تحلیل چشم انداز روزانه قیمت جهانی اونس طلا

امروز برای قیمت جهانی اونس طلا پیش بینی می شود قیمت آن از سطح مقاومت ۱۴۳۴ عبور کند و تا سطوح مقاومت بعدی ۱۴۴۲ و ۱۴۵۵ صعود کند. همانطور که در چارت پایین دیده می شود این سطح مقاومت ۱۴۳۴ بر روی خط فیبوناچی پروجکشن ۱۱۴٫۶ درصدی از یک موج صعودی C از سطح ۱۳۳۲ قرار دارد.

قیمت جهانی اونس طلا در اولین تلاش خود موفق به تثبیت بالای این سطح مقاومت نشد و به خاطر همین برای تجمیع انرژی به نرخهای پایین اصلاح کرد و هم اکنون نیز در حال تلاش برای گذر از این سطح مقاومت است که می تواند پتانسیل افزایش قیمت را فراهم آورد.

از منظر تحلیل تکنیکال حرکت افزایشی شارپی دیروز نشاندهنده قدرت موج افزایشی ۳ – (۳) است که می تواند قیمت را تا سطح ۱۴۷۶ برساند و الگوی پرچم (Flag) نیز به همین تارگت افزایشی اشاره دارد. لازم به ذکر است در حرکت اصلاحی سطوح حمایت به ترتیب بر روی ۱۴۲۱ و ۱۴۰۹ دیده می شوند که می تواند فرصت های را برای خریداران ایجاد کند.

در چارت روزانه نیز قیمت جهانی اونس طلا در موج افزایشی C از سطح ۱۱۵۹ قرار گرفته است که در این موج بعد از عبور از سطح مقاومت ۱۴۳۹ (خط فیبوناچی پروجکشن ۱۱۴٫۶ درصدی) هدف های افزایشی ۱۴۶۱ و ۱۴۹۶ را نشانه گرفته است.

فیبوناچی پروجکشن ابزاری مانند فیبوناچی اکستنشن می باشد و نقاط بازگشت بیش از ۱۰۰ درصد بازگشت هر موج را نمایش می دهد با این تفاوت که میزان بازگشت تصحیح قیمت در یک موج برای بدست آوردن نقاط بالای ۱۰۰ درصد آن روند اهمیت دارد.

در نمودار زیر همانطور که دیده می شود قیمت جهانی اونس طلا نسبت به نقاطی که با فلش مشخص شده عکس العمل نشان داده است. در نمودار زیر ، روند احتمالی حرکت آتی قیمت جهانی اونس طلا و هدف های بعدی آن به وضوح مشخص شده اند.

خوش بینی ها و امیدها نسبت به حل و فصل سریع اختلافات تجاری آمریکا و چین دوباره کمرنگ شده است و از سوی دیگر یک جبهه جنگ تجاری جدید در اروپا ایجاد شده که نگرانی ها در مورد کند شدن رشد اقتصادی را زیاد است و همین مساله باعث تقویت قیمت جهانی طلا به بالاترین نرخهای یک هفته گذشته شده است.

اتحادیه اروپا و سوئیس محدودیت های جدیدی را برای یکدیگر اعمال کردند و شرکت های سرمایه گذاری در اتحادیه اروپا دیگر مجاز به تجارت در بورس اوراق بهادار سوئیس نیستند و در واکنش به این خبر امروز قیمت جهانی طلا با افزایش قابل توجهی روبرو شد.

به دلیل تضعیف دلار آمریکا در مقابل ارزهای اصلی بازار و نگرانی ها تازه در مورد تجارت جهانی تقاضا برای دارایی های مطمئن افزایش یافته است. ادامه روند رو به کاهش آمارهای بخش تولید کشورهای مختلف و سیاست تجاری حمایت گرایانه آمریکا و سیاست های انبساطی بانکهای مرکزی جهان موجب شده تا سرمایه گذاران به دلیل نگرانی از کاهش شاخص ها در بازارهای پرریسک، برای سرمایه گذاری به بازار طلا روی بیاورند.

نگرانی ها از کاهش رشد اقتصادی به دلیل ضعف آمارهای تولیدی جهانی و اختلال در روابط تجاری میان آمریکا و اروپا از جمله دلایل این حرکت افزایشی اونس طلا از سطح حمایت ۱۳۸۰ تا نزدیکی سطح مقاومت ۱۴۳۹ به شمار می رود. همانطور که قبلا گفته شد آمریکا روز دوشنبه فشار بر اروپا را افزایش داد و پیشنهاد اعمال تعرفه‌های جدید تجاری به ارزش ۴ میلیارد دلار علیه اتحادیه اروپا را اعلام کرد. این تعرفه‌ها بر اساس فهرست اولیه‌ای که دفتر نمایندگی تجاری آمریکا در ماه آوریل تنظیم کرده بود، آماده شده است.

این تعرفه‌ها در واکنش به یارانه‌های پرداختی اتحادیه اروپا به صنعت هواپیمایی و کالاهای فهرست شده به ارزش ۲۱ میلیارد دلار بوده است. تنش‌های تجاری بین آمریکا و شرکای بزرگ اقتصادی اش مثل چین و اروپا تاثیر منفی زیادی بر بازارهای بین‌المللی و مبادلات تجاری داشته است که همین موضوع به تقویت قیمت جهانی اونس طلا به سطح مقاومت ۱۴۳۹ کمک کرده است.

فعالیت های کارخانه ای در بیشتر کشورهای اروپایی و آسیایی در ماه ژوئن با کاهش مواجه شده و از سوی دیگر نیز میزان رشد تولید در آمریکا کاهش یافته است. این شاخص های ضعیف اقتصادی موجب شده تا بانک های مرکزی جهان در میانه جنگ تجاری برای جلوگیری از بروز رکود تحت فشار انجام اقدامات محرک اقتصادی قرار بگیرند که همین امر باعث تقویت قیمت جهانی طلا شده است.

بنابراین با کاهش امیدها به حل زودهنگام اختلافات تجاری، ارزش دلار آمریکا در مقابل ین ژاپن کاهش یافته و این مسئله نیز در رشد قیمت جهانی طلا موثر بوده است. ارزش سهام در بازارهای آسیا و اروپا نیز امروز به دلیل نگرانی های تجاری و ترس از کند شدن رشد اقتصاد جهانی شاهد کاهش بود.

تضعیف شاخص های سهام موجب می شود که بار دیگر توجه معامله گران به خرید دارایی های مطمئن نظیر طلا جلب شود و نقش سنتی طلا به عنوان کالای ایمن می تواند همچنان سرمایه گذاران را به خود با تارگت های اشاره شده بالا در بخش تکنیکال متمایل نماید. در تقویم اقتصادی آمریکا شاخص ماهیانه اشتغال بخش خصوصی (ADP) و شاخص موسسه مدیریت عرضه بخش غیر کارخانه ای (ISM) اعلام خواهد شد.

نمودار روند تغییرات تایم فریم ۱ ساعته قیمت جهانی اونس طلا

نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت جهانی اونس طلا