تحلیل چشم انداز روزانه قیمت نفت خام و برنت دریای شمال

امروز برای قیمت نفت خام سبک آمریکا (CLH9) سیگنال خرید صادر کرده است و پیش بینی می شود قیمت آن تا سطوح ۵۴٫۹۵ و ۵۵٫۷۵ دلار در هر بشکه افزایش داشته باشد و این حرکت صعودی را بررسی امواج الیوت ویو و سطوح فیبوناچی ریتریسمنت در نمودار پایین به وضوح نشان داده است و قیمت آن در حال حاضر در تلاش برای عبور از سطح مقاومت ۵۴٫۶۰ است.

فیبوناچی ریتریسمنت ساده ترین و کاربردی ترین ابزار از گروه خطوط فیبوناچی ها می باشد و عموما زمانی که بازار در روندی خاص حرکت می کند در بازه هایی تمایل به بازگشت و تصحیح نسبت به قیمت های قبلی دارد اما پس از مدتی تمایل به ادامه روند غالب پیدا می کند. درصدهای تصحیح بازگشت روند به ترتیب ۷٫۰۰ – ۱۴٫۶ –  ۲۳٫۶ – ۳۸٫۲ – ۵۰ – ۶۱٫۸ – ۷۶٫۴ – ۸۶٫۴ و ۱۰۰ درصدی در چارت پایین مشخص شده اند. نکته دیگر در مورد رسم ابزار فیبوناچی ریتریسمنت این است که همیشه از سمت آغاز روند به انتهای روند ترسیم می شود.

در تعریف امواج الیوت ویو هر موج حرکتی از پنج ریز موج تشکیل می شود که شامل سه موج انگیزشی و دو ریز موج اصلاحی است. موج اصلاحی نیز شامل سه ریز موج است که دو موج آن انگیزشی و یک موج آن آصلاحی می باشد. موج های انگیزشی همیشه در جهت موج حرکتی یا اصلاحی یک درجه بزرگ تر از خود می باشند. بنابراین در هر درجه از روند حرکت در جهت موج اصلی پنج موجی و حرکت در جهت درجه بزرگتر اصلاحی سه موجی می باشد.

در چارت پایین رالی قوی قیمت نفت خام سبک آمریکا از سطح ۵۱٫۲۳ (پایین ترین سطح ۱۱ فوریه ۲۰۱۹) اشاره به توسعه یک الگوی صاف یا فلت (Flat) کرده است که این از سطح ۵۵٫۷۵ (بالاترین سطح ۴ فوریه ۲۰۱۹) آغاز شده است. این الگو از سه موج تشکیل شده است و انتظار می رود که موج کنونی B تقریبا به اندازه ی موج اول یعنی موج A حرکت داشته باشد. این بدان معنی است که موج B می تواند کمی دیگر تا سطح ۵۵٫۷۵ افزایش قیمت داشته باشد.

لازم به ذکر است در حرکت نزولی چنانچه سطح حمایت ۵۳٫۰۶ شکسته شود این شمارش امواج الیوت را باطل خواهد کرد و برای امروز تنها در این شرایط یعنی نفوذ قیمت به زیر سطح حمایت ۵۳٫۰۶ می تواند هدف نزولی ۵۱٫۴۰ را نمایان سازد که این سطح بر روی خط فیبوناچی ریتریسمنت ۳۸٫۲ درصدی از روند صعودی ۴۴٫۳۵ به ۵۵٫۷۵ تشکیل شده است.

گفتنی است در چارت روزانه بررسی سطوح فیبوناچی ریتریسمنت از روند نزولی ۷۶٫۹۰ به ۴۲٫۳۶ محدوده رنج قیمت نفت خام سبک آمریکا را بیشتر بین منطقه ۵۰٫۵۱ و ۵۵٫۵۵ نشان می دهد که هر یک از این سطوح به ترتیب بر روی خطوط فیبوناچی ریتریسمنت ۲۳٫۶ درصدی و ۳۸٫۲ درصدی قرار دارند.

از این رو قویا پیش بینی می شود که قیمت نفت خام سبک آمریکا در کوتاه مدت و میان مدت (طی ۲ الی ۴ هفته) بیشتر در بین این محدوده رنج و خنثی در نوسان باشد. در نمودار پایین، روند احتمالی حرکت آتی قیمت نفت خام سبک آمریکا و هدف های بعدی آن به وضوح مشخص شده اند.

