تحلیل چشم انداز روزانه قیمت جهانی اونس طلا
امروز برای قیمت جهانی اونس طلا پیش بینی می شود قیمت آن مدتی را بین سطوح ۱۴۸۸ و ۱۵۲۳ در نوسان باشد و بعد از شکست یکی از سطوح فوق جهت قیمت آن مشخص گردد. نکته قابل توجهی در خصوص آن تا قبل از خبر نرخ بهره بانک فدرال وجود ندارد و باید بعد از خبر امشب منتظر شکسته شدن یکی از این دو سطح شد تا جهت حرکت بازار مشخص شود.
شروع حرکات بازار می تواند قیمت را به یکی از دو سوی این روند هدایت کند و انتظار می رود، تا زمانی که حرکتی را برای شروع یک روند صعودی یا نزولی آغاز نکند، قیمت در نوسانات خنثی قرار داشته باشد.
همانطور که در چارت پایین دیده می شود این سطوح هر یک به ترتیب بر روی خط فیبوناچی ریتریسمنت ۲۳٫۶ درصدی از روند صعودی ۱۲۶۵ به ۱۵۵۷ و بالاترین سطح ۱۲ سپتامبر یعنی سطح ۱۵۲۳ قرار دارند. در حرکت صعودی چنانچه به هر دلیلی سطح مقاومت ۱۵۲۳ با قدرت شکسته شود باعث تقویت قیمت آن به سطوح مقاومت بعدی ۱۵۳۶ و ۱۵۵۷ می شود و این در حالی است که در حرکت نزولی چنانچه سطوح حمایت ۱۴۸۸ و ۱۴۷۹ با قدرت شکسته شود منجر به کاهش قیمت آن به سطح حمایت بعدی ۱۴۴۵ می شود.
فیبوناچی ریتریسمنت ساده ترین و کاربردی ترین ابزار از گروه خطوط فیبوناچی ها می باشد و عموما زمانی که بازار در روندی خاص حرکت می کند در بازه هایی تمایل به بازگشت و تصحیح نسبت به قیمت های قبلی دارد اما پس از مدتی تمایل به ادامه روند غالب پیدا می کند. درصدهای تصحیح بازگشت روند به ترتیب ۷٫۰۰ – ۱۴٫۶ – ۲۳٫۶ – ۳۸٫۲ – ۵۰ – ۶۱٫۸ – ۷۶٫۴ – ۸۶٫۴ و ۱۰۰ درصدی در چارت پایین مشخص شده اند. نکته دیگر در مورد رسم ابزار فیبوناچی ریتریسمنت این است که همیشه از سمت آغاز روند به انتهای روند ترسیم می شود.
به باور ما چرخه پنج موجی قیمت از سطح ۱۲۶۵ در سطح ۱۵۵۷ پایان یافته است که این موضوع را سقف دو قلو نشان داده است. موج چهارم یعنی موج ۴ نیز در اطراف سطح ۱۴۱۱ به اتمام رسیده است و براساس نظریه امواج الیوت در صورت شکست سطوح حمایت ۱۴۸۸ و ۱۴۷۸ کف موج ۴ مجدد تاچ خواهد شد. در نمودار پایین، در صورت شکست یکی از سطوح ۱۵۲۳ یا ۱۴۸۸ روند احتمالی حرکت آتی قیمت جهانی اونس طلا و هدف های بعدی آن به وضوح مشخص شده اند.
از نظر تحلیل بنیادی در آستانه نشست بانک فدرال رزرو آمریکا که انتظار می رود امشب نرخ بهره کاهش یابد در شرایط فعلی سرمایه گذاران از انجام معاملات عمده خودداری کرده اند و به همین دلیل در قیمت جهانی اونس طلا شاهد ثبات نسبی بین سطوح ۱۵۲۳ و ۱۴۸۸ در طی چند روز گذشته بودیم. امشب در ساعت ۲۲:۳۰ به وقت تهران مهمترین تمرکز بازار، اعلام نرخ بهره نشست FOMC (شورای سیاستگذاری پولی بانک مرکزی ایالات متحده) است و انتظار می رود نرخ بهره بانک فدرال رزرو آمریکا از %۲٫۲۵ به %۲٫۰۰ کاهش یابد.
