تحلیل چشم انداز روزانه قیمت جهانی اونس طلا
امروز برای قیمت جهانی اونس طلا پیش بینی می شود بعد از یک حرکت اصلاحی کم دوام به نزدیکی سطوح حمایت اشاره شده امروز یا فردا در صورت شکست سطح مقاومت ۱۵۱۰ تا سطح مقاومت بعدی ۱۵۲۴ افزایش یابد و این حرکت صعودی را شکسته شدن سطح مقاومت ۱۴۹۶ در چارت پایین به وضوح نشان داده است.
برای امروز هر گونه حرکت اصلاحی نزولی کوتاه و محدود به نزدیکی نقاط حمایت ۱۴۸۸ یا ۱۴۸۳ خواهد بود. برای امروز و فردا تا زمانیکه قیمت آن در بالای سطوح حمایت ۱۴۸۳ و ۱۴۷۹ تثبیت شده است، حرکت صعودی پایدار است. براساس آن چه که در چارت پایین دیده می شود این سطح مقاومت ۱۴۹۶ بر روی خط فیبوناچی پروجکشن ۱۲۳٫۶ درصدی از یک موج صعودی (c) از سطح ۱۲۶۵ قرار داشت که با قدرت شکسته شد.
سطح مقاومت بعدی بر روی ۱۵۲۴ دیده می شود که در صورت شکست آن راه برای صعود بیشتر تا سطح مقاومت بعدی ۱۵۶۸ هموارتر خواهد شد و طبق قواعد فیبوناچی هر وقت خط فیبوناچی شکسته شود تا خط فیبوناچی بعدی حرکت خواهد کرد.
در چارت هفتگی نیز قیمت جهانی اونس طلا کم و بیش توانسته که از سطوح مقاومت ۱۴۸۳ و ۱۴۸۸ با قدرت عبور کند که هر یک از این سطوح به ترتیب بر روی خط فیبوناچی ریتریسمنت ۵۰ درصدی از روند نزولی ۱۹۲۰ به ۱۰۴۵ و خط فیبوناچی پروجکشن ۱۰۰ درصدی از یک موج صعودی c از سطح ۱۱۵۹ تشکیل شده اند.
فیبوناچی ریتریسمنت ساده ترین و کاربردی ترین ابزار از گروه خطوط فیبوناچی ها می باشد و عموما زمانی که بازار در روندی خاص حرکت می کند در بازه هایی تمایل به بازگشت و تصحیح نسبت به قیمت های قبلی دارد اما پس از مدتی تمایل به ادامه روند غالب پیدا می کند.
درصدهای تصحیح بازگشت روند به ترتیب ۷٫۰۰ – ۱۴٫۶ – ۲۳٫۶ – ۳۸٫۲ – ۵۰ – ۶۱٫۸ – ۷۶٫۴ – ۸۶٫۴ و ۱۰۰ درصدی در چارت پایین مشخص شده اند. نکته دیگر در مورد رسم ابزار فیبوناچی ریتریسمنت این است که همیشه از سمت آغاز روند به انتهای روند ترسیم می شود.
فیبوناچی پروجکشن ابزاری مانند فیبوناچی اکستنشن می باشد و نقاط بازگشت بیش از ۱۰۰ درصد بازگشت هر موج را نمایش می دهد با این تفاوت که میزان بازگشت تصحیح قیمت در یک موج برای بدست آوردن نقاط بالای ۱۰۰ درصد آن روند اهمیت دارد.
در نمودار زیر همانطور که دیده می شود قیمت جهانی اونس طلا نسبت به نقاطی که با فلش مشخص شده عکس العمل نشان داده است. تمایلات بازار هنوز هم نشان می دهد که در میان مدت (طی ۲ الی ۴ هفته) در صورت عبور قیمت از سطوح مقاومت ۱۵۱۰ و ۱۵۲۴ احتمال تقویت به سوی سطح ۱۵۸۶ وجود دارد. در نمودار پایین، روند احتمالی حرکت آتی قیمت جهانی اونس طلا و هدف بعدی آن به وضوح مشخص شده است.
در بازار جهانی طلا آمار موجودی ذخایر طلا صندوق جهانی اسپایدر (SPDR) به ۸۴۵٫۴۲۴ تن افزایش یافته است و با توجه به اینکه هیچ نشانه ای از فروکش کردن تنش های تجاری بین آمریکا و چین دیده نمی شود و بانکهای مرکزی نیوزلند ، هند و تایلند نرخهای بهره خود را به شدت کاهش داده اند و پیش بینی می شود بانک مرکزی فیلیپین نیز امروز نرخ بهره خود را کاهش دهد و این شروع سیکل کاهش نرخ بهره توسط بانکهای مرکزی جهان (مخصوصا بانک مرکزی آمریکا) باعث افزایش تقاضا برای سرمایه گذاری در دارایی های امن شده است.
قیمت جهانی طلا به بالاترین نرخهای خود از ماه آوریل ۲۰۱۳ به این سو صعود کرده است و تنش های تجاری از جمله دلایل اصلی افزایش اخیر قیمت جهانی طلا تا سطح ۱۵۱۰ بوده است و راه برای صعود بیشتر به نرخهای بالاتر که در بخش تکنیکال اشاره شد هموارتر شده است.
در واقع همانطور که قبلا گفته شد متهم شدن چین به دستکاری نرخ یوان توسط آمریکا، جنگ تجاری بین این دو قدرت بزرگ اقتصادی دنیا را تشدید کرده است و همین امر تقاضا برای سرمایه گذاری در بازار طلا به عنوان دارایی مطمئن را به بالاترین نرخهای شش ساله اخیر افزایش داده است. وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرده است که برای اولین بار از سال ۱۹۹۴ به این نتیجه رسیده که دولت چین در حال دستکاری ارزش پول ملی خود یعنی یوان است.
اقدام آمریکا پس از آن صورت می گیرد که چین به تلافی تصمیم ترامپ مبنی بر وضع تعرفه ۱۰ درصدی علیه ۳۰۰ میلیارد دلار کالای چینی، برای اولین بار در طی بیش از یک دهه گذشته اجازه داده که ارزش پول ملی اش به پایین تر از یک هفتم دلار یعنی کمترین سطح در یازده ساله گذشته برسد. چین پاسخ تهدید عوارض دونالد ترامپ را با نحوه دیگری از افزایش جنگ تجاری یعنی کاهش ارزش یوان به پایین ترین حد طی یک دهه گذشته و تعلیق واردات محصولات کشاورزی از آمریکا داد و این همین تقاضا برای خرید دارایی های مطمئن را بیشتر کرده است.
نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت جهانی اونس طلا
نمودار روند تغییرات تایم فریم هفتگی قیمت جهانی اونس طلا