تحلیل چشم انداز روزانه قیمت جهانی اونس طلا
امروز برای قیمت جهانی اونس طلا پیش بینی می شود قیمت آن تنها در صورت شکست سطح حمایت روانی ۱۵۰۰ به سوی سطح حمایت بعدی ۱۴۸۸ کاهش یابد و این حرکت نزولی را شکسته شدن سطح حمایت پیشین ۱۵۱۴ در چارت تایم فریم یک ساعته پایین به وضوح نشان داده است.
همانطور که در چارت پایین دیده می شود این سطح حمایت ۱۵۱۴ بر روی خط فیبوناچی ریتریسمنت ۱۴٫۶ درصدی از روند صعودی ۱۲۶۵ به ۱۵۵۷ قرار داشت که با قدرت شکسته شد و سطح حمایت بعدی بر روی ۱۴۸۸ دیده می شود که ابتدا می بایست از سطح حمایت اصلی ۱۵۰۰ عبور کند. چنانچه این سطح حمایت ۱۴۸۸ با قدرت شکسته شود منجر به کاهش قیمت آن به سوی سطح حمایت بعدی ۱۴۴۵ خواهد شد.
براساس آن چیزی که در چارت پایین دیده می شود موج افزایشی b در حوالی سطح ۱۵۳۶ (خط فیبوناچی ریتریسمنت ۷ درصدی) به پیک و سقف خود رسید. از منظر تحلیل تکنیکال این طور به نظر می رسد که قیمت جهانی اونس طلا در موج c یعنی سومین موج از یک حرکت اصلاحی نزولی از سطح ۱۵۵۷ در حال حرکت است و در این موج قادر است تنها در صورت شکست سطح حمایت روانی ۱۵۰۰ به سوی سطح ۱۴۸۸ کاهش یابد.
لازم به ذکر است در صورت عدم توانایی قیمت در شکست سطح حمایت روانی ۱۵۰۰ و با توجه به افزایش موجودی ذخایر طلا صندوق جهانی اسپایدر در حرکت صعودی چنانچه سطح مقاومت ۱۵۱۴ از بالا شکسته شود و کندل دو ساعته نیز بالای آن بسته شود می بایست در سناریوی نزولی تجدید نظر کرد زیرا باعث تقویت قیمت آن به سوی سطح مقاومت بعدی ۱۵۳۶ (سقف موج b) خواهد شد.
فیبوناچی ریتریسمنت ساده ترین و کاربردی ترین ابزار از گروه خطوط فیبوناچی ها می باشد و عموما زمانی که بازار در روندی خاص حرکت می کند در بازه هایی تمایل به بازگشت و تصحیح نسبت به قیمت های قبلی دارد اما پس از مدتی تمایل به ادامه روند غالب پیدا می کند. درصدهای تصحیح بازگشت روند به ترتیب ۷٫۰۰ – ۱۴٫۶ – ۲۳٫۶ – ۳۸٫۲ – ۵۰ – ۶۱٫۸ – ۷۶٫۴ – ۸۶٫۴ و ۱۰۰ درصدی در چارت پایین مشخص شده اند. نکته دیگر در مورد رسم ابزار فیبوناچی ریتریسمنت این است که همیشه از سمت آغاز روند به انتهای روند ترسیم می شود.
از نظر تحلیل بنیادی بعد از آنکه رئیس جمهور آمریکا دونالد ترامپ اعلام کرد توافقنامه تجاری ایالات متحده و چین می تواند زودتر از آنچه انتظار می رود اتفاق بیافتد تقاضا برای خرید سهام به عنوان دارایی پرریسک افزایش یافت و از تقاضای طلا کاسته شد. هر دو کشور از سال گذشته درگیر مذاکرات تجاری شده اند و انتشار این خبر در حال حاضر جوی از ریسک پذیری (رشد سهام آمریکا و کاهش طلا و ین ژاپن) در بازارها ایجاد کرده است.
دونالد ترامپ به خبرنگاران گفت که توافق ایالات متحده و چین می تواند زودتر از آنچه فکر می شود انجام شود. در واکنش به این خبر شاخص سهام صنعتی داوجونز آمریکا صعود کرد و در نرخ ۲۶۹۷۰ بسته شد و قیمت جهانی طلا نیز از نزدیکی سطح مقاومت ۱۵۳۶ به پایین سطح ۱۵۱۴ کاهش یافت.
این در حالی است که پیش از این در واکنش به پیشنهاد استیضاح دونالد ترامپ از سوی نمایندگان دموکرات حامی استیضاح ترامپ و نانسی پلوسی رئیس نمایندگان مجلس جوی از ریسک گریزی (کاهش سهام و افزایش طلا و ین ژاپن) در بازار های مالی حکمفرما بود.
با این حال باید توجه داشت با استناد به اینکه هنوز شواهدی وجود دارد که نشان می دهد اقتصاد جهانی در حال کاهش است و سیاست گذاران به طور بالقوه در اندیشه سیاست های انبساطی کمّی (QE) هستند که باعث کاهش نرخ های بهره و بازدهی اوراق قرضه می شود این موضوع از منظر تحلیل بنیادی همچنان از قیمت جهانی اونس طلا در نرخهای پایین حمایت خواهد کرد.
مخصوصا اینکه امروز مشخص شد آمار موجودی ذخایر طلا صندوق جهانی اسپایدر (SPDR) به ۹۲۴٫۹۳۵ تن افزایش یافته و براساس آنچه که مشخص شد معمولا میزان موجودی صندوق جهانی اسپایدر و عملکرد مدیران عملیاتی این صندوق رابطه بسیار زیادی با قیمت جهانی اونس طلا دارد.
نمودار روند تغییرات تایم فریم ۱ ساعته قیمت جهانی اونس طلا