تحلیل چشم انداز روزانه قیمت جهانی اونس طلا

امروز برای قیمت جهانی اونس طلا تحلیل دیروز هنوز معتبر است و سیگنال خرید صادر شده است و پیش بینی می شود قیمت آن تا قبل از خبر امشب به سطوح ۱۲۵۲ و ۱۲۵۷ (خطوط فیبوناچی پروجکشن ۱۲۳٫۶ درصدی و ۱۳۸٫۲ درصدی) افزایش یابد و این حرکت صعودی را بررسی امواج الیوت ویو و سطوح فیبوناچی پروجکشن نشان داده است.

براساس آن چیزی که در چارت پایین دیده می شود قیمت جهانی اونس طلا در موج ۵ یعنی پنجمین موج از چرخه پنج موجی از سطح ۱۱۹۵ در حرکت است و بررسی سطوح فیبوناچی پروجکشن به هدف افزایشی ۱۲۶۵ اشاره دارد که این سطح بر روی خط فیبوناچی پروجکشن ۱۶۱٫۸ درصدی از موج افزایشی ۱۲۱۰ دیده می شود. سقف کانال افزایشی نیز به همین تارگت اشاره دارد.

با این حال بهتر است برای امروز تا قبل از خبر نرخ بهره و بیانیه بانک مرکزی آمریکا هدف افزایشی واقع بینانه قیمت جهانی اونس طلا را در سطوح ۱۲۵۲ و ۱۲۵۷ در نظر گرفت. فیبوناچی پروجکشن ابزاری مانند فیبوناچی اکستنشن می باشد و نقاط بازگشت بیش از ۱۰۰ درصد بازگشت هر موج را نمایش می دهد با این تفاوت که میزان بازگشت تصحیح قیمت در یک موج برای بدست آوردن نقاط بالای ۱۰۰ درصد آن روند اهمیت دارد.

در نمودار زیر همانطور که دیده می شود قیمت جهانی اونس طلا نسبت به نقاطی که با فلش مشخص شده عکس العمل نشان داده است. در چارت روزانه قیمت جهانی اونس طلا حرکت افزایشی اخیر تاییدی در جهت شکسته شدن کامل سطح مقاومت قبلی ۱۲۳۸ است که این سطح بر روی خط فیبوناچی پروجکشن ۱۴٫۶ درصدی از موج نزولی C از سطح ۱۳۶۶ تشکیل شده بود و هم اکنون با توجه به شکست آن در میان مدت راه برای صعود بیشتر قیمت آن به سطح مقاومت بعدی ۱۳۰۴ فراهم شده است که برای تحقق این تارگت لازم است از سطح مقاومت ۱۲۶۶ (مماس با خط روند پایینی الگوی پرچم) عبور کند.

امشب سرمایه گذاران بازار منتظر سرنخ هایی از روند افزایش نرخ بهره در آمریکا در پایان نشست بانک فدرال رزرو آمریکا برای سال آینده میلادی هستند و تا کنون کاهش ارزش دلار آمریکا در مقابل ارزهای اصلی بازار موجب شده تا قیمت جهانی اونس طلا به بالاترین نرخهای ۵ ماه گذشته افزایش یابد.

معامله گران بر روی نشست امشب سیاست گذاران بانک فدرال رزرو متمرکز شده اند تا سرنخ هایی از رویکرد جدید بانک مرکزی آمریکا در زمینه سیاست های پولی در سال آینده را به دست بیاورند.

مطابق همیشه، ارزیابی بانک فدرال از چشم انداز اقتصادی ایالات متحده در سال جدید ۲۰۱۹ مورد توجه شدید بازار خواهد بود. برای امشب بسته به اینکه نرخ بهره بانک فدرال در چه عددی اعلام شود و مخصوصا مقامات ابن نهاد چه موضعی بگیرند سرنوشت قیمت جهانی اونس طلا برای روزهای آینده مشخص خواهد شد.

پیش بینی می شود که بازارها نوسان چندانی نداشته باشند و نکته ی دیگر آنکه احتمال افزایش نرخ بهره در جلسه امشب قبلا تاثیر خود را بر بازار گذاشته است اما چیزی که برای بازار بسیار با اهمیّت است نظر بانک مرکزی آمریکا در مورد سیاست پولی سال ۲۰۱۹ است.

آنچه برای امشب قویاً انتظار می رود، افزایش مجدد ۲۵ واحدی نرخ بهره بانکی آمریکا و تغییر آن از رقم قبلی %۲٫۲۵ به رقم %۲٫۵۰ است. باید توجه داشت از آنجایی که اونس طلا به دلار آمریکا قیمت گذاری می شود کاهش ارزش دلار آمریکا سبب می شود تا طلا برای خریداران با دیگر ارزهای بین المللی به نظر ارزان تر برسد و در نتیجه تقاضا بالا آمده و قیمت اونس طلا را نیز افزایش می دهد. در واقع سقوط اخیر شاخص سهام صنعتی داوجونز آمریکا به زیر ۲۴۰۰۰ واحد در واکنش به نگرانی ها از رشد نرخ بهره بانک فدرال و تبعات آن بر اقتصاد این کشور موجب افزایش تقاضا برای سرمایه گذاری در بازار جهانی اونس طلا شده است.

