تحلیل چشم انداز روزانه قیمت نفت خام و برنت دریای شمال
امروز برای قیمت نفت خام سبک آمریکا (CLG9) تحلیل دیروز هنوز معتبر است و پیش بینی می شود قیمت آن چنانچه به همین صورت در بالای سطوح حمایت ۴۸٫۳۸ و ۴۶٫۸۷ دلار در هر بشکه تثبیت شود دوباره به سوی سطوح مقاومت ۴۹٫۳۱ و ۵۰٫۰۷ افزایش یابد و این حرکت را بررسی سطوح فیبوناچی پروجکشن و امواج الیوت ویو در چارت پایین به وضوح نشان داده است.
براساس آن چیزی که در چارت تایم فریم یک ساعته نفت خام سبک آمریکا دیده می شود این سطوح ۴۸٫۳۸ و ۴۶٫۸۷ بر روی خطوط فیبوناچی پروجکشن ۳۷۶٫۴ درصدی و ۴۰۰ درصدی از روند نزولی ۷۲٫۴۳ قرار گرفته اند و همچنین سطح ۴۵٫۴۷ در چارت روزانه دیده می شود که این سطح فعلا به عنوان حمایت عمل کرده است و از این رو با توجه به تثبیت قیمت در بالای سطح ۴۸٫۳۸ احتمال حرکت افزایشی قیمت به سوی سطوح ۴۹٫۳۱ و ۵۰٫۰۷ بیشتر است.
فیبوناچی پروجکشن ابزاری مانند فیبوناچی اکستنشن می باشد و نقاط بازگشت بیش از ۱۰۰ درصد بازگشت هر موج را نمایش می دهد با این تفاوت که میزان بازگشت تصحیح قیمت در یک موج برای بدست آوردن نقاط بالای ۱۰۰ درصد آن روند اهمیت دارد. در نمودار زیر همانطور که دیده می شود قیمت نفت خام سبک آمریکا نسبت به نقاطی که با فلش مشخص شده عکس العمل نشان داده است.
از آنجایی که قیمت نفت خام سبک آمریکا بالای سطح حمایت ۴۵٫۴۷ (خط فیبوناچی ریتریسسمنت ۶۱٫۸ درصدی از روند صعودی ۲۶٫۰۵ به ۷۶٫۹۰) در چارت روزانه تثبیت شده شده است برای معاملات امروز چشم انداز حرکت به صعودی تبدیل شده است و در این مسیر، هدف رسیدن قیمت آن به نرخ های ۴۹٫۳۱ و ۵۰٫۰۷ است.
از منظر تحلیل بنیادی پس از آنکه دولت چین اعلام کرد برای یافتن راه حل هایی جهت حل اختلافات تجاری با آمریکا مذاکراتی را با دولت ترامپ رئیس جمهور آمریکا در سطح معاونان انجام می دهد، تقاضا برای خرید نفت بیشتر شده است. در واقع بدنبال خوش بینی ها نسبت به احتمال حل اختلافات تجاری میان آمریکا و چین، قیمت نفت با افزایش روبرو شده است و از سوی دیگر کاهش عرضه نفت توسط تولید کنندگان عمده نیز در رشد قیمت نفت موثر بوده است.
فیبوناچی ریتریسمنت ساده ترین و کاربردی ترین ابزار از گروه خطوط فیبوناچی ها می باشد و عموما زمانی که بازار در روندی خاص حرکت می کند در بازه هایی تمایل به بازگشت و تصحیح نسبت به قیمت های قبلی دارد اما پس از مدتی تمایل به ادامه روند غالب پیدا می کند.
درصدهای تصحیح بازگشت روند به ترتیب ۷٫۰۰ – ۱۴٫۶ – ۲۳٫۶ – ۳۸٫۲ – ۵۰ – ۶۱٫۸ – ۷۶٫۴ – ۸۶٫۴ و ۱۰۰ درصدی در چارت پایین مشخص شده اند. نکته دیگر در مورد رسم ابزار فیبوناچی ریتریسمنت این است که همیشه از سمت آغاز روند به انتهای روند ترسیم می شود.
با توجه به این شرایط، امروز برای قیمت نفت خام سبک آمریکا تا زمانیکه قیمت آن بالای سطوح حمایت ۴۸٫۳۸ و ۴۶٫۸۷ تثبیت شده است پیش بینی حرکت افزایشی به سوی سطوح ۴۹٫۳۱ و ۵۰٫۰۷ را داریم مگر آنکه از پایین سطح حمایت ۴۸٫۳۸ و مخصوصا سطح حمایت ۴۶٫۸۷ با قدرت شکسته شود و کندل دو ساعته پایین این سطوح بسته شود تا منجر به فرود مجدد قیمت آن در چارت یک ساعته به سوی سطوح ۴۵٫۹۴ و ۴۴٫۴۳ شود. در نمودار پایین، روند احتمالی حرکت آتی قیمت نفت خام سبک آمریکا و هدف های بعدی به وضوح مشخص شده اند.
در چارت بعدی امروز برای قیمت نفت برنت دریای شمال بازار لندن (BRH9) پیش بینی می شود قیمت آن به ترتیب به سطوح ۵۸٫۲۱ و ۵۹٫۳۱ افزایش یابد و این حرکت صعودی را تثبیت قیمت در بالای سطوح حمایت ۵۷٫۵۴ و ۵۶٫۴۴ نشان داده است.
همانطور که در چارت پایین نفت برنت دریای شمال دیده می شود سطوح ۵۷٫۵۴ و ۵۶٫۴۴ هر یک به ترتیب بر روی خطوط فیبوناچی پروجکشن ۳۲۳٫۶ درصدی و ۳۳۸٫۲ درصدی از روند نزولی ۸۱٫۸۴ قرار گرفته اند. از نظر تحلیل تکنیکال در چارت روزانه قیمت بالای سطح حمایت قیمت بر روی ۵۴٫۳۵ یعنی بر روی خط فیبوناچی ریتریسمنت ۷۶٫۴ درصدی از روند صعودی ۴۴٫۳۵ به ۸۶٫۷۴ تثبیت شده است و برای مدتی این سطح می تواند نقش حمایت محوری را داشته است.
با توجه به این شرایط، امروز برای قیمت نفت برنت دریای شمال تا زمانیکه قیمت آن بالای این سطوح حمایت ۵۷٫۵۴ و ۵۶٫۴۴ تثبیت شده است پیش بینی حرکت صعودی به سوی سطوح ۵۸٫۲۱ و ۵۹٫۳۱ را داریم مگر آنکه از پایین سطح حمایت ۵۶٫۶۵ و سطح ۵۶٫۴۴ با قدرت شکسته شوند و کندل دو ساعته پایین این سطوح بسته شود تا مجدد منجر به فرود قیمت آن در چارت تایم فریم یک ساعته به سوی سطوح ۵۵٫۵۶ و ۵۴٫۶۷ دلار در هر بشکه شود.
از منظر تحلیل بنیادی بدنبال خوش بینی ها نسبت به احتمال حل اختلافات تجاری میان آمریکا و چین، قیمت نفت برنت دریای شمال با افزایش روبرو شده است و از سوی دیگر کاهش عرضه نفت توسط تولید کنندگان عمده نیز در رشد قیمت نفت برنت دریای شمال موثر بوده است. در نمودار بعدی ، روند احتمالی حرکت آتی قیمت نفت نفت برنت دریای شمال و هدف های بعدی به وضوح مشخص شده اند.
قیمت نفت برنت دریای شمال از کمترین سطح ۱۸ ماهه خود در ماه دسامبر سال گذشته به دلیل کاهش تولید اوپک و پایداری بازار سهام بین الملل افزایش یافته است و از روز دوشنبه هفته ی گذشته بزرگترین رشد هفتگی خود را از اوایل ماه دسامبر ۲۰۱۶ به دست آورده است. مومنتوم و پتانسیل افزایشی در حال بازگشت به بازار نفت بعد از سقوط اخیر قیمت است و قیمت در پنج روز متوالی رشد داشته است و آنچه که شاهد آن هستیم ادامه ی این حرکت صعودی است.
در شرایط فعلی قیمت نفت برنت دریای شمال از برخی فاکتورها نظیر کاهش سطح تولیدات سازمان کشورهای صادر کننده نفت و برخی کشورهای غیر عضو مانند روسیه و عمان حمایت شده است. نفت اوپک در ماه دسامبر با ۴۶۰،۰۰۰ بشکه کاهش در روز به ۳۲٫۶۸ میلیون بشکه در روز کاهش یافته است که عمده ی دلیل آن کاهش سطح صادرات نفت توسط عربستان سعودی بوده است.
هدف این کاهش سطح تولیدات اوپک این است که افزایش عرضه جهانی را که عمدتا توسط ایالات متحده صورت گرفته و تولید این کشور در سال ۲۰۱۸ تقریبا به بیش از ۱۱ میلیون بشکه در روز افزایش یافته، مهار شود.
اگر موافقتنامه اوپک و کشورهای غیر اوپک مشابه دو سال پیش در توافق دو طرف باشد، احتمال دارد بازار نفت در نیمه اول سال میلادی جاری دوباره متعادل شود. بر اساس آمار هفتگی اداره اطلاعات انرژی (EIA) در روز جمعه، تولید نفت خام بر اساس میزان بالای تولید نفت خام ایالات متحده نیز افزایش یافته است و این میزان در سال ۲۰۱۸ تقریبا ۱۷ درصد افزایش یافت.
ثبات اخیر در بازارهای سهام بین الملل به خاطر خوش بینی ها از حصول توافق تجاری آمریکا و چین در مذاکرات امروز نیز از افزایش قیمت نفت حمایت کرده است. در مجموع وقتی بازار سهام بین الملل رشد می یابد قیمت نفت خام سبک آمریکا و برنت دریای شمال نیز بدنبال آن معمولا در جریانات ریسک پذیری با افزایش قیمت روبرو می شوند.
نمودار روند تغییرات تایم فریم ۱ ساعته قیمت نفت خام سبک آمریکا
نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت نفت خام سبک آمریکا
نمودار روند تغییرات تایم فریم ۱ ساعته قیمت نفت برنت دریای شمال لندن
نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت نفت برنت دریای شمال لندن