در چارت بعدی امروز برای قیمت نفت برنت دریای شمال بازار لندن (BRJ9) سیگنال خرید صادر کرده است و پیش بینی می شود قیمت آن از سطح مقاومت ۶۴٫۰۱ عبور کند و تا سطوح مقاومت بعدی ۶۴٫۴۹ و ۶۵٫۲۸ افزایش داشته باشد و این موضوع را بررسی امواج الیوت ویو و سطوح فیبوناچی پروجکشن در چارت به وضوح نشان داده است.

فیبوناچی پروجکشن ابزاری مانند فیبوناچی اکستنشن می باشد و نقاط بازگشت بیش از ۱۰۰ درصد بازگشت هر موج را نمایش می دهد با این تفاوت که میزان بازگشت تصحیح قیمت در یک موج برای بدست آوردن نقاط بالای ۱۰۰ درصد آن روند اهمیت دارد. در نمودار همانطور که دیده می شود قیمت نفت برنت دریای شمال نسبت به نقاطی که با فلش مشخص شده عکس العمل نشان داده است.

همانطور که در چارت نفت برنت دریای شمال دیده می شود این سطح مقاومت ۶۴٫۰۱ بر روی خط فیبوناچی پروجکشن ۲۱۴٫۶ درصدی از رالی صعودی قیمت از سطح ۵۲٫۵۱ قرار گرفته است. این روند صعودی بعد از رسیدن قیمت به سطح ۶۳٫۹۸ بیشتر تایید شده است زیرا این سطح بالاتر از سطح ۶۳٫۶۳ (بالاترین سطح ۴ فوریه ۲۰۱۹) است و به همین خاطر فرصتهای مناسبی را برای ورود خریداران فراهم کرده است.

از آنجایی که الگوی تکنیکال در چارت بیشتر شبیه به یک الگوی زیگزاگ قوی افزایشی است امواج قیمت از روند صعودی بزرگتر از سطح ۴۹٫۹۳ (پایین ترین سطح ۲۶ دسامبر ۲۰۱۸) دوباره نشانه گذاری شده است. براساس این سناریو قیمت نفت برنت دریای شمال می تواند به نرخهای بسیار بالاتری افزایش داشته باشد اما بهتر است تارگت افزایشی واقع بینانه را در حدود منطقه ۶۴٫۴۹ تا ۶۵٫۲۸ در نظر گرفت.

البته باید توجه داشت که در چارت روزانه سطح مقاومت ۶۳٫۹۶ در گذشته به عنوان سد مقاومت قیمت عمل کرده بود و با شکسته شدن این سطح مقاومت که بر روی خط فیبوناچی ریتریسمنت ۳۸٫۲ درصدی از روند صعودی ۲۷٫۱۰ به ۸۶٫۷۴ قرار دارد خریداران زیادی را وارد بازار خواهد کرد.

برای تایید شکسته شدن این سطح مقاومت مهم ۶۳٫۹۶ لازم است که حداقل به مدت دو روز قیمت آن بالای این سطح مقاومت با قدرت باقی بماند تا معامله گران اقدام به ورود به پوزیشن خرید کرده و به انتظار صعود تا نرخ ۷۲٫۶۶ دلار در هر بشکه در روزها و هفته های آینده باشند.

از منظر تحلیل بنیادی نیز پس از آنکه عربستان اعلام کرد که علاوه بر مفاد توافق سال گذشته، میزان تولیدات و صادرات روزانه نفت خود را ۵۰۰ هزار بشکه دیگر کاهش داده است قیمت نفت در بازارهای جهانی در حال حاضر با افزایش روبرو شده است.

سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) که عربستان بزرگترین تولیدکننده این سازمان است اعلام کرده است که تولید نفت خود را در ماه ژانویه سال میلادی جاری ۸۰۰ هزار بشکه کاهش داده و به ۳۰٫۸۱ میلیون بشکه رسانده است و از سوی دیگر مسائل مرتبط با عرضه در ونزوئلا و اوضاع آشفته سیاسی و اقتصادی این کشور نیز در افزایش قیمت نفت مؤثر بوده است و دولت آمریکا صادرات نفت ونزوئلا را هدف تحریم قرار داده است که همین مساله نیز به تقویت قیمت نفت خام و برنت دریای شمال در بازار کمک کرده است. در نمودار بعدی ، روند احتمالی حرکت آتی قیمت نفت برنت دریای شمال و هدف های بعدی آن به وضوح مشخص شده اند.

نمودار روند تغییرات تایم فریم ۱ ساعته قیمت نفت خام سبک آمریکا

نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت نفت خام سبک آمریکا

نمودار روند تغییرات تایم فریم ۱ ساعته قیمت نفت برنت دریای شمال لندن

نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت نفت برنت دریای شمال لندن