند بود.
در شرایطی که روز جمعه خبر مهم رشد تولیدات ناخالص داخلی آمریکا (GDP) در سه ماهه سوم سال ۲۰۱۸ را داشتیم قیمت جهانی اونس طلا ابتدا تا سطح ۱۲۴۳ تقویت شد اما پس از برخورد به این منطقه مقاومت ۱۲۳۸ و عدم توانایی قیمت در تثبیت کندل چهار ساعته یا روزانه بالای آن سودهای بدست آورده را از دست داد بطوریکه عملا روز را آنجایی به پایان برد که آغاز کرده بود.
این منطقه مقاومت تا پیش از گزارش نرخ رشد اقتصادی آمریکا در حکم مقاومت نیرومند برای طلا محسوب می شد و هم اکنون نیز تبدیل به مقاومت شده است که رفتار اخیر بازار موئد این نظریه است. رفتار هفته گذشته اونس طلا در برخورد به این سطح مقاومت ۱۲۳۸ یک مثال کلاسیک از تیزهوشی بازار بود.
قبلا نیز به این مسئله پرداخیتم که ذات بازار به گونه ای طراحی شده که همواره قدمی جلوتر از بازیگران خود بر می دارد و به عبارتی مرتبه وجودی این موجود چند پله بالاتر از معامله گران است. در حال حاضر از ۱۲ اکتبر ۲۰۱۸ اونس طلا در محدوده مابین ۱۲۱۵ و ۱۲۴۳ در نوسان است که این دامنه برای چند هفته دامنه ای محدود محسوب می شود و می توان اینگونه نتیجه گیری کرد که بازار برای مدتی نسبتا قابل توجه در فضای بدون ترند (Consolidation) قرار گرفته است.
اگر به تایم فریم روزانه این زوج ارز نگاه دقیق تری بیاندازیم این نکته آشکار است که چنین رفتاری به ندرت مشاهده شده و هر بار نیز که چنین امری رخ داده است بعد از آن برای مدت طولانی شاهد رفتار جهت دار بازار بوده ایم. بنابراین به نظر می رسد که قیمت جهانی اونس طلا در آستانه تغییر فاز قرار دارد و زمان ان نیز اگرچه هنوز مشخص نیست اما احتمالا بسیار دور هم نخواهد بود. شکست محدوده ۱۲۳۸ از بالا و یا ۱۲۱۷ از پایین پایان فاز فعلی و ورود به فاز جدید است.
این هفته ادامه ی حرکت قیمت جهانی اونس طلا در گرو اعلام آمار اشتغال ماهیانه بخش غیر کشاورزی آمریکا است که قرار است روز جمعه اعلام شود و پیش بینی می شود نرخ رشد آمار اشتغال بخش غیر کشاورزی از رقم قبلی ۱۳۴۰۰۰ به ۱۹۱۰۰۰ تغییر یابد. باید منتظر ماند و حرکت بازار را دنبال کرد. مطابق همیشه، اولین جمعه هر ماه میلادی، نرخ بیکاری و تعداد اشتغال ایجاد شده (جز در بخش کشاورزی) برای ماه قبل اعلام می شود و از آنجاییکه این امر رابطه مستقیمی با رشد اقتصادی ایالات متحده داشته، همواره یکی از تاثیرگذارترین و مهمترین اخبار بازار جهانی اونس طلا بشمار می رود.
نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت جهانی اونس طلا