امروز در آستانه اعلام تصمیم بانک مرکزی آمریکا (FOMC) سرمایه گذاران با احتیاط بیشتری اقدام به انجام معاملات می کنند و موضوعی که بازار بدقت به آن توجه خواهد داشت اینکه در بیانیه بانک فدرال وضعیت آتی سیاستهای پولی چگونه ترسیم خواهد شد؟

بطور کلی، اگر بیانیه بانک فدرال با لحن ملایم به کاهش سیکل افزایش نرخ بهره از سه مرحله به دو مرحله در سال آینده اشاره کند به احتمال زیاد این امر به نفع اونس طلا بوده و به تقویت قیمت آن به نرخهای بالای ۱۲۵۲ و ۱۲۵۷ خواهد انجامید. انتظار می رود بانک فدرال رزرو آمریکا امروز در ساعت ۲۲:۳۰ به وقت تهران برای چهارمین بار نرخ بهره را افزایش دهد، اما افت شاخص ها در بازارهای بورس سهام و کند شدن رشد اقتصاد جهانی احتمالا موجب خواهد شد تا بانک مرکزی آمریکا روند افزایش نرخ بهره را در سال ۲۰۱۹ کند کند.

بنابراین اگر لحن امشب بانک فدرال رزرو در مورد ادامه افزایش نرخ بهره منفعلانه باشد، ممکن است قیمت جهانی اونس طلا در بالای سطح ۱۲۵۲ تثبیت شود و در صورت عبور قیمت از این نرخ ممکن است تا ۱۲۵۷ و ۱۲۶۵ افزایش یابد. به هر حال باید تا خبر امشب منتظر ماند و حرکت بازار را دنبال کرد.

امشب در آستانه اعلام نرخ بهره جدید ایالات متحده آمریکا که بیانیه آن ساعت ۲۲:۳۰ به وقت تهران  منتشر خواهد شد،  نگاهی کوتاه به ساختار تشکیلاتی بانک فدرال ایالات متحده و کمیته سیاستگذاری آن خواهیم داشت.

وظیفه اصلی تمام بانکهای مرکزی در جهان، مدیریت سیستم پولی کشور می باشد و در هر کشوری ساختارهای مدیریت پول متفاوت است و با یکدیگر فرق می کند اما هدف تمامی بانکهای مرکزی جهان ، ثبات قیمت ها ، رشد اقتصادی و اشتغال کامل کشور می باشد. در آمریکا، این امر بر عهده بانک فدرال رزرو (Federal Reserve) است. سیستم تشکیلاتی این بانک بدین صورت است که از ۱۲ بانک فدرال منطقه ای، یک هیئت مدیره، یک شورای مشورتی و یک کمیته با نام کمیته بازار آزاد یا FOMC که بیشتر با نقش تعیین نرخ بهره وجوه بانکی شناخته می شود، تشکیل شده است.

هر یک از این ۱۲ بانک فدرال منطقه ای، خدمات مربوط به امور بانکی منطقه خود را  طبق مصوبات شورای مدیران آن بانک تایید شده ، انجام می دهد. هئیت مدیره بانک فدرال، شامل ۷ عضو است که توسط رئیس جمهور آمریکا و با تایید سنای آمریکا به مدت ۱۴ سال تعیین می شوند و  به این ترتیب که هر دو سال و در ژانویه یکی از این اعضاء که دوره‌اش به پایان رسیده‌است جای خود را به کسی می‌دهد که به پیشنهاد رئیس‌جمهور و تأیید سنا انتخاب می‌شود. رئیس جمهور از میان این ۷ نفر یک نفر را به عنوان رئیس فدرال رزرو و یک نفر را به عنوان نایب رئیس برای یک دوره چهار ساله انتخاب می‌کند. هیئت مدیره فدرال رزرو، رئیس و نایب رئیس هر یک از مناطق ۱۲-گانه را انتخاب می‌کنند.

وظیفه تعیین مقررات برای تنظیم فعالیت بانکهای بین المللی در ایالات متحده و بانکهای آمریکا درخارج از کشور، تعیین حد نصابهای قانونی درباره سهام خریداری شده ، تعیین چارچوب ذخایر قانونی برای موسسات و شرکتهای سپرده پذیر و .. را برعهده دارد همچنین انتصابات اداری مربوط به هریک از ۱۲ بانک منطقه ای نیز از اختیارات آن بشمار می رود مضافاً اینکه دارای حق وتو نیز می باشد.

FOMC یا کمیته فدرال بازار آزاد، در سال ۱۹۳۵ تشکیل شد و شامل ۷ عضو از اعضای هئیت مدیره، و ۵ نفر از روسای ۱۲ بانک فدرال منطقه ای است. بدین دلیل به آن کمیته بازار آزاد گفته می شود که عملیات بازار  باز را اجرا می کند ( مثل خرید و فروش اوراق بهادار دولتی). همچنین این کمیته یک نهاد سیاستگذار است که مهمترین اقدام آن، تعیین نرخ بهره بانکی ایالات متحده است. این کمیته در سال ۸ سال تشکیل جلسه می دهد و این جلسات توسط روسای بانکهای فدرال ترتیب داده می شود. هم‌ اکنون ریاست بانک فدرال رزرو را جرومی پاول بر عهده دارد.

نمودار روند تغییرات تایم فریم ۱ ساعته قیمت جهانی اونس طلا

نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت جهانی اونس طلا