تحلیل چشم انداز روزانه قیمت جهانی شاخص دلار آمریکا
برای شاخص جهانی ایندکس دلار آمریکا (DXY) که ارزش آن را در برابر پایه سبدی متشکل از ارزهای عمده بازار اندازه گیری می کند و از واحدهای پولی مرجع نسبت به دلار آمریکا در سال ۱۹۷۳ بوجود آمده است طبق تحلیل ارائه شده گذشته پیش بینی می شود قیمت آن در میان مدت با توجه به شکسته شدن سطح حمایت ۹۵٫۰۸۹ تا سطح حمایت بعدی ۹۴٫۴۲۵ کاهش یابد که این سطح کمترین نرخ در سه ماهه گذشته است.
همانطور که در چارت پایین دیده می شود این سطوح حمایت هر یک به ترتیب بر روی خطوط فیبوناچی پروجکشن ۱۴٫۶ درصدی و ۷ درصدی از موج افزایشی C یا موج III از سطح ۹۳٫۸۱۴ (پایین ترین سطح ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۸) تشکیل شده اند و بعد از تکمیل شدن این حرکت نزولی ، هر دو این موج ها قادر هستند قیمت شاخص دلار آمریکا را تا سطح ۱۰۲٫۵۴۵ (خط فیبوناچی پروجکشن ۱۰۰ درصدی) بالا بکشانند.
از منظر تحلیل تکنیکال اولین بخش از موج C به پایان رسیده است و این موج از پنج ریز موج کوچک تشکیل شده است و موج اصلاحی کنونی به احتمال زیاد در حوالی کف موج ii پایان می یابد. لازم به ذکر است در میان مدت در حرکت صعودی چنانچه سطوح مقاومت ۹۷٫۱۴۹ و ۹۷٫۳۱ (خط فیبوناچی ریتریسمنت ۷۶٫۴ درصدی از ۹۷٫۷۰ به ۹۶٫۰۳) با قدرت شکسته شوند و کندل روزانه بالای این سطوح بسته شود باعث استمرار روند صعودی به ترتیب به سطح ۹۷٫۷۰ و پس از آن سطوح ۹۸٫۱۷۹ و ۹۹٫۲۱ خواهد شد.
باید توجه داشت واحدهای پولی که در شاخص دلار آمریکا وجود دارند عبارتند از یورو ۵۷.۶٪ ، ین ژاپن ۱۳.۶٪ ، پوند انگلیس ۱۱.۹٪ ، دلار کانادا ۹.۱٪ ، کرون سوئد ۴.۲٪ و فرانک سوئیس ۳.۶٪. این شاخص یکی از مهم ترین شاخص های بازار در جهت گیری روند قیمت محسوب می شود.
بطوری که هر موقع این شاخص حرکت نزولی به خود بگیرد، ارزهای سایر کشورها در مقابل دلار آمریکا تقویت شده و خریداری می شوند و هر موقع این شاخص روند صعودی داشته باشد، ارزهای سایر کشورها در مقابل دلار آمریکا تضعیف شده و فروخته می شوند. از این رو ارزهای سایر کشورها وابستگی شدید به شاخص جهانی دلار آمریکا دارند.
صورتجلسه بانک مرکزی آمریکا دیشب منتشر شد و در آن هیچگونه چشم اندازی نسبت به افزایش احتمالی نرخ بهره مشخص نگردید و در مجموع نسبت به آنچه پیش بینی می شد، ضعیف بود و در واکنش به این خبر و همچنین نگرانی های روز افزون از بن بست سیاسی و ادامه ی تعطیلی دولت آمریکا ، قیمت جهانی شاخص دلار آمریکا به کمترین نرخهای خود در طی سه ماهه گذشته کاهش یافت.
در صورتجلسه دیشب مشخص شد که از نظر بسیاری از مقامات ، بانک فدرال رزرو می تواند در افزایش بیشتر نرخ بهره صبور باشد. مقامات بانک فدرال احساس می کنند زمان و میزان افزایش نرخ بهره در آینده نامشخص است. از میان اعضا پیشتر آقای بولارد و به تازگی آقایان اوانس ، روزن گرین و باستیک از موضع گیری افزایش نرخ بهره خود عقب نشینی کرده اند.
چند تن از مقامات بانک فدرال تمایل به عدم افزایش نرخ بهره در جلسه ماه دسامبر سال گذشته داشتند. تغییرات در زبان بیانیه ای بانک فدرال به معنای آن است که مقدار نسبتا محدودی از افزایش نرخ بهره احتمالا مناسب باشد. تحولات اخیر از جمله نوسانات بازار مالی و نگرانی ها در مورد رشد جهانی، گسترش و زمان مناسب را برای تسریع سیاست های پولی در آینده را کمتر از قبل مشخص کرده است.
در صورتجلسه دیشب همچنین مشخص گردید بانک فدرال رزرو باید تاثیر ریسک های را که در ماه های اخیر بیشتر شده است را ارزیابی کند و در مورد افزایش نرخ بهره باید با احتیاط عمل کند. متن صورتجلسه بانک فدرال نشان داد که کمیته ی سیاست گذاری بانک فدرال رزرو ریسک های مربوط به نوسانات اخیر بازارهای مالی و خطرات چشم انداز رشد اقتصادی را مورد توجه قرار داده است.
چندین شرکت کننده از اعضای بانک فدرال گفتند که در جلسات آینده حذف کامل راهنمایی های پولی مناسب باشد و در عوض پیشنهاد آن به تاکید بر وابستگی تصمیمات سیاست های پولی بانک فدرال به داده های اقتصادی پیشرو باشد. در واکنش اولیه به صورتجلسه ملایم بانک فدرال و احتیاط این کمیته در مورد افزایش نرخ بهره و همچنین ابراز نگرانی از اقتصاد جهانی ، ارزش شاخص جهانی دلار آمریکا در برابر شش ارز اصلی بازار به کمترین سطوح سه ماهه گذشته کاهش یافت و تارگت های نزولی بعدی آن در چارت پایین مشخص گردیده است.
نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت جهانی شاخص دلار آمریکا