این اقدام دومین کاهش نرخ بهره در سال جاری میلادی خواهد بود و پیشتر نیز بانک مرکزی آمریکا آخرین بار در جولای ۲۰۰۸ نرخ بهره را کاهش داده بود. در حال حاضر همه در این انتظار هستند تا ببینند امشب بیانیه همراه اعلام نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا و مواضع آقای جرومی پاول رئیس بانک فدرال در کنفرانس مطبوعاتی ساعت ۲۳:۰۰ به وقت تهران نسبت به سیاست های پولی آینده چگونه خواهد بود. کاهش احتمالی نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا از قبل تاثیر خود را بر بازار گذاشته است و به عبارتی پیش خور شده است و معامله گران بازار بدنبال آن هستند تا ببینند که سیاست آینده بانک مرکزی آمریکا چگونه خواهد بود.
امشب در آستانه اعلام نرخ بهره جدید ایالات متحده آمریکا که بیانیه آن ساعت ۲۲:۳۰ به وقت تهران منتشر خواهد شد و پیش بینی می شود نرخ بهره بانک فدرال آمریکا از رقم قبلی %۲٫۲۵ به %۲٫۰۰ کاهش یابد، نگاهی کوتاه به ساختار تشکیلاتی بانک فدرال ایالات متحده و کمیته سیاستگذاری آن خواهیم داشت. وظیفه اصلی تمام بانکهای مرکزی در جهان، مدیریت سیستم پولی کشور می باشد و در هر کشوری ساختارهای مدیریت پول متفاوت است و با یکدیگر فرق می کند اما هدف تمامی بانکهای مرکزی جهان ، ثبات قیمت ها ، رشد اقتصادی و اشتغال کامل کشور می باشد.
در آمریکا، این امر بر عهده بانک فدرال رزرو (Federal Reserve) است. سیستم تشکیلاتی این بانک بدین صورت است که از ۱۲ بانک فدرال منطقه ای، یک هیئت مدیره، یک شورای مشورتی و یک کمیته با نام کمیته بازار آزاد یا FOMC که بیشتر با نقش تعیین نرخ بهره وجوه بانکی شناخته می شود، تشکیل شده است.
هر یک از این ۱۲ بانک فدرال منطقه ای، خدمات مربوط به امور بانکی منطقه خود را که طبق مصوبات شورای مدیران آن بانک تایید شده ، انجام می دهد. هئیت مدیره بانک فدرال، شامل ۷ عضو است که توسط رئیس جمهور آمریکا و با تایید سنای آمریکا به مدت ۱۴ سال تعیین می شوند.
به این ترتیب که هر دو سال و در ژانویه یکی از این اعضاء که دوره اش به پایان رسیده است جای خود را به کسی میدهد که به پیشنهاد رئیسجمهور و تأیید سنا انتخاب میشود. رئیس جمهور از میان این ۷ نفر یک نفر را به عنوان رئیس فدرال رزرو و یک نفر را به عنوان نایب رئیس برای یک دوره چهار ساله انتخاب میکند. هیئت مدیره فدرال رزرو، رئیس و نایب رئیس هر یک از مناطق ۱۲ گانه را انتخاب میکنند.
وظیفه تعیین مقررات برای تنظیم فعالیت بانکهای بین المللی در ایالات متحده و بانکهای آمریکا در خارج از کشور، تعیین حد نصابهای قانونی درباره سهام خریداری شده ، تعیین چارچوب ذخایر قانونی برای موسسات و شرکتهای سپرده پذیر و .. را برعهده دارد همچنین انتصابات اداری مربوط به هریک از ۱۲ بانک منطقه ای نیز از اختیارات آن بشمار می رود مضافاً اینکه دارای حق وتو نیز می باشد.
کمیته فدرال بازار آزاد، در سال ۱۹۳۵ تشکیل شد و شامل ۷ عضو از اعضای هئیت مدیره، و ۵ نفر از روسای ۱۲ بانک فدرال منطقه ای است. بدین دلیل به آن کمیته بازار آزاد گفته می شود که عملیات بازار باز را اجرا می کند (مثل خرید و فروش اوراق بهادار دولتی). همچنین این کمیته یک نهاد سیاستگذار است که مهمترین اقدام آن، تعیین نرخ بهره بانکی ایالات متحده است. این کمیته در سال ۸ بار تشکیل جلسه می دهد و این جلسات توسط روسای بانکهای فدرال ترتیب داده می شود و هم اکنون ریاست بانک فدرال رزرو آمریکا را آقای جرومی پاول برعهده دارد.
نمودار روند تغییرات تایم فریم روزانه قیمت جهانی اونس طلا