تحلیل چشم انداز روزانه قیمت جهانی اونس طلا
امروز برای قیمت جهانی اونس طلا تحلیل پیشین هنوز معتبر است و پیش بینی می شود با توجه به تثبیت قیمت پایین سطوح ۱۳۱۱ و ۱۳۲۰ به سوی سطوح ۱۲۹۸ و ۱۲۹۱ کاهش یابد و همانطور که در چارت پایین مشخص است این سطوح ۱۳۱۱ و ۱۳۲۰ هر یک به ترتیب بر روی خطوط فیبوناچی پروجکشن ۱۳۸٫۲ و ۱۵۰ درصدی از موج افزایشی C از سطح ۱۱۹۵ قرار دارند و سطح حمایت بعدی بر روی ۱۲۹۸ (مماس با خط روند افزایشی) دیده می شود که در صورت شکست آن تا سطح حمایت ۱۲۹۱ کاهش خواهد یافت.
فیبوناچی پروجکشن ابزاری مانند فیبوناچی اکستنشن می باشد و نقاط بازگشت بیش از ۱۰۰ درصد بازگشت هر موج را نمایش می دهد با این تفاوت که میزان بازگشت تصحیح قیمت در یک موج برای بدست آوردن نقاط بالای ۱۰۰ درصد آن روند اهمیت دارد. در نمودار زیر همانطور که دیده می شود قیمت جهانی اونس طلا نسبت به نقاطی که با فلش مشخص شده عکس العمل نشان داده است.
از منظر تحلیل تکنیکال کاهش فعلی قیمت جهانی اونس طلا به نظر می رسد در قالب یک موج نزولی (۴) شکل گرفته است که در این موج می تواند تا کف موج قبلی ۴ یعنی تا اطراف سطح ۱۲۷۹ کاهش یابد. در چارت پایین موج نزولی (۴) از سه موج تشکیل شده است که موج دوم آن یعنی موج b در زیر سطح مقاومت ۱۳۲۰ به پایان رسیده است و موج سوم یعنی موج c در حال کاهش قیمت آن به سطوح ۱۲۹۸ و ۱۲۹۱ است. در چارت بلند مدت یعنی نمودار روزانه شکست اخیر سطح مقاومت ۱۳۱۶ یک شکست غلط یا اشتباه بوده است.
بنابراین با توجه به تثبیت قیمت در زیر سطح ۱۳۱۶ می تواند تا سطح ۱۲۸۶ اصلاح کند که این سطح در چارت پایین بر روی خط فیبوناچی ریتریسمنت ۶۱٫۸ درصدی از روند نزولی ۱۳۶۵ به ۱۱۵۹ قرار گرفته است. فیبوناچی ریتریسمنت ساده ترین و کاربردی ترین ابزار از گروه خطوط فیبوناچی ها می باشد و عموما زمانی که بازار در روندی خاص حرکت می کند در بازه هایی تمایل به بازگشت و تصحیح نسبت به قیمت های قبلی دارد اما پس از مدتی تمایل به ادامه روند غالب پیدا می کند. درصدهای تصحیح بازگشت روند به ترتیب ۷٫۰۰ – ۱۴٫۶ – ۲۳٫۶ – ۳۸٫۲ – ۵۰ – ۶۱٫۸ – ۷۶٫۴ – ۸۶٫۴ و ۱۰۰ درصدی در چارت پایین مشخص شده اند.
نکته دیگر در مورد رسم ابزار فیبوناچی ریتریسمنت این است که همیشه از سمت آغاز روند به انتهای روند ترسیم می شود. لازم به ذکر است در حرکت صعودی برای امروز تنها به شرط شکسته شدن سطوح مقاومت ۱۳۱۶ و ۱۳۲۰ و تثبیت کندل دو ساعته بالای این سطوح باعث تقویت قیمت به سطح مقاومت بعدی ۱۳۳۰ خواهد شد. در نمودار پایین ، روند احتمالی حرکت آتی قیمت جهانی اونس طلا و هدف های بعدی آن به وضوح مشخص شده است.
دلیلی برای تغییر تحلیل اخیر وجود ندارد و تقویت ارزش دلار آمریکا در بازارها عامل اصلی افت قیمت جهانی طلا به پایین ترین نرخهای یک هفته گذشته بوده است اما نگرانی ها در مورد کاهش رشد اقتصاد جهانی و احتمال یک تعطیلی دیگر در دولت فدرال آمریکا هنوز قیمت جهانی طلا را بالای سطوح حمایت ۱۳۰۰ و ۱۲۹۸ نگه داشته است.
هفته گذشته دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا یک بار دیگر تهدید کرد اگر توافق واقعی با چین حاصل نشود، بعد از ۱ مارس ۲۰۱۹ کالاهای وارداتی این کشور را مشمول تعرفه ۲۵ درصدی خواهد کرد. ترامپ همچنین اعلام کرد تا قبل از تفاهم در جنگ تجاری، دیداری با شی جین پینگ همتای چینی خود نخواهد داشت. این در حالی است که پیشتر انتظار می رفت تا پایان ماه جاری میلادی و پیش از پایان آتش بس نود روزه در اول مارس سران دو کشور با یکدیگر دیدار خواهند کرد.
در تقویم اقتصادی این هفته از آمریکا به غیر از سخنرانی جرومی پاول رئیس بانک فدرال و شاخص های قیمت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و شاخص خرده فروشی آمریکا رویدادهای چندانی زمان بندی نشده است و بازار جهانی اونس طلا متاثر از نوسانات شاخص جهانی دلار آمریکا حرکت خواهد کرد.
باید توجه داشت از آنجایی که اونس طلا به دلار آمریکا قیمت گذاری می شود افزایش ارزش دلار آمریکا سبب می شود تا طلا برای خریداران با دیگر ارزهای بین المللی به نظر گرانتر برسد و در نتیجه تقاضا پایین آمده و قیمت اونس طلا را نیز کاهش می دهد. بطور کل فلزاتی که به دلار آمریکا قیمت گذاری می شوند با ارزش این ارز نسبت عکس دارند که مشهود ترین آنها طلاست.
آمار موجودی ذخایر طلا صندوق جهانی اسپایدر (SPDR) به ۸۰۲٫۱۱۸ تن کاهش یافت و براساس آنچه که مشخص شد معمولا میزان موجودی صندوق جهانی اسپایدر و عملکرد مدیران عملیاتی این صندوق رابطه بسیار زیادی با قیمت جهانی اونس طلا دارد.
لازم به ذکر است گزارش کاری آقای جرومی پاول رئیس بانک مرکزی آمریکا در روز ۲۷ فوریه ۲۰۱۹ به کمیته خدمات مالی آمریکا که هر شش ماه یکبار ارایه می شود، سخنرانی و سوال و جوابهایی که مطرح خواهد شد، می تواند بخوبی چشم اندازی از سیاستهای پولی ایالات متحده برای معامله گران بازار ترسیم کند که تاثیر خاص خود را بر قیمت جهانی اونس طلا در اواخر ماه جاری خواهد داشت.
به خاطر نگرانیها در خصوص کند تر شدن رشد اقتصاد جهانی و عدم مشاهده هرگونه سیگنالی مبنی بر حل اختلافات تجاری میان کشورهای آمریکا و چین، ارزش سهام در بازارهای بورس جهان در اواخر معاملات هفته گذشته برای سومین روز متوالی با کاهش قیمت مواجه شدند.
قیمت جهانی اونس طلا عمدتا تحت تأثیر نوسانات بازارهای بورس جهان و لحن تدافعی بانک فدرال رزرو آمریکا در مورد افزایش بیشتر نرخ بهره در سال جاری، نسبت به رقمهای پایین ثبت شده در ماه اوت سال گذشته در حدود ۱۳ درصد افزایش یافته است. هرچند که تقویت ارزش دلار آمریکا در مقابل ارزهای اصلی بازار موجب شد تا هفته گذشته قیمت آن اولین کاهش هفتگی در سه هفته اخیر را تجربه کند.
نمودار روند تغییرات تایم فریم ۱ ساعته قیمت جهانی اونس طلا
نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت جهانی اونس